چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۷۰۹۰۰۰۳۹

کوچ‌گردی عشایر مدرن

کوچ‌گردی دیجیتالی,کوچ‌گردی عشایر مدرن,زندگی دیجیتال نومد

اگر شما هم از این که هر روز چشم تان را باز کنید و با یک فضای تکراری برای زندگی و کار رو‌به‎رو شوید خسته‎اید، پیشنهاد ما برایتان زندگی به سبک عشایر است. چرا تعجب کردید؟ از این که هر روز ساعت مشخصی بیدار شوید، به محل‌کار مشخصی بروید، کارهای مشخصی انجام دهید و در نهایت هم به مکان مشخصی برگردید، خسته نشدید؟ برای بعضی از ما، تاکید می‌کنم فقط بعضی از ما و نه همه، این سبک زندگی کسالت‌بار و آزاردهنده است و باید فکری به حال آن کنیم؛ البته اگر بنا داریم به غیر از زنده بودن، به معنای واقعی، زندگی کنیم. اگر حتی تصورِ کنار گذاشتن زندگی کارمندی و روزمره در شهرهای بزرگ و کوچ به گوشه‌ای دنـج با شرایطی متنوع برایتان سخت و دور است، پرونده امروز «زندگی سلام» به شما می‌گوید در این راه به چه چیزهایی نیاز دارید، چگونه کسب درآمد کنید و چه مسیری باید طی شود تا بتوانید هرچه سریع‌‎تر کوچ‌گردی دیجیتالی و هیجان‌انگیز خود را شکل دهید.

 

کافی است یک کوله‌پشتی از وسایل شخصی و یک لپ‌تاپ داشته باشید و البته قوی و صبور باشید. این‌ها مهم‌ترین چیزهایی است که برای زندگی به سبک کوچ‌نشینیِ امروزی نیاز دارید.

 

«دیجیتال نومد»  چه مدل زندگی است؟

در سبک‌زندگی «کوچ‎‌گردی دیجیتالی» یا «Digital Nomad» که چند سالی است وارد کشورمان شده است و عمر کوتاهی در فرهنگ ما دارد، درست مثل عشایر ایل‌های قشقایی و بختیاری، وسایل اولیه و ضروری‌ که برای ادامه زندگی به آن ها‎ نیازمندیم را به همراه یک ابزار کار دیجیتال مثل «لپ‎‏تاپ» و «دوربین عکاسی» می‌ریزیم درون یک کوله و برای کشف دنیای بزرگ و شگفت‌انگیز بیرون از شهرهای بزرگ، خارج می‌شویم.

 

درست است که این روزها جمعیت کوچ‌گردهای سنتی کمتر شده و بیشترشان در جست‌وجوی شرایط بهتر زندگی مجبور به شهرنشینی و حاشیه‌نشینی شده‏اند اما شکل دیگری از کوچ‌گردی، به اسم «کوچ‌گردی دیجیتالی» در حال رواج است که باز هم راهی است برای یافتنِ شرایط مناسب زندگی، منتها با کسب درآمد از طریق دورکاری به وسیله فناوری. کوچ‌گردها برخلاف ایل‌ها، تنها سفر می‌کنند و به جای اسب و الاغ، با قطار و هواپیما و اتوبوس جابه‌جا می‌شوند و به جای دام پروری و کشاورزی، به‌شکل آنلاین، ارتزاق می‌کنند. هرجایی می‌تواند دفتر کار یک کوچ‌گرد دیجیتال باشد و این نباید برایتان عجیب باشد که آن‌ها را در کافه‌ای در «تهران»، رستورانی در «تفلیس» یا منزل میزبان‌شان در «قاهره» مشغول کار ببینید! از مزایای این شرایط کار و زندگی، می‎توان به آزادی عمل فرد اشاره کرد که نیاز نیست حتما به شکل فیزیکی در اداره یا دفتری حضور داشته باشد، قادر است در محیطی به‌دور از استرس از مهارت‌های خود در راستای انجام بهتر اموری که به او سپرده شده است استفاده کند، می‌تواند زمان‌بندی مناسبی برای انجام کارهایش داشته باشد و با چندین کارفرمای مختلف به‌صورت همزمان و دورکار همکاری داشته باشد و درآمد ماهیانه ‏اش را ارتقا دهد. این فرد با کمترین امکانات و هزینه (یک لپ تاپ یا کامپیوتر و یک خط اینترنت) قادر است در هر محلی به انتخاب خود، مشغول به کار شود. در حقیقت کوچ‎‌گردی دیجیتالی یا «فریلنسینگ» ساده‌ترین راه برای این است که رئیس خود باشید.

 

روی دشوار سکه کوچ‌گردی دیجیتالی

این سبک زندگی ممکن است به ظاهر خیلی جذاب و شگفت‌انگیز باشد. این که به‌جای سکونت در شهرهای بزرگ، به روستاهای خوش‌آب و هوا کوچ کنی یا همیشه در سفر باشی و هرجا که دلت خواست کار کنی، واقعا رویایی است اما لیوانِ کوچ‌گردی دیجیتال، نیمه‌ خالی‌ هم دارد. مثلا حمل کردن وسایل یک زندگی در قالب یک کوله بر دوش به طور مداوم، بعد از مدتی خسته‌تان می‌کند یا این که دیگر آن ثبات و آشنایی فضای همیشگی زندگی و محیط کار را نخواهید داشت و ممکن است هر روز جایتان تغییر کند. در دیجیتال نومَد، هرروز با یک کارفرمای جدید کار می‌کنید  و   باید با امنیت شغلی و مالی‌تان خداحافظی کنید؛ بیشتر افرادی که فریلنسر نیستند، یک درآمد ثابت و بیمه دریافت می‌کنند اما برای یک فریلنسر، ممکن است در یک ماه کار زیادی وجود داشته باشد ولی در ماه بعد پروژه کمتر و درآمد کمی وجود داشته باشد. بیشتر کارفرمایان به کارمندان خود در زمان تعطیلات و روزهای بیماری مرخصی یا حقوق می‌دهند اما یک فریلنسر اگر یک روز کار نکند، برای آن روز هیچ مبلغی دریافت نخواهد کرد. در نتیجه، فریلنسرها معمولا در تعطیلات یا حتی زمانی که کسالت دارند هم باید کار کنند.

 

چگونه یک کوچ‌گرد دیجیتالی شویم؟

پیشگامان کوچ‌گردی دیجیتالی، همان کارآفرینان آنلاین، فریلنسرها و دورکارهایی هستند که در جهان پرسه می‌زنند و با لپ‌تاپ خود کار می‌کنند. ممکن است با دیدن تصاویر آن‌ها در ساحل اقیانوس، دامنه ‏های کوهستان یا در بیابان‎ها، مسحور کار و بارشان شوید و بخواهید این شکل از زندگی را تجربه کنید اما قبل از آن باید به چند نکته توجه کنید. اگر شما شغلی دارید که به‌طور کامل یا بخشی از آن را به صورت آنلاین انجام می‎دهید، می‎توانید تحقیق کنید شرکتی که برایش کار می‎کنید سیاست دورکاری یا فرستادن نیرو به مناطق مختلف را دارد یا نه؟ با لپ‌تاپ خود صمیمی‌تر شوید چون یکی از پیش نیازهای سبک زندگی دیجیتال است. فرصت‎های شغلی زیادی وجود دارد که انجام آن‎ها به صورت کامل از راه دور و در هر نقطه از جهان امکان‌پذیر است اما اگر شغل فعلی تان به‌صورتی نیست که انجام آن به‌صورت آنلاین امکان‎‌پذیر باشد، برای تجربه سبک زندگی کوچ‌گردی دیجیتال بهتر است شغل خود را عوض کنید، فریلنسر شوید یا کسب و کار خودتان را راه بیندازید. مهارت‌ها و علایق‌تان را بنویسید. آیا شما یک نویسنده، عکاس، ریاضیدان، طراح وب، بازاریاب و. .. هستید؟ از انجام چه کاری لذت می‌برید؟ نقاط قوت شخصیت و کار شما چیست؟ در قدم بعد، فهرستی از مشاغلی که فکر می‌کنید در آن خوب هستید را بدون هیچ‌گونه محدودیتی بنویسید.

 

سپس در بهترین و معتبرترین سایت‌های فریلنسر خارجی(اگر  به زبان‌های خارجی  تسلط دارید) و ایرانی، به اشتراک بگذارید و منتظر دریافت پیشنهاد کار بمانید. هزاران کارآفرین در جهان وجود دارند که همواره در حال سفر هستند و کسب‌وکار خود را هم اداره می‎کنند. هم اکنون بسیاری از شرکت‌های بزرگ به‌صورت کلی یا جزئی از تیم‌های دورکار استفاده می‌کنند از جمله خبرگزاری‌های معتبر و شرکت‌هایی که به دنبال مزایای استفاده از نیروی دورکار هستند تا بدون نیاز به بزرگ‎تر کردن محل کار، بتوانند کسب‎‌وکار و کارکنان خود را گسترش دهند.

 

بهترین مشاغل برای تجربه سبک زندگی دیجیتال نومَد

خُب، اگر به‌طور قطعی تصمیم به کوچ‌گرد شدن گرفته‎اید، ما برخی از پرطرفدارترین مشاغل فریلنسری دنیا را به شما معرفی می‎‌کنیم.

۱ - برنامه‌نویسی| بسیاری از کسانی‌که سبک زندگی دیجیتال را برای خود انتخاب کرده‌اند از برنامه‌نویسان و توسعه‎دهندگان صفحات وب هستند. مزایای برنامه‎نویسی قابل کتمان نیست؛ حقوق خوب و امکان کار در هر نقطه از جهان.

 

۲ - بازاریابی| بسیاری از دیجیتال‌ نومدها در شاخه‏های مختلفی از بازاریابی فعالیت می‎کنند. «دیجیتال مارکتینگ» برای موفقیت در کسب و کار ضروری است، به‌ همین دلیل فرصت‌های شغلی زیادی در این زمینه وجود دارد.

 

۳  - طراحی گرافیک| شما به‌عنوان یک طراح گرافیک و تصویرساز می‌توانید در هر نقطه از جهان و از طریق اینترنت با مشتریان خود در ارتباط باشید. سفر به مناطق مختلف می‎تواند منبع الهام برای طراحی‎های شما باشد.

 

۴ - مشاوره| برای کسانی‎که در زمینه خاصی تجربه دارند، تبدیل شدن به مشاور یا مربی یک گزینه مناسب است. نیاز نیست ۲۰ سال در زمینه خاصی تجربه داشته باشید؛ همین که در یک زمینه، کار موفقی انجام داده باشید کافی است. مثلا اگر در تبلیغات فیس بوکی مهارت دارید می‌توانید یک مشاور متخصص در این زمینه شوید.

 

۵ - ترجمه| وقتی به مشاغل دورکاری فکر می‎کنیم، شاید ابتدا شغل مترجمی به ذهن مان نرسد اما فراموش نکنید این شغل کاملا مناسب دورکاری و زندگی مستقل است.

 

۶  - نویسندگی| از قرن‏های گذشته، نویسندگان عادت داشتند سراسر جهان را برای  پیدا کردن قصه‌ها و اتفاقات جالب بگردند. نویسندگی، شاخه‎های زیادی مثل تولید محتوا برای وب سایت، وبلاگ، سفرنامه‏نویسی، روزنامه‏نگاری و نوشتن کتاب‏ دارد.

 

۷  - ویراستاری|  هر روز محتوای زیادی در جهان منتشر می‌شود که نویسندگانش نیاز به ویراستار دارند.

 

۸  - آموزش| فرصت‏‎های تدریس زیادی از زبان انگلیسی و فرانسوی گرفته تا شیمی و فیزیک و حتی آموزش کار با نرم‌افزارهای مختلف در اینترنت وجود دارد و بسیاری از موسسات آموزشی به دنبال معلم‏های فریلنسر هستند تا برای تدریس خصوصی آنلاین از آن‌ها استفاده کنند.

 

۹  - دستیار مجازی| اگر به نظم و سامان دهی کارها علاقه دارید، دستیار مجازی، یک گزینه شغلی عالی برای شما محسوب می‌شود. برای این کار نیازی نیست تخصص خاصی داشته باشید بلکه وظیفه شما تنها هماهنگی برخی امور مثل بررسی رزومه‌های رسیده است که مدیر شما زمان کافی برای اداره آن‌ها ندارد.

 

۱۰ - عکاسی و فیلم‌برداری| تولید محتوای تصویری در زمینه‌های مختلف، ضمن این که علاقه‌مندان زیادی در فضای مجازی دارد، یک شغل عالی برای تبدیل شدن به کوچ‌گرد دیجیتالی است.

 

یادداشت «مهران میرشاهی»، مدیرعامل شرکت‌ «دورکار» درباره تجربه‌اش در زمینه دورکاری

 

 

چطور رئیس خودمان باشیم؟

فریلنسر یا آزادکار، فردی است که با انجام پروژه‌های مختلف از راه دور کسب درآمد می‌کند، در عوض انتخاب محل زندگی‌اش با خودش است. در فریلنسینگ، شخص ساعت و مکان کار مشخصی ندارد، در استخدام دایم شرکتی نیست و بسیاری از کارها مانند مترجمی و برنامه‎‌نویسی را از راه دور انجام می‌دهد. امروزه فریلنسری در بسیاری از کشورهای دنیا از جمله «آمریکا» و «هندوستان» به یک صنعت تبدیل شده و برای میلیون‏‌ها نفر ایجاد شغل کرده است. برای فریلنسر شدن به سرمایه خاصی نیاز نیست، هر چند ممکن است فرد برای کسب مهارت‎های لازم مجبور به شرکت در دوره‌های آموزشی مختلف باشد. البته الان افراد زیادی با مهارت‎های خاص بدون هیچ آموزشی به‌عنوان فریلنسر مشغول به کار هستند. در مواردی هم دیده شده است افرادی که قبلا شغل ثابتی داشته‌اند با رها کردن شغل‌شان وارد حوزه فریلنسینگ شده‌‌اند و موفق هم هستند.

 

اتخاذ چنین تصمیمی قدرت ریسک بالایی می‌طلبد اما پیشنهاد می‌شود قبل از رها کردن شغل ثابت، ابتدا به صورت پاره وقت زندگی فریلنسری را امتحان کنید، سپس به‎مرور زمان با توجه به نتیجه، تصمیم قطعی بگیرید‌. شاید شیرین‌ترین قسمت کار این باشد که شما خودتان رئیس خود خواهید بود و ساعات کاری، مرخصی‎ها و حتی محل کار خودتان را انتخاب می‌کنید یا این که به مکان جغرافیایی خاصی وابسته نیستید و با تغییر مکان زندگی، شغل خود را هم دارید. اما در این کار، سختی‌هایی مثل نبود حقوق ثابت و داشتن درآمد متغیر که امکان برنامه‌ریزی مالی را از بین می‎برد، مواجهه با تعداد زیادی از کارفرمایان با خصوصیات اخلاقی متفاوت و نداشتن امکان دریافت بیمه وجود دارد.

 

البته طبق رایزنی‎هایی که با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شده، قدم‎های خوبی در خصوص امکان بیمه فریلنسرها برداشته شده است که امیدواریم هرچه زودتر به نتیجه برسد. برای فریلنسر شدن، فوت کوزه‌گری معنایی ندارد اما هرچه تجربه شما در این زمینه بیشتر شود، موفق‌تر عمل خواهید کرد. مثلا به‎مرور زمان خواهید فهمید چه پروژه‌هایی بیشتر مناسب شماست، با چه افرادی بهتر کار می‌کنید، چطور پروژه‌های بیشتری می‌توانید بگیرید و چگونه زمان‏‎بندی مناسبی برای تحویل به‌‎موقع پروژه‌ها داشته باشید.

 

نویسنده : مهین ساعدی 

 

khorasan​news.‎​com
  • 11
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش