پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۲۰۷۰۰۸۱

موزه های زیبا و دیدنی تهران

موزه های تهرانموزه های تهران
تهران به عنوان یکی از شهرهای صنعتی و سیاسی ایران شناخته می شود اما باید توجه داشت که این شهر دارای بافت تاریخی و موزه های بسیاری است. در ادامه این مقاله از سرپوش به برخی از موزه های شهر تهران اشاره می شود. 

بازدید از شهر تهران

تهران به عنوان شهر پایتختی ایران، دیدنی های زیادی دارد که در بین برج های بلند آن به چشم نمی آید، بدون شک گشت و گذار در تهران راز و رمزهای بسیاری برایتان به همراه می آورد. یکی از بهترین دیدنی های این شهر موزه های رنگارنگی است که در آن دیده می شوند. موزه های تهران در زمان های تاریخی مختلف ساخته شده اند، برخی از آنها باغ موزه و کاخ هایی هستند که اصالت بسیار زیادی را به خود اختصاص می دهند. درصورتی که می خواهید به تهران گردی بپردازید و برنامه خاصی مدنظر شما نیست، پیشنهاد می شود موزه های تهران را در صدر جدول برنامه های خود قرار دهید. 

موزه های تهران

موزه های کاخ سعد آباد:

یکی از بهترین باغ موزه های تهران بدون شک کاخ سعدآباد است. این کاخ بسیار زیبا میراث ایرانی از دوران پهلوی و قاجار می باشد. بدون شک نمی توانید به کاخ سعد آباد بروید و بدون هیچ عکسی از آن خارج شوید. شما می توانید در محوطه مجمسه رضاشاه و آرش کمانگیر را ببینید، همچنین مجسمه های برنزی که با ظرافت بسیار زیادی طراحی شده اند.

کاخ موزه سعد آباد دارای بخش و مجموعه های متعددی است که می توانید به تماشای هرکدام از آنها بنشینید. برای مثال در این مجموعه ها می توانیم به؛ موزه ظروف سلطنتی، موزه آلبوم های سلطنتی و اسناد سعد آباد، کاخ موزه ملت، موزه هنر ملل، موزه هنرهای زیبا، موزه آشپزخانه سلطنتی، موزه استاد فرشچیان، موزه سلاح های دربار، موزه پوشاک سلطنتی، موزه استاد حسین بهزاد، موزه نظامی، کاخ موزه سبز، موزه برادران امیدوار، موزه خط و کتابت میرعماد، موزه اتوموبیل‌های سلطنتی، موزه آب اشاره کنیم.

کاخ سعد آباد از دیدنی های پر شده است که بازدید از آنها چندین ساعت زمان احتیاج دارد اما بدون شک این وقت گذاشتن بسیار باارزش خواهد بود. شما در موزه سعدآباد تنها آثار باستانی را نمی بینید بلکه مجموعه ای تفریحی و سرگرم کننده را خواهید دید که به خاطر وجود رستوران، کتابخانه، سینما، ایستگاه رادیویی، غرفه‌ای برای گرفتن عکس با لباس قاجاری و… هم اوقاتتان را خوش و شاد خواهد کرد.

برای بازدید از نقاط مختلف موزه سعدآباد باید بلیط های جداگانه خریداری کنید. مجموع همه بلیط ها برای ایرانیان حدود ۷۰ هزار تومان خواهد شد که به هر مکان تقریبا ۴ هزار تومان می رسد. بازید برای افراد خارجی نیز در مجموع شامل ۵۰۰ هزارتومان می باشد. بازید از موزه در نیمه نخست سال، موزه از ساعت ۹ صبح تا ۷ شب باز امکان پذیر است و در نیمه دوم سال هم از ساعت ۹ صبح تا ۵ بعدازظهر باز می باشد.

نشانی موزه های کاخ سعد آباد: خیابان ولی‌عصر، خیابان شهید فلاحی، خیابان طاهری.

نمای داخلی کاخ موزه سعدآباد تهران، موزه های تهرانموزه های تهران؛ کاخ موزه سعد آباد

کاخ نیاوران:

تجربه قدم زدن داخل کاخ می تواند بسیار جالب و خاطره انگیز باشد. کاخ نیاوران از جمله مواردی است سر زدن به آنها می تواند اوقات خوشی را برای شما فراهم کند. کاخ نیاوران به خانواده پهلوی دوم مربوط است و ساختمانی زیبا را در دل باغی باصفا به خود اختصاص می دهد. این کاخ که با هدف پذیرایی از مهمانان سلطنتی ساخته شد، بنا به تصمیم نهایی شاه به محل اقامت خانواده او تبدیل گشت.

یکی از بهترین خصوصیات کاخ نیاوران بخش های ساختمانی است که قابلیت باز شدن سقف برای آنها وجود دارد.

ساکنان این مکان می توانند هر زمانی که بخواهند با برداشتن سقف، شاهد آسمان زیبا باشند. امروزه نیز بازدیدکنندگان می توانند در برخی از مناسبت ها سقف را برداند و از آسمان لذت ببرند. گردش در کاخ نیاوران که از بهترین موزه های تهران است هم می‌تواند با رفتن به رستوران این مجموعه یا خرید از فروشگاه صنایع دستی‌اش کامل شود. 

بخش‌های مختلف کاخ نیاوران شامل مواردی از قبیل؛ کاخ اختصاصی نیاوران؛ کاخ صاحبقرانیه، موزه حوض‌خانه، موزه خودروهای اختصاصی، موزه کتابخانه اختصاصی، کوشک احمدشاهی و موزه جهان‌نما می باشد. ملاقات هرکدام از این بخش ها می تواند تجربه ای جالب و لذت بخش باشد. شما می توانید از موزه در نیمه نخست سال از ساعت ۹ تا ۷ شب بازدید داشته باشید، همچنین در نیمه دوم سال، بازدید از ساعت ۹ تا ۶ و ۳۰ دقیقه عصر مقدور است.

به طورکلی هزینه بازید برای کل موزه برای هر ایرانی حدود ۲۶ هزار تومان و برای خارج ها حدود ۲۲۰ تومان می باشد. 

نمای داخلی کاخ نیاوران تهران، موزه های تهرانموزه های تهران؛ کاخ نیاوران

کاخ گلستان:

یکی از مهمترین کاخ های ایرانی بدون شک کاخ گلستان است که مسائل بسیار مهم سیاسی تا به حال در آن رقم خورده اند. قدمت کاخ گلسان حدود ۴۴۰ سال می باشد و اگر بخواهیم بگوییم مربوط به کدام دوره های تاریخی است باید به زندیه و قاجار اشاره کرد. شاید برای شما هم جالب باشد که کاخ گلستان در بین آثار و میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. 

یکی دیگر از دلایلی که سبب شده است بازدیدکنندگان از تماشا و گشت و گذار در کاخ گلستان لذت ببرند، معماری زیبای این مکان تاریخی است. کاخ گلستان بسیار زیبا است این موضوع را می توانید از میان عکس و فیلم هایی که در فضاهای مختلف می بینید هم احساس کنید. 

از جمله مکان هایی که می توان برای مرور تاریخ به آن مراجعه داشته باشید؛ کاخ گلستان می باشد. موزه های تهران در نوروز هم دیدنی هستند پس برای تعطیلات برنامه بریزید و بازدید از کاخ گلستان را در نظر داشته باشید. این کاخ هم دارای بخش‌های متنوعی است که بازدید از هر یک خالی از لطف نیست، از جمله این بخش ها می توان به مواردی از قبیل؛ شمس‌العماره، تالار سلام، تالار آینه، ایوان تخت مرمر، تخت مرمر، حوضخانه، کاخ ابیض، خلوت کریمخانی، عمارت بادگیر، تالار عاج، تالار الماس، تالار برلیان و حوضخانه عمارت بادگیر اشاره کرد. 

کاخ گلستان از جمله بهترین موزه های تهران می باشد که در محله های قدیمی این شهر واقع شده است.

درصورتی که تاکنون این شهر را ندیده ای برنامه بازدید برای خود بریزید و کاخ گلستان را حتما در این برنامه بگنجانید. اگر اهل تهران هم نیستید در عید یا تعطیلی‌های مختلف با رزرو هتل یا اجاره اقامتگاه به تهران زیبا بیایید و حتما از آن و سایر دیدنی‌ها بازدید کنید.

بازدید از کل مجموعه برای فردی ایرانی حوالی ۴۶ هزار تومان است و اگر یک گردشگر خارجی به کاخ برود باید حدود ۳۷۰ هزار تومان بپردازد. هزینه بلیت هر بخش از کاخ برای ایرانی‌ها چیزی در حدود ۴ هزار تومان و برای خارجی‌ها ۳۰ هزار تومان است.

شما می توانید از کاخ گلستان در فصل‌های بهار و تابستان از ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه صبح تا ۶ و ۳۰ دقیقه بازدید کنید و فصل‌های پاییز و زمستان هم از ساعت ۹ صبح تا ۶ و ۳۰ دقیقه امکان بازدید دارید. برای گشت‌وگذار در این کاخ به دست‌کم ۲ ساعت زمان نیاز دارید.

نمای داخلی کاخ گلستان، موزه های تهرانموزه های تهران؛ کاخ گلستان

موزه ملی ایران:

یکی دیگر از موزه های معروف ایران موزه ملی یا موزه ایران باستان می باشد که می توانید با مراجعه به آن آثار باستان شناسی مختلفی را مشاهده کنید. این موزه از نظر تاریخی و باستان شناسی بسیار برای ایران اهمیت دارد.

شما می توانید با بازدید از موزه ملی ایران، آثار دوران اسلام و حتی پیش از آن را هم مشاهده کنید. 

موزه ملی ایران بازتابی از فرهنگ و تمدن ایرانی است و دارای آثاری از دوران هخامنشی می باشد، پس بدون شک نشانی از قدمت و اهمیت در این موزه به چشم شما خواهد آمد. درحقیقت اشیاء و آثار موجود در موزه ملی ایران به دو دسته ایران باستان دوران اسلامی تقسیم می شود. 

موزه ملی ایران در سال ۱۳۱۶ افتتاح شده است که معماری آن برعهده شخصی فرانسوی به نام آندره گدار بوده است. این موزه با الهام از طاق کسری ساخته شده است. درصورتی که فرهنگ و تاریخ ایران را به دو دوره اسلامی و پیش از آن تقسیم کنید، این موزه از جمله کاملترین موزه های ایران محسوب می شود. 

شما می توانید از موزه در نیمه نخست سال از ساعت ۹ تا ۷ بعدازظهر و نیمه دوم سال از ۹ تا ۵ بعدازظهر بازدید کنید. 

نمای داخلی موزه ملی، موزه های تهرانموزه های تهران؛ موزه ملی ایران

موزه هنرهای معاصر تهران:

موزه هنرهای معاصر تهارن از جمله مکان مورد علاقه هنرمندان می باشد. درصورتی که عاشق هنر هستید و از آثار هنرمندانی مانند پیکاسو، رنوار، ماگریت، پولاک و... لذت می برید، پیشنهاد می شود بازدید از موزه هنرهای معاصر تهران را در برنامه خود قرار دهید. 

براساس برآوردهای انجام شده؛ ارزش آثار موجود در این گنجینه چیزی برابر با ۱۰ میلیارد دلار است، فقط توجه داشته باشید که این آثار تنها به هنرمندان خارج متعلق نیستند و شما می توانید آثار هنرمندانی مانند آیدین آغداشلو، سهراب سپهری و... را نیز ببینید. 

فرح پهلوی موزه هنرهای معاصر را در سال ۱۳۵۶ در ضلع غربی پارک لاله بنا گذاشت. خلاقیت و سلیقه‌ای که در طراحی ساختمان موزه و انتخاب آثار موجود در آن وجود دارد، باعث شده تا موزه هنرهای معاصر تهران از دیدنی‌ترین موزه های تهران باشد و گردشگران داخلی و خارجی زیادی را به خود جذب کند.

یکی از مهمترین نکات درخصوص موزه هنرهای معاصر تهران شکل و طراحی خاص بنا می باشد. نقشه و طراحی این اثر با الهام از آثار سنتی ایران و با تلفیق عناصر معماری ایران کشیده شد و کامران دیبا مهندس برجسته معماری این موزه بوده اند. موزه هنرهای معاصر تهران دارای کتابخانه و بخش‌های جنبی مانند سینماتک، کتابفروشی تخصصی و رستوران هم هست. بعد از گشت‌وگذار در موزه می‌توانید خود را به قهوه‌ای مهمان کنید.

برای بازدید از موزه هنرهای معاصر باید ۲۰ هزار تومان به عنوان ورودی پرداخت کنید، همچنین زمان بازدید از این موزه ساعت ۹ صبح تا ۶ بعدازظهر می باشد. 

نمای خارجی موزه هنرهای معاصر تهران، موزه های تهرانموزه های تهران؛ نمای خارجی موزه هنرهای معاصر تهران

نمای داخلی موزه هنرهای معاصر تهران، موزه های تهرانموزه های تهران؛ نمای داخلی موزه هنرهای معاصر تهران

موزه تماشاگه زمان یا موزه ساعت ایران:

شما با بازدید از تماشاگه زمان با یک تیر دو نشان داشته باشید، علاوه بر اینکه عمارتی اعیانی و زیبا را خواهید دید، ساعت های خارق العاده و عجیبی را نیز مشاهده می کنید. این ساختمان دارای نمای آبی زیبایی می باشد درنتیجه به محض ورود محسور آن خواهید شد. بعد از ورود به موزه انواع ساعت ها را می بینید که قدیمی ترین آنها به قرن ۱۴ برمی گردد و به تدریج بر تاریخ آنها اضافه می شود. 

اتاق اصفهانی‌ها و اتاق مشاهیر نیز سوا از معماری و گچ بری‌های جذابشان، بسیار دیدنی هستند. بعضی از مشاهیر کشور نیز ساعت‌های خود را که از برندهای معروف دنیا بوده به موزه زمان اهدا کرده‌اند و می‌توانید در اتاق مشاهیر آن‌ها را ببینید.

موزه ساعت تهران، موزه های تهرانموزه های تهران؛ موزه زمان تهران

باغ موزه قصر:

دو زمان قاجار ساختمانی در تهران ساخته شد که قصر قاجار نامیده می شد. این کاخ یکی از قدیمی ترین کاخ هایی است که در دوره قاجار ساخته شد و داستان عجیبی در پشت آن نهفته است. 

این قصر در زمان رضاشاه خراب و زندانی جایگزین آن شد. داستان موزه همچنان نیز ادامه دارد به طوریکه کاخ و زندان سابق درحال حاضر به یک باغ موزه تبدیل شده است. بخشی از باغ موزه زندان مارکوف می باشد که بعد از کودتای ۱۲۹۹ ساخته شد. در آن زمان رضاخان به نیکولای مارکوف دستور داد تا بعد از بررسی شرایط مکان مناسی را برای ساخت زندان انتخاب کند. 

این معمار روسی کاخ قاجار را برای این کار انتخاب کرد. سرانجام زندان قصر توسط رضاخان در سال ۱۳۰۸ شمسی تأسیس شد. در نهایت باغ موزه قصر در سال ۱۳۹۱ شمسی به عنوان یک موزه افتتاح شد.

ساعت بازدید از این موزه همه روزه از ساعت ۱۴ الی ۲۱ می باشد. 

موزه قصر و زندان، موزه های تهرانموزه های تهران؛ موزه قصر تهران

گردآوری: بخش گردشگری سرپوش

  • 15
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش