ویزای دانشجویی چیست؟
ویزای دانشجویی در واقع یک نوع اقامت موقت به شمار میرود که در کشور محل تحصیل، امکان تحصیل، زندگی و حتی کار را به دانشجو می دهد. با داشتن ویزای دانشجویی به هیچ مدرک دیگری برای اقامت در کشور موردنظر خود نیاز ندارید. آخرین مرحله ی مهاجرت تحصیلی، اخذ ویزای دانشجویی می باشد. انتخاب کشور مبداء، رشته و دانشگاه دلخواه نخستین گام در مهاجرت تحصیلی است که باید متناسب با توانایی، علایق و شرایط خود اقدام به انتخاب موارد بیان شده بکنید. در مراحل بعدی اقدام به مکاتبه با دانشگاه یا اساتید مورد نظر خود کنید.
در صورتی که برای اخذ پذیرش، شرایط شما مناسب باشد، باید مدارک تحصیلی خود مثل رزومه تحصیلی ، انگیزه نامه، توصیه نامه و مدارک مورد نیاز را ارائه دهید. پس از این که توسط دانشگاه یا استاد، تائید نهایی شدید، میتوانید ویزای دانشجویی دریافت کنید. از این جهت ، شما باید در آخرین مرحله اقدام به دریافت ویزای دانشجویی کنید.
هنگام اعزام برای تحصیل در خارج از کشور، ویزای تحصیلی که یک سند رسمی میباشد ، ضمیمه گذرنامه می شود. ویزای دانشجویی از طرف دولت کشوری که در آن قصد تحصیل دارید، صادر می شود. این ویزا این امکان را به دانشجویان بین المللی می دهد در کشور موردنظر تا پایان دوران تحصیلشان اقامت کنند. تحصیل در خارج از کشور می تواند راهی برای پیدا کردن شغل در خارج از کشور پس از فارغ التحصیلی و در نتیجه کسب کردن اقامت دائم در آن کشور نیز شود.
هر دانشجویی که به قصد تحصیل به خارج از کشور میرود ، به ویزای دانشجویی احتیاج دارد. از امکانات این ویزا می توان به اقامت طولانی مدت( از ۱ تا ۳ سال و حتی بیشتر) متقاضیان در کشور محل تحصیل اشاره کرد. با این حال، برای شرکت در دوره های آموزشی کوتاه مدت به ویزای دانشجویی نیازی نیست. همچنین در برخی موارد امکان دارد که توافق نامه های ویژه ای بین کشورها وجود داشته باشد که در آن صورت، دانشجویان میتوانند به کشور مورد نظرشان بدون نیاز به ویزای تحصیلی و با همان گذرنامه سفر کرده و در آن جا به تحصیل بپردازند.
تفاوت ویزای تحصیلی و ویزای دانشجویی
ویزای دانشجویی و تحصیلی، هر دو در واقع یک ویزا بوده و به متقاضیان تحصیل اعطا میگردند، ولی ویزا دانشجویی صرفا به متقاضیان تحصیل در مقطع لیسانس به بالا( تحصیلات تکمیلی) اختصاص دارد و در واقع در زیر مجموعه ویزای تحصیلی قرار میگیرد که فرد باید از یکی از کالجها و دانشگاههای کشور موردنظر برای اخذ این ویزا، پذیرش نامه دریافت نماید. در صورتیکه ویزای تحصیلی به متقاضیان تحصیل در تمامی مقاطع از سن کودکی تا بزرگسالی که قصد تحصیل در هر موسسه آموزشی در کشور مقصد را دارند، اختصاص میگیرد؛ بدیهی است که فرد باید بتواند برای گذراندن دورههای علمی و تحصیلی، پذیرشنامه دریافت نماید. ویزای دانشجویی و ویزای تحصیلی در سفارت با نام ویزای تحصیلی شناخته میشوند.
مدارک لازم برای اخذ ویزای دانشجویی
بسته به این که که در کدام کشور قصد ادامه تحصیل را دارید، برای اخذ ویزای دانشجویی مدارک متفاوتی لازم است ولی در حالت کلی باید اقدامات زیر را برای دریافت ویزای دانشجویی انجام دهید:
> تقاضای نوبت مصاحبه از سفارت
> تکمیل فرم درخواست ویزای تحصیلی
> ارائه پذیرش تحصیلی معتبر از دانشگاه موردنظر
> ارائه مدارک برای اثبات تمکن مالی شامل پرداخت شهریه، مخارج زندگی و هزینه برگشت به کشورتان
> ارائه ترجمه آخرین مدرک تحصیلی
> گذرنامه
> اثبات دلایل کافی برای برگشت به کشور پس از اتمام تحصیل
شرایط اخذ پذیرش تحصیلی
بعد از این که رشته و دانشگاه مورد نظرتان را انتخاب کردید، باید به فکر گرفتن پذیرش تحصیلی باشید تا بتوانید ویزای دانشجویی آن دانشگاه را دریافت کنید. شما باید ابتدا برای گرفتن پذیرش تحصیلی مدارک لازم را آماده کنید که بعضی از این مدارک شامل مدرک آخرین مقطع تحصیلی، ریز نمرات، توصیه نامه از اساتید معتبر دانشگاهی، انگیزه نامه، رزومه تحصیلی و... می باشد. بعد از این که مدارک تحصیلی خود را آماده کردید، باید به وب سایت دانشگاه موردنظرتان بروید و فرم پذیرش را پر کنید.
لیست دانشگاه های محبوبتان را نظاره کنید و برای تمامی آن ها درخواست بفرستید و اعلام کنید که در آن دانشگاه، مایل به ادامه تحصیل هستید. هزینه ای در این مرحله، از شما گرفته می شود تا بررسی اطلاعات شما آغاز شود. توجه کنید که تمام مدارک شما باید ترجمه شوند. برای این کار از مترجم های حرفه ای حاضر در دفاتر رسمی کمک بگیرید تا مدارک تحصیلی و شناسایی شما را ترجمه کنند. پس از این که در دانشگاه موردنظر، اطلاعات شما بررسی شد یک نامه پذیرش برایتان ارسال می شود. پس از این مرحله شما میتوانید برای اخذ ویزای دانشجویی خود اقدام کنید.
مدت اعتبار ویزای دانشجویی
با اخذ ویزای دانشجویی، این قابلیت را دارید که در تمام طول دوره تحصیلی خود، در کشور مقصد اقامت داشته باشید. البته ویزای دانشجویی باتوجه به عواملی چون وضعیت تحصیلی و مدت زمان باقی مانده از دوره تحصیلی وی مجددا تمدید می شود. شما بعد از اتمام تحصیل، مجوز اقامت به آن کشور را برای مدت کوتاهی دارید. شما میتوانید بسته به قوانین هر کشوری، بین ۶۰ روز تا ۴ ماه اقامت داشته باشید.
تمدید ویزای دانشجویی
ویزای دانشجویی برای بازه زمانی خاصی صادر می شود. در صورتی که بعد از اتمام تحصیل دانشجو اعتبار ویزای دانشجویی منقضی شود، دانشجو باید درخواست تمدید ویزای تحصیل دهد. معمولاً توصیه می شود برای تمدید آن حداقل ۳۰ روز مانده به انقضای مجوز تحصیل اقدام کنید. درخواست تمدید ویزای دانشجویی به دو صورت آنلاین و آفلاین امکان پذیر است.
شرایط اخذ ویزای دانشجویی
در هر کشوری شروط دریافت ویزای دانشجویی متفاوت است و این شروط توسط اداره ی مهاجرت همان کشور تعيين می شود.
- اثبات تمکن مالی:
از جمله شروط لازم برای دریافت ویزای دانشجویی که الزامی میباشد ، داشتن تمکن مالی است، به علت اینکه درخواست و مدارک متقاضیان بدون داشتن آن، مورد بررسی قرار نخواهد گرفت. در واقع مدارک تمکن مالی اثبات می کند که متقاضی جهت سفر و زندگی در مدت دریافت ویزا از توانایی مالی کافی و پرداخت هزینه های لازم برخوردار است و میتواند تمام هزینه های خود و همراهانش را تامین نماید. با این حال افراد با کمک این مدارک اثبات می کنند که جهت پرداخت هزینه سفر و اقامت خود و همراهانشان از پول کافی برخوردارند و برای بازگشت به کشور مقصد، سرمایه کافی را دارند، همچنین در مدت چند سال گذشته از گردش حساب مالی خوبی برخوردار بوده اند.
- شرایط سنی:
جهت دریافت بورسیه تحصیلی، شرایط سنی باتوجه به نوع و شرایط هر دانشگاه متفاوت می باشد. ولی با این حال برای اخذ ویزای دانشجویی باید تمامی افراد یکسری شرایط خاص را داشته باشند مانند:
>> نداشتن گپ تحصیلی:
نداشتن گپ تحصیلی برای گرفتن ویزای دانشجویی اهمیت دارد. گپ تحصیلی به معنای فاصله بین فارغ التحصیلی و پذیرش از دانشگاه مقصد است بهتر است که فاصله میان اتمام تحصیلات و درخواست برای ادامه تحصیل زیاد نباشد.
>> برخورداری از مهارت در زبان انگلیسی:
برای دریافت ویزای دانشجویی در آزمون آیلتس نمره ۷ به بالا را داشته باشد یا در آزمون تافل نمره ۱۰۰ به بالا را اخذ کرده باشد.
>> داشتن امتیازهای خاص:
داشتن امتیازهای خاص مثلا مرتبط با رشته ای که در آن تحصیل کرده اید سابقه کاری داشته باشید که سبب می شود سطح سواد و تجربه شما بالاتر نشان داده شود و از این جهت اخذ ویزای دانشجویی راحت تر انجام شود.
مزایای گرفتن ویزای دانشجویی
زمانی که تصمیم دارید در دانشگاه های خارج از کشورتان به ادامه تحصیل بپردازید، امکان دارد کمی بترسید و نگران شوید که پس از مهاجرت، زندگی شما به چه صورتی در می آید و این که آیا در کشور جدید میتوانید به راحتی زندگی کنید یا خیر. یکی از مزایای ویزای دانشجویی همین مورد می باشد.
یکی از مهمترین مزایای ویزای دانشجویی، اینست که به شما اجازه می دهد در بهترین کشورها زندگی کنید و برایتان این امکان را فراهم می کند که در بهترین دانشگاه های دنیا تحصیل کنید. علاوهبراین ، شما در طول مدت تحصیلتان، مجوز دارید به وطن خود رفت و آمد کنید یعنی اگر ویزای تحصیلی داشته باشید فرصتی مناسب را با حداقل استرس های روحی، در اختیار شما می گذارد که بتوانید از دانش روز دنیا و علم بهترین اساتید جهان استفاده کنید. برخی از کشورها پس از اعطای ویزای تحصیلی به دانشجوی پذیرفته شده اجازه کار به او در حین تحصیل را نیز می دهند.
ویزای دانشجویی، به دانشجویان اجازه ی تحصیل در خارج از کشور به مدت ۱۲ ماه و یا بیشتر را می دهد. دانشجویان بیشتری با افزایش سریع آموزش بین المللی، به دنبال تحصیل در کشور های خارجی هستند.
ویزای دانشجویی برخی از کشورها
* ویزای دانشجویی کانادا
برای دریافت ویزای دانشجویی کانادا باید شرایط مورد نیاز را داشته باشید و مدارک خاصی را آماده نمایید. متقاضیان ۱۸ سال به بالا میتوانند برای تحصیل در کالج، دانشگاه و مراکز آموزشی کانادا با دریافت ویزای دانشجویی کانادا اقدام نمایند. البته برای اخذ ویزای دانشجویی باید دعوتنامه و نامه پذیرش از طرف دانشگاه و موسسات کانادا داشته باشید.
* ویزای دانشجویی آلمان
از مهمترین شرایط اخذ ویزای دانشجویی آلمان می توان به دریافت نامه پذیرش از دانشگاه های آلمان اشاره کرد. شما با ویزای دانشجویی آلمان این قابلیت را دارید که به صورت تمام وقت در آلمان تحصیل کنید. شرط دیگر اخذ ویزای دانشجویی آلمان، گرفتن پذیرش از یک کالج و یا دانشگاه می باشد. از آنجایی که آلمان تحصیلات رایگانی را ارائه می نماید دانشجویان زیادی قصد دارند به این کشور با اخذ ویزای دانشجویی مهاجرت نمایند. معمولاً وقت سفارت آلمان یک تا یک سال و نیم به طول می انجامد، براین اساس برای مهاجرت به آلمان در گام اول، وقت سفارت را رزرو کنید.
* ویزای دانشجویی آمریکا
آمریکا از معتبرترین مراکز آموزشی و علمی و دانشگاهی در دنیا به شمار می رود. آمریکا قوانین مهاجرتی دارد که برای دانشجویان امکان اقامت و کار را پس از فارغ التحصیلی و یا حین تحصیل فراهم می نماید. بطور کلی، اتباع دیگر کشور هایی که قصد دارند به آمریکا وارد شوند، باید نسبت به اخذ ویزا اقدام کنند، لذا اگر قصد تحصیل در ایالات متحده آمریکا دارید، باید ویزای دانشجویی آمریکا یا ویزای دانش آموزی این کشور را بگیرید که رشته تحصیلی شما و مدرسه و دانشگاه مقصد تحصیلتان معین می کند که ویزای دانشجویی آمریکای شما از نوع F باشد یا M.
* ویزای دانشجویی اتریش
دانشجویان برای تحصیل در دانشگاه های اتریش باید در ابتدای کار، پذیرش تحصیلی خود را از دانشگاه های این کشور به دست آورند و بعد از آن برای اخذ ویزای دانشجویی اتریش اقدام کنند. یکی از معدود کشورهای درجه یک دنیا که نظام تحصیلی و آموزشی آن برای افراد خارجی رایگان میباشد ، اتریش نام دارد. البته این امر، منحصر به دوره تحصیلات دانشگاهی می باشد. دانشجویان در این کشور نه تنها میتوانند در دانشگاه های رنک بالا تحصیل نمایند بلکه میتوانند به صورت رایگان به تحصیل بپردازند.
گردآوری: بخش گردشگری سرپوش
- 16
- 3