بیمه مسافرتی
تغییر در برنامه سفر، هزینه های بسیار زیادی را در بردارد. شما ناچار می شوید میزان زیادی از پولی که به سختی بدست آورده اید را به آسانی از دست بدهید. حتی امکان دارد با شرایط وخیم تری روبرو شوید. در نظر بگیرید امکان دارد شما یا یکی از اعضای خانواده به درمان فوری احتیاج پیدا کنید و ناچار به مراجعه به مراکز درمانی و بیمارستانی شوید، از آنجا که معمولاً مسافران پول نقد زیادی را همراه خود جابجا نمی کنند و با توجه به هزینه های درمان در کشورهای خارجی و ارزش پایین پول کشور ما، طبیعی است که شما پول کافی بهمراه نداشته باشید، در آن شرایط تهیه پول نقد در کشور غریب کاری بسیار پیچیده و گاهی ناممکن است.
بیمه مسافرتی عبارت است از پوشش صدمات بدنی و بیماری بیمه شده که بعد از شروع سفر به خارج بروز کرده و یا عارضه ناگهانی و غیر قابل پیش بینی که ابتلا به آن یا آغاز آن بعد از شروع سفر به خارج بوده و باعث درخواست امداد از سوی بیمه شده یا نمایندگان او میشود.
بیمه گذاران در این بیمه مسافرتی تحت پوشش تمام هزینه های درمانی و بیمارستانی من جمله ویزیت پزشک، جراحی، پانسمان، انواع آزمایش های پزشکی، مخارج بی هوشی، هزینه های اتاق عمل و جابجایی به بیمارستان، هزینه های دارو، دندانپزشکی، بلایای طبیعی، تروریسم، زایمان و هر حادثه دیگری است که بیمه گر و بیمه گذار طبق شرایط قرارداد توافق کرده اند، قرار می گیرند.
چرا باید بیمه مسافرتی بخریم؟
- به علت شرایط آب و هوایی و غذاهای نامناسب دچار گرما زدگی، مسمومیت و بیماری شده و احتیاج به مراقبت های پزشکی دارید. به همین علت باید بیمه مسافرتی بخرید.
- یکی دیگر از دلایل خرید بیمه مسافرتی اینست که کیف پول و مدارک شما دزدیده شده است و شما به پول و مدارک جدید احتیاج دارید.
- به علت بیماری یا فوت نزدیکان ناچار به بازگشت از سفر خود هستید.
- یکی از علل خرید بیمه مسافرتی این است که چمدان خود را در فرودگاه گم کرده اید و احتیاج به وسایل ضروری دارید.
- کیف خود را گم کرده اید و داروهای شما در آن بوده است. شما احتیاج به خرید دارو هایتان دارید. در اینصورت نیاز است که بیمه مسافرتی بخرید.
انواع بیمه مسافرتی
انواع پوشش بیمه مسافرتی که رابطه مستقیم با مسافرت دارد به شرح زیر است:
* بیمه مسئولیت برگزاركنندگان تورهای علمی، سیاحتی و زیارتی:
با توجه به شرح وظایف اشخاص حقیقی و حقوقی برگزار كننده تورهای علمی، سیاحتی و زیارتی كه مسئولیتهای آن ها را از لحظه شروع حركت تورها از مبداء نشان می دهد، با ارائه این پوشش بیمه مسافرتی (بیمه مسئولیت برگزار كنندگان تورها)، اگر در طول ایام برگزاری تور خسارات جانی به شركت كنندگان در تورها و اردوها وارد آید و مسئولین تور مقصر شناخته شوند شركت بیمه گر با رعایت شرایط و مندرجات بیمه نامه و قوانین و مقررات بیمه مسئولیت مدنی، نسبت به جبران آن اقدام خواهد کرد.
به عبارت دیگر اگر در زمان برگزاری تور حادثه ای واقع شده و منجر به وارد شدن صدمات جسمانی به شركت كنندگان (مسافرین) شود و مسؤولیت برگزار کننده تور محرز گردد، شركت بیمه خسارت های وارده را تا سقف تعهدات توافق شده جبران خواهد كرد. طبق ضوابط سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استفاده از این پوشش بیمه ای برای برگزار کندگان تور اجباری است. بدیهی است حداکثر میزان غرامت قابل پرداخت بستگی به میزان حق بیمه پرداخت شده توسط آژانس مسافرتی برگزار کننده برای هر مسافر دارد.تعهدات بیمه گر درمورد این بیمه عبارتست از:
- پرداخت غرامت فوت و نقص عضو
- پرداخت هزینه های پزشکی
* بیمه مسافرتی خارج از كشور AXA:
این نوع بیمه مسافرتی، اشخاصی را كه قصد مسافرت به خارج از كشور دارند تحت پوشش بیمه قرار می دهد و اعتبار آن در خارج از كشور بوده است. همینطور خسارتهای وارده در محل و به ارز قابل پرداخت می باشد. استفاده از این پوشش بیمه ای علیرغم مزایای فوق العاده ای که بر آن مترتب است، اجباری نیست و برای عدم آشنائی مردم با آن کم تر مورد استفاده قرار می گیرد. لازم به ذکر است برای سفر به کشور هائی مانند کشورهای عضو اتحادیه اروپا، کانادا و امریکا داشتن این نوع پوشش بیمه مسافرتی اجباری است.
مدت بیمه مسافرتی چقدر است؟
بازه زمان بیمه مسافرتی به انتخاب مسافر تعیین می شود. مسافر میتواند این بیمه را از یک تا ۵ روز برای یک سفر تا بازه زمانی یکساله، برای تمامی سفرهای خود در سال تهیه کند. توجه داشته باشید که زمان ارائه بیمه نامه خود به سفارت، سفارت به تعداد روزهای اعتبار بیمه توجه می کند و تاریخ اعتبار ویزای شما را طبق آن تعیین می کند. پس توجه داشته باشید که اعتبار بیمه شما، مناسب با تعداد روزهایی که تصمیم سفر دارید باشد.
نحوه پیگیری خسارت در محل حادثه
نحوه پیگیری خسارت معمولاً به این صورت است که درهنگام بروز حادثه، بیمه گزار باید با شماره ای که روی بیمه نامه مسافرتی خود درج شده است، تماس بگیرد؛ نام، شماره بیمه نامه و مدت اعتبار آنرا بگوید و حادثه اتفاق افتاده را شرح دهد. بر اساس حادثه ای که رخ داده شرکت کمک رسان اقدامات لازم را انجام می دهد. برخی از شرکتهای کمک رسان این خدمات را ندارند و بیمه گزار باید شخصاً خسارت خود را پیگیری و پرداخت هزینه کند؛ بعد با ارائه صورت حساب های پرداخت شده در سفر، هزینه خسارت های تحت پوشش بیمه مسافرتی را از کشور محل اقامت خویش دریافت کند.
پوشش های بیمه مسافرتی
خساراتی که در صورت وقوع، بیمه مسافرتی از بیمه گذار حمایت می کند، پوشش نام دارد. این پوشش ها توصیف می کند که در صورت وقوع چه حوادثی، شرکتهای بیمه چه خدماتی به بیمه گزاران ارائه می دهند. بسته به این که بیمه مسافرتی را از کدام شرکت بیمه تهیه و از کدام طرح آن استفاده کنید، پوشش ها امکان دارد متفاوت باشند. موردهای زیر تمام پوشش های بیمه مسافرتی است که یک شرکت بیمه میتواند ارائه دهد:
- هزینه های پزشکی و بستری شدن زمان بروز حادثه:
در صورت وقوع حادثه جسمی که احتیاج به معاینه، درمان، جراحی و… داشته باشد، شرکت بیمه تا سقف مشخصی مطابق با بیمه مسافرتی هزینه خسارت را پرداخت می کند.
- بازگرداندن جسد بیمه گزار به ایران در صورت فوت:
در صورت فوت بیمه گزار در سفر، شرکت کمک رسان اقدامات لازم را برای انتقال جسد او به کشور محل اقامت انجام می دهد و هزینه های مورد نیاز را تقبل می کند. بیمه مسافرتی در برابر هزینه خاکسپاری یا مراسم ختم، هزینه ای پرداخت نمی کند.
- انتقال یا بازگرداندن بیمه گزار به کشورش در صورت بروز حادثه:
در صورت وقوع حادثه ای برای بیمه گزار، شرکت کمک رسان مسئول انتقال وی به مرکز درمانی مجهز جهت درمان است. گاهی وقت ها بنا به تشخیص شرکت کمک رسان، بیمه گزار باید به کشور محل اقامتش منتقل شود؛ مسئولیت این مورد هم به عهده شرکت کمک رسان است.
- هزینه های ضروری دندان پزشکی:
در صورت بروز دندان درد، عفونت و کشیدن ضروری دندان، شرکت بیمه هزینه درمان را تا سقف مشخصی مطابق بیمه مسافرتی پرداخت می کند.
- بازگشت اعضای درجه ۱ خانواده بهمراه بیمه گزار:
در صورت فوت بیمه گزار یا بستری شدن بیش از یک مدت مشخص، شرکت کمک رسان مکلف است یکی از اعضای درجه یک همراه بیمه گزار را به کشور محل اقامت او منتقل کند؛ به شرطی که شخص همراه قادر به ادامه سفر یا برگشت از طریق وسیله از پیش تعیین شده نباشد.
- در اختیار قرار دادن اطلاعات درمانی به وسیله شرکت کمک رسان در مواقع اضطراری:
اگر بیمه گزار در سفر دچار حادثه ای شود، بیمه مسافرتی مکلف است اطلاعاتی مانند نام پزشک، دندان پزشک، نزدیک ترین بیمارستان محل حادثه و... را به جز مراکز تشخیص پزشکی در اختیار بیمه گزار قرار دهد.
- مفقود شدن یا به سرقت رفتن مدارک شناسایی:
اگر مدارک شناسایی بیمه گزار (گذرنامه، شناسنامه، گواهی نامه و...) مفقود شود یا به سرقت رود، شرکتهای کمکرسان هزینه های مربوط به صدور المثنی برای بیمه گزار را تا سقف مشخصی بر طبق بیمه مسافرتی پرداخت می کنند.
- تأخیر در رسیدن چمدان ها:
در صورتیکه بار همراه بیمه شده تا مدت مشخصی به او تحویل داده نشود، شرکت بیمه هزینه هایی را که بیمه شده متحمل می شود، تا سقف مشخصی که در بیمه مسافرتی ذکر شده پرداخت می کند.
- هزینه های ناشی از تأخیر در حرکت:
چنانچه وسیله نقلیه بیمه گزار بیش از حد مشخصی تأخیر داشته باشد، بیمه گزار میتواند هزینه های ضروری اضافی ایجادشده (حمل ونقل، اقامت، غذا و...) را تا سقف مشخصی که در بیمه مسافرتی ذکر شده به شرط ارائه صورت حساب، دریافت کند. سقف هزینه ها بستگی به میزان تأخیر وسیله نقلیه دارد.
- بازگرداندن كودكان به ایران در صورت فوت یا بستری سرپرست:
در صورتیکه شخص بیمه گزار به دلیل بیماری، فوت و... قادر به مراقبت از فرزند خود نباشد، شرکت بیمه با نظارت یک شخص بزرگسال هزینه بازگشت فرزند به کشورش را پرداخت خواهد کرد. سن قابل قبول برای فرزند بستگی به شرایط بیمه مسافرتی دارد.
- پرداخت هزینه در صورت فقدان بار:
یکی از دلایلی که نگرانی بیشتر مسافران را در سفرهای خارجی رفع می کند، بیمه شدن چمدان های شماست. امکان دارد ایرلاینی که چمدان خود را به آن سپرده اید، چمدان شما را گم کند، چمدان آسیب دیده، شکسته شده یا خیس و مرطوب به شما تحویل دهد. حتی تأخیر در رسیدن چمدان ها در زمان سفر مشکلی بزرگ است که شما را به دردسر می اندازد. با خرید بیمه مسافرتی در صورتیکه هر یک از این حوادث برای چمدانتان افتاد، هزینه و خسارت مربوطه را اخذ خواهید کرد.
- یافتن و ارسال بار:
در صورت فقدان بار، شرکت کمک رسان باید بیمه گزار را در زمینه اعلام مفقودی یا شکایت بابت سرقت راهنمایی کند. چنانچه بار بیمه گزار پیدا شود، حمل بار به محل اقامت بیمه گزار یا کشور او به عهده شرکت کمک رسان است.
مدارک لازم برای دریافت خسارت بیمه مسافرتی
مدارک مورد نیاز برای دریافت خسارت بیمه مسافرتی عبارتست از:
>> بیمه نامه
>> پاسپورت
>> رونوشت از صفحات گذرنامه (صفحه اول، صفحات مربوط به ویزا، صفحه ورود و خروج به کشور مبدأ و مقصد)
>> نسخه پزشک و صورت حسابهای پرداختی
>> تکمیل فرم دریافت خسارت
گردآوری: بخش گردشگری سرپوش
- 11
- 2