پنجشنبه ۰۲ اسفند ۱۴۰۳
۱۱:۰۶ - ۳۰ بهمن ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۱۱۱۹۳۱
جرم و جنایت

سوالات و ابهامات روزنامه اصولگرا درباره قتل امیرحسین خالقی/ چرا کیوسک نیروی انتظامی مستقر در کوی دانشگاه تهران جمع شده بود؟

قتل دانشجوی دانشگاه تهران,سوالات و ابهامات روزنامه اصولگرا درباره قتل امیرحسین خالقی

روزنامه دانشگاه آزاد در گزارشی درباره زوایای مختلف قتل دانشجوی دانشگاه تهران نوشت: از سال قبل دانشگاه تهران چند نوبت موضوع تامین نیروی کافی در کوچه جنت را از شهردار منطقه ۶ ، شهردار ناحیه ۴ پیگیری کرده است؛ موضوعی که هم عامل ایجاد ناامنی در این محیط محسوب می‌شود و امکان سرقت را برای خلافکاران مهیا می‌کند و هم امکان ردگیری آنها را با دردسر مواجه می‌کند.

روزنامه فرهیختگان نوشت: پنج روز از پایان غمناک زندگی یک دانشجوی دانشگاه تهران به دنبال یک سرقت خشن، واکنش‌ها به این موضوع در سطوح و جنبه‌های مختلف ادامه دارد.

این واقعه تلخ که برای امیر محمد خالقی افتاد تلنگر محکمی برای توجه بیشتر به چالش‌های تامین امنیت دانشجویان شد و توجه دستگاه‌های مختلف را برای بهبود شرایط آن جلب کرد اما سوالات و ابهاماتی در اظهارنظر روزهای اخیر درخصوص این قتل غم‌انگیز کوچه جنت وجود دارد که نباید به‌سادگی از کنار آن عبور کرد.

۱- کوی دانشگاه کیوسک نیروی انتظامی داشت؟ چرا جمع‌ شد؟

نبود یک کانکس یا محل ویژه حضور نیروهای انتظامی در نزدیکی یکی از پرترددترین معابر و محل‌های دانشگاهی پایتخت سوال بزرگی برای بسیار از کسانی ایجاد کرد که قلبشان از شنیدن خبر این واقعه به درد آمد. سردار عباسعلی محمدیان، فرمانده انتظامی تهران بزرگ در گفت‌وگوی ویژه خبری از جمع‌آوری کیوسک این مجموعه به درخواست دانشگاه در سال ۱۴۰۱ خبر داد. او گفته « در این منطقه قبلا یک کیوسک انتظامی بود که در سال ۱۴۰۱ به درخواست خود مسئولان دانشگاه جمع‌آوری شد. علاوه بر این ۱۹ دی ۱۴۰۳ مسئولان و دانشجویان به پلیس درخواست دادند که این موضوعات امنیتی حل شود و گشت ویژه برای این منطقه ایجاد شد.‌ همچنین درخواست جلسه‌ای به پلیس رسید و قرار بود ۱۵ بهمن‌ماه جلسه تشکیل شود اما دو ساعت قبل از زمان جلسه، این جلسه از سوی دانشگاه لغو شد و علی‌رغم اینکه قرار بود تا ۴۸ ساعت، روز بعدی جلسه تعیین شود، هنوز تاریخ این جلسه از سوی مسئولان دانشگاه مشخص نشده که اگر این جلسه برگزار شده بود و در پی آن اقدامات انتظامی افزایش یافته بود این جوان جانش را از دست نداده بود اما متاسفانه این اتفاق رخ نداد.» 

پس از این اظهارات سرپرست دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه در گذشته هیچ کیوسکی متعلق به نیروی انتظامی در محوطه یا خیابان‌های اطراف کوی دانشگاه وجود نداشته ادعای جمع‌آوری کیوسک را رد کرد. رئیس سابق دانشگاه تهران هم وجود کیوسک در این منطقه را تکذیب کرده و گفته قطعا در دوره مدیریت اینجانب نیروی انتظامی در این محدوده دارای کیوسک نبوده است. با این حال انجمن دانش‌آموختگان علوم اجتماعی دانشگاه تهران اظهارات فرمانده انتظامی تهران بزرگ را تایید و اعلام کرده «متأثر از قضایای سال ۱۴۰۱ و وجود التهابات اجتماعی برخی استادان محترم در دانشکده‌های علوم انسانی به‌خصوص دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران در یک ارزیابی اشتباه معتقد بودند وجود هرگونه نماد امنیتی و انتظامی به‌خصوص نمادهای پلیس در حوالی اماکن تردد دانشجویان باعث حساسیت و تحریک دانشجویان خواهد شد و لذا با فشارهای متعدد به بخش‌های اجرایی وزارت علوم خواستار جمع‌آوری هرگونه تحرک عوامل پلیس در این منطقه شدند.» در کشاکش این اظهارات ضد ونقیض، حتی پس از انتشار نامه‌های پیگیری ماجرای افزایش امنیت محدوده کوی هنوز هم مشخص نیست کیوسک نیروی انتظامی بوده یا خیر و از چه زمانی و به چه دلیلی جمع‌آوری شده است؟

۲- مقصر تاریکی معبر کیست؟

نامه‌های منتشرشده نشان می‌دهد لااقل از سال قبل دانشگاه تهران چند نوبت موضوع تامین نیروی کافی در کوچه جنت را از شهردار منطقه ۶ ، شهردار ناحیه ۴ پیگیری کرده است؛ موضوعی که هم عامل ایجاد ناامنی در این محیط محسوب می‌شود و امکان سرقت را برای خلافکاران مهیا می‌کند و هم امکان ردگیری آنها را با دردسر مواجه می‌کند. در همین واقعه غم‌انگیز چهارشنبه شب گذشته، فرمانده انتظامی تهران بزرگ معتقد است تاریکی محل وقوع کار را سخت کرده است. او گفته «متاسفانه تصاویر به‌دست‌آمده تاریک است که این مسئله شناسایی افراد را سخت‌تر می‌کند.»  با وجود اینکه در روزهای اخیر صحبت از اقدام اداره برق برای افزایش روشنایی محیط پیرامونی کوی مطرح شده اما هنوز این ابهام بی پاسخ مانده که چرا به گواه نامه‌های بیش از یک سال گذشته، معبر پرترددی مثل کوچه جنت با وجود مزاحمت‌های ایجادشده برای ساکنان و البته پیگیری‌های دانشگاه تاریک مانده بود؟

۳- دوربین‌ها چرا نصب نشدند؟

نخستین تصاویر منتشرشده پلیس از فاجعه گیشا نه از دوربین‌های دانشگاه بلکه از دوربین‌های اهالی محل است. اخیراً سرپرست جدید اداره کل امور خوابگاه‌های دانشگاه تهران خبر از نصب دوربین‌های مداربسته‌ای داده که در جلسه صبح شنبه هیئت‌رئیسه دانشگاه تهران مصوب شده بود. اگر در حل چالش‌های مربوط به عوامل بیرونی مثل استقرار کیوسک یا تامین روشنایی، دانشگاه را از کم‌کاری تبرئه کرد در ماجرای دوربین‌ها این اتفاق شدنی نیست و به نظر می‌رسد مدیران امروز و دیروز مهم‌ترین مجموعه دانشگاهی کشور باید نسبت به علت عدم نصب به‌موقع آن پاسخگو باشند.

۴- دانشجویان کارشناسی چرا به کوی برگشتند؟

امیرمحمد خالقی، دانشجوی رشته مدیریت کسب‌وکار دانشگاه تهران در مقطع کارشناسی بود. سوال و ابهام دیگر این ماجرا مربوط به حضور دانشجویان کارشناسی در کوی دانشگاه است. کوی، خوابگاه دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه تهران بوده و قرار بوده تا به دلایل مختلفی دانشجویان کارشناسی در آن اسکان پیدا نکنند. نامه مدیرکل حراست دانشگاه نیز در توضیحاتش به حضور ۴ هزار و ۵۰۰ دانشجوی تحصیلات تکمیلی در این محل تصریح دارد اما با این تفاسیر مشخص نیست پای دانشجویان کارشناسی چه زمانی و چرا به کوی بازشد؟ شاید اگر امیرمحمد در کوی ساکن نبود، این اتفاق فجیع هم رخ نمی‌داد.

  • 17
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش