
متن پیام مولانا عبدالحمید به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
پیروزی بزرگ و چشمگیر طالبان که نتیجه جهاد، شهادت و صبر در راه حق در مقابل اشغالگران متجاوز و دولت دستنشانده و ناکارآمد و غرق در فساد بود، برای امارت اسلامی، علمای بزرگوار و عموم ملت غیور و مجاهد افغانستان قابل تبریک و تهنیت است.
بدون تردید این پیروزی از فضل پرورگار، حمایت مردمی، آه و ناله مظلومان و خانواده شهدا و رنجدیدگان حاصل شده است. امید است نگاهها فقط به سوی پروردگار باشد و ضمن اظهار عاجزی مقابل ذات باریتعالی، در راستای خدمت به ملت شریف افغانستان با تمام وجود تلاش کرد.
برای موفقیت و پیروزی و پاسداری از آن، لازم است به دو محور اساسی توجه شود: ۱- خداوند رحمان؛ ۲- مردم. قرآن میفرماید: «یَا أَیُّهَا النَّبِیُّ حَسْبُکَ اللَّهُ وَمَنِ اتَّبَعَکَ مِنَ الْمُؤْمِنِینَ» (ای پیامبر، خدا و مؤمنانی که پیرو تو هستند تو را کافی است).
هیچ نظام و قانونی در دنیا به اندازه قانون خدا؛ یعنی قرآن عظیمالشأن که آخرین کتاب مقدس است، و به اندازه سنت و تعلیمات رسول اکرم صلی الله علیه وسلم ظرفیت ندارد. این ظرفیت، در حقیقت ظرفیت دین حنیف ابراهیمی است که متاسفانه جهانیان نسبت به این ظرفیت ناآگاه وبیاطلاع هستند.
شکی نیست عفو عمومی طالبان و گذشت کردن از دشمنانی که سالها با آنها جنگیدهاند و توقفشان در دروازههای کابل و جلوگیری از خونریزی در افغانستان، از همین ظرفیت بود و قابل تحسین است. همچنین نگرانی جامعه جهانی در خصوص رعایت حقوق زنان و احترام به آنان، کرامت و حقوق بشر، آزادیهای فردی و اجتماعی و آزادی قلم، بیان و انتقاد سازنده، در این ظرفیت کاملا قابل حل است.
بنده به جهانیان اطمینان میدهم که طالبان امروز، طالبان بیست سال قبل نیستند؛ آنها تجربه کسب کردهاند و تغییراتی در دیدگاههایشان بوجود آمده است. اگر ضعفهایی وجود داشته باشد، قابل اصلاح هستند. شناخت ما نسبت به طالبان از بسیاری از مردم دنیا بیشتر است؛ چون همسایه هستیم و آنها را بهتر میشناسیم. بنابراین معتقدیم باید به طالبان فرصت داد و نباید به تبلیغات سوء و یکطرفه توجه کرد. رسانهها نیز باید بیطرفی خود را حفظ کنند و واقعیتها را انعکاس بدهند.
انتظار میرود طالبان با بهکارگیری شایستگان همه ادیان، مذاهب و اقوام افغان در راستای تشکیل دولت فراگیر اقدام نمایند. همچینین با دعوت از تحصیلکردگان، متخصصان و شایستگان و بهکارگیری تمام ظرفیتها در عرصههای علم و فناوری، تولیدات سنتی و صنعتی (معادن، ذخایر زیرزمینی و...) و استفاده از منابع انسانی زمینه توسعه، پیشرفت و آبادانی کشور را فراهم کنند.
توجه به همه ظرفیتها در عرصههای معنوی از قبیل: اخلاق، تزکیه، عمل نیک و دینداری نیز برای ملتی که در نتیجه دهها سال اختلاف، جنگ و درگیریهای ویرانگر، عقب افتاده است و افرادش در همه دنیا آواره شدهاند، حائز اهمیت بوده و نیازمند اقدامی جدی و عزمی راسخ است.
امیدوارم جنبش طالبان و مردم شریف افغانستان عملا ثابت کنند که نگرانی جامعه جهانی واقعیت نداشته است و با عملکرد خود همه تبلیغات را خنثی کنند. همچنین از همه کشورها انتظار میرود با ایجاد روابط حسنه و کمک به ملت رنجدیده افغانستان، زمینه بازگشت آوارگان افغان به کشورشان را فراهم کنند تا در آینده شاهد افغانستانی آزاد و آباد باشیم.
در آخر به جنبش طالبان توصیه میکنم مواظب مکر و نیرنگ دشمنان باشند، زیرا دشمنان جنی و انسی در کمین هستند. همچنین به مردم شریف افغانستان و بهویژه به طالبان توصیه میکنم که تمام رنجشها و کدورتهای گذشته را کنار بگذارند، دشمنیها را فراموش کنند، یکدیگر را در آغوش بگیرند و در عرصه امنیت، آبادانی و سازندگی کشورشان کنار هم قرار بگیرند.
روسیه: چه کسی این اهداف را تعیین کرده که حالا بایدن مدعی شده است؟
ایرنا نوشت: ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، ادعای مقام های آمریکایی مبنی بر دستیابی به اهداف در افغانستان را خیال پردازی خواند.

زاخارووا روز سه شنبه در کانال تلگرامی خود در واکنش به ادعای مقام های آمریکایی مبنی بر دستیابی به اهداف در افغانستان نوشت: یکی از اهداف اعلام شده از سوی آمریکا در افغانستان بازداشتن گروه طالبان بود.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا پیشتر گفته بود که برای آمریکا جلوگیری از حملات تروریستی از افغانستان اهمیت داشت که واشنگتن به این هدف رسیده است.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: مقامهای امریکایی ادعاهای زیادی کرده اند که به اهداف تعیین شده در افغانستان دست یافته اند. زمانی که مقامهای این کشور به آسانی شروع به خیال پردازی در مورد اهداف در افغانستان می کنند باید این سوال را پرسید که چه کسی این اهداف را تعیین کرده است.
زاخارووا یادآوری کرد که در سال ۲۰۰۰ میلادی نیروهای ائتلاف بین المللی برای تامین امنیت افغانستان بوجود آمد که فرماندهی آن برعهده سازمان ناتو بود.
وی خاطرنشان کرد که در ماه دسامبر سال ۲۰۰۱ شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه ۱۳۸۶ را صادر کرد که در آن تصریح شده است که هدف نیروهای بین المللی در افغانستان، کمک به سازمان های موقت این کشور برای تامین امنیت کابل و مناطق پیرامون آن است تا اینکه سازمان های دولتی افعانستان و کارکنان سازمان ملل بتوانند در امنیت کار کنند.
زاخارووا همچنین به بازداشتن گروه طالبان به عنوان هدف دیگر نیروهای بین المللی در افغانستان اشاره کرد و افزود: شما خودتان قضاوت کنید که آیا این اهداف بدست آمده است یا خیر؟
واکنش پنتاگون به فیلم سقوط افغانها از هواپیمای آمریکایی شوکه آور است
زاخارووا در مطلب دیگری خاطرنشان کرد: فیلم سقوط چند تن از افغانها از هواپیمای نظامی آمریکایی در افغانستان ناراحت کننده است.
وی در همین حال به واکنش جان کربی سخنگوی پنتاگون اشاره کرد که گفته بود نمی تواند سقوط افراد از هواپیمای ترابری نظامی آمریکایی را تایید کند.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: یک سوال دارم چطور آمریکا از جزییات هکرهای روسی اطلاع دارد و اطلاعات کامل در مورد گاز نوویچوک در اختیار دارد اما در مورد آنچه که بر بال هواپیما یا چرخ های آن اتفاق افتاده است با وجود داشتن تجهیزات پیشرفته نمی تواند پاسخ دهد.
دیروز یک فروند هواپیمای نظامی امریکا از فرودگاه کابل به پرواز درامد و در فیلم هایی که رسانه ها منتشر کردند بخوبی دیده می شد که حداقل دو نفر از این هواپیما در ارتفاع بالا به زمین سقوط کردند.
عکس | تصویری عجیب از داخل هواپیمای آمریکایی پس از خروج از افغانستان
۶۴۰ نفر در بخش حمل بار هواپیمای ترابری C-17 گلوب مستر نیروی هوایی آمریکا از افغانستان خارج شدند.

- 21
- 5