به گزارش ایسنا، احمد مسعود، پسر احمد شاه مسعود، فرمانده نظامی و وزیر دفاع پیشین افغانستان در مصاحبه با الشرق الاوسط گفت: من آمادهام در صورتی که شرایط برای صلح و امنیت در کشور فراهم شود، از خون پدرم که دو روز قبل از حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۱۱ ترور شد، بگذرم.
وی افزود: ما آماده گفتگو با طالبان هستیم و تماسهایی با این گروه داریم. حتی پدرم سال ۱۹۹۶ بدون محافظ و سلاح برای گفتگو با رهبری طالبان به خارج از کابل رفت و به آنها گفت: چه میخواهید؟ میخواهید دین اسلام اجرا شود؟ ما هم مسلمان هستیم و خواهان صلح بگذارید با هم همکاری کنیم. با این حال طالبان میخواهد همه چیز را به زور سلاح تحمیل کند. اگر صلح میخواستند با ما صحبت و همکاری میکردند. ما همگی افغان هستیم و در آن صورت صلح وجود خواهد داشت.
او گفت: در دوره پدرم، طالبان نتوانست کنترل شمال را در دست بگیرد. بعدا القاعده ۹ سپتامبر ۲۰۰۱ پدرم را ترور کرد. اما من مایلم به خاطر برقراری صلح و امنیت و ثبات در کشور از خون پدرم بگذرم. ما آماده تشکیل دولتی فراگیر با طالبان از طریق مذاکرات سیاسی هستیم. اما آنچه قابل قبول نیست تشکیل دولت افراطگرا در افغانستان است که تهدید خطرناکی نه فقط برای افغانستان بلکه برای تمام منطقه و جهان است.
احمد مسعود بر اهمیت تمرکززدایی در افغانستان تأکید کرد و گفت: ما با آنها گفتگو میکنیم و به رسیدن به راهکاری و پایان جنگ امید داریم. آنها میگویند که ضد تروریسم بین المللی هستند اما باید این مسئله را به صورت عملی ببینیم. امیدواریم که آنها مایل به این مسئله باشند. ما خواهان جنگ نیستیم. اگر وارد پنجشیر شدند ما آماده جنگ هستیم. درست است که آنها میتوانند بدون سلاح وارد شوند اما اگر با تفنگ وارد شدند ما آماده دفاع هستیم اما باید اجازه فرصت صلح را بدهیم حتی اگر صلح با طالبان باشد.
نخستین فتوای طالبان: آموزش مختلط ممنوع
تنها چند روز پس از آنکه طالبان به رعایت حقوق زنان افغانستان متعهد شدند، مقامهای این گروه شبهنظامی، آموزش مختلط در دانشگاههای خصوصی و دولتی هرات را ممنوع کرده و گفتند که این، ریشه تمامی بدیها در جامعه است.
به گزارش ایسنا، به نوشته مجله The Week، این تصمیم پس از نشست بین اساتید، صاحبان موسسان خصوصی و مقامهای طالبان گرفته شده است.
این نخستین فتوا از سوی طالبان پس از تصرف افغانستان، کابل و ۲۰ سال پس از سقوط این گروه شبهنظامی به واسطه حمله آمریکاست که با خروج نیروهای خارجی از افغانستان بار دیگر قدرت گرفته است.
روز سه شنبه گذشته، ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان در نخستین حضورش در مقابل دوربینهای رسانهای به نگرانیهای مربوط پاسخ و قول داد که طالبان به حقوق زنان در چارچوب هنجارهای شریعت اسلامی احترام میگذارد؛ اقدامی که نشاندهنده موضعی میانهروتر نسبت به ۲۰ سال قبل به نظر میرسید.
"ملا فرید"، نماینده طالبان و رئیس آموزش عالی طالبان گفت، در جریان جلسه سه ساعته بین اساتید دانشگاهی و صاحبان موسسات آموزش خصوصی مشخص شد که هیچ جایگزینی وجود ندارد و آموزش مختلط باید پایان یابد.
وی همچنین گفت، اساتید زن باید فقط برای دانشجویان زن تدریس کنند. آموزش مختلط ریشه تمامی بدیها در جامعه است.
در دو دهه گذشته، افغانستان یک سیستم ترکیبی از آموزشهای مختلط و کلاسهای جداگانه بر اساس جنسیت را در همه دانشگاهها و موسسات پیاده کرده است.
متخصصان آموزشی میگویند، دانشگاههای دولتی تحت تاثیر این تصمیم قرار نمیگیرند اما موسسات خصوصی به دلیل تعداد پایین دانشجویان زن با چالش روبرو میشوند.
بر اساس تخمینهای رسمی، هرات ۴۰ هزار دانشجو و ۲۰۰۰ استاد در دانشگاهها و کالجهای دولتی و خصوصی دارد
- 12
- 1