به گزارش ایسنا، به نقل از الجزیره، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا بامداد امروز چهارشنبه گفت که ایالات متحده در مسیر تکمیل تخلیه کلیه نیروها و پرسنل آمریکایی از افغانستان تا قبل از موعد مقرر (۳۱ اوت) است.
وی به شمار افراد خارج شده از افغانستان اشاره کرد و گفت که ظرف ۱۰ روز گذشته بیش از ۷۰ هزار تن افغانستان را ترک کردند.
رئیس جمهور آمریکا به مساله تمدید زمان تخلیه نیروها از افغانستان اشاره کرد و گفت که خروج نیروهای آمریکایی تا ۳۱ اوت به پایان میرسد ولی این مساله را به همکاری طالبان منوط دانست.
وی عنوان داشت: این موضوع مشروط به این است که طالبان مانع تلاشهای آمریکا برای تخلیه نیروها و افراد نشوند.
رئیس جمهور آمریکا گفت: من از وزیر خارجه خواستم گزارشی درباره تعداد آمریکاییهای باقی مانده در افغانستان تهیه کند و از پنتاگون و وزارت امور خارجه درخواست کردم که برنامههای جایگزین را ارائه دهند تا در صورت نیاز اجرا شود.
بایدن همچنین درباره دولت آینده افغانستان در سایه حضور طالبان گفت: مشروعیت دولت آینده افغانستان به رفتار آن بستگی دارد و ما طالبان را با اقدامات آنها قضاوت خواهیم کرد.
رئیس جمهوری آمریکا همچنین به تهدیدات تروریستی علیه نیروهای کشورش اشاره کرد و گفت: "داعش خراسان"، (شاخه داعش در افغانستان) به دنبال هدف قرار دادن فرودگاه کابل، نیروهای ما، نیروهای متحد و غیرنظامیان بی گناه است.
وی تصریح کرد: هرچه آمریکاییها بیشتر در افغانستان بمانند، خطر فزاینده حمله گروه تروریستی داعش خراسان افزایش خواهد یافت. هرچه زودتر بتوانیم کار (عملیات تخلیه) را تمام کنیم ، بهتر است. هر روز از عملیات، خطرات بیشتری را برای نیروهای ما به همراه دارد. هر روز که در آنجا هستیم، روز دیگری است و میدانیم که داعش (خراسان) به دنبال حمله به فرودگاه (کابل) و نیروهای آمریکایی و متحدانش است.
بایدن در ادامه به حضورش در کنفرانس مجازی روز سه شنبه سران گروه هفت اشاره کرد و گفت که سران گروه ۷ اتفاق نظر داشتند که موضع یکسانی در قبال گروه طالبان در پیش بگیرند و براساس عملکرد این گروه و نه اظهارات آنها تصمیم خواهند گرفت.
رئیس جمهوری آمریکا تصریح کرد که هیچ یک از اعضای گروه ۷ روی حرف طالبان حساب نخواهند کرد.
رئیس جمهوری آمریکا در پایان اظهاراتش، به پرسشهای خبرنگاران پاسخ نداد.
قطر: نفوذی بر طالبان نداریم/ صرفا یک میانجی بیطرف هستیم
وزیر امور خارجه قطر با تأکید بر اینکه کشورش از حامیان اصلی تلاشهای بشردوستانه برای خروج افراد از افغانستان است، توضیح داد که دوحه هیچ نفوذی بر طالبان ندارد بلکه صرفا یک "میانجی بیطرف" است.
به گزارش ایسنا، محمد بن عبدالرحمان آل ثانی، وزیر امور خارجه قطر سه شنبه در مصاحبه با کانال آمریکایی فاکس نیوز در مورد نقشی که قطر در روند تخلیه افراد از افغانستان ایفا میکند، اظهار داشت: قطر در تخلیه اتباع خارجی و اتباع افغان از کابل و انتقال آنها به کشورهای خود یا کشورهای ثالث مشارکت دارد.
وی گفت که تعداد این افراد تا روز گذشته به حدود ۷ هزار نفر رسید و این تعداد قابل افزایش است؛ چراکه عملیات خارج کردن افراد چه به کشورهایشان یا به آمریکا یا به کشورهای سوم ادامه دارد.
وزیر امور خارجه درباره نقش قطر برای کمک به افراد در رسیدن به فرودگاه کابل توضیح داد که از قطر خواسته شد در درگیری بین ایالات متحده و طالبان و نیز بین طالبان و دولت افغانستان میانجیگری کند.
وی تاکید کرد ، ما همچنان یک میانجی بی طرف هستیم و با همه طرفها در ارتباطیم؛ این مساله به ما کمک کرد تا به اتباع مختلف خارجی که در افغانستان زندگی میکنند کمک کنیم و اکنون ما در تلاش هستیم تا تردد مردم را تسهیل کرده و آنها را به فرودگاه برسانیم.
این مقام قطری افزود: سفارت ما در کابل دراین فرایند مشارکت دارد و ما مسئول انتقال برخی از اصحاب رسانهها و کادر مدارس هستیم و مسئولیت کامل انتقال آنها به فرودگاه و ایمن نگه داشتن آنها در طول مسیر را بر عهده داریم. ما سعی میکنیم دسترسی سایر افراد را تسهیل کنیم. ما تمام تلاش خود را برای کمک به افرادی که مایل به ترک کابل هستند میکنیم.
وی تأکید کرد: قطر هیچ تاثیری بر طالبان ندارد و اگر این نفوذ را داشت، ما می توانستیم به توافق صلحی بین آنها و دولت افغانستان برسیم. ما فقط با آنها ارتباط داریم و از آنها میخواهیم تا از مردم و اتباع خارجی و نمایندگیهای دیپلماتیک محافظت "کنند.
- 15
- 3