به گزارش مهر به نقل از آسوشیتدپرس، مقامات آمریکایی اعلام کردند که دو عضو کنگره این کشور روز سه شنبه و در آشفته بازار خروج نظامیان و اتباع آمریکایی از افغانستان، بدون اعلان قبلی وارد فرودگاه کابل شدند که در پی این اقدام، وزارت امور خارجه و پرسنل نظامی آمریکا برای تامین امنیت و اطلاعات برای این نمایندگان، مجبور به تغییر برنامه ریزی های خود شدند.
«سث مولتون دی-مس» و «پیتر میجر» که هر دو از اعضای جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا و از کهنه سربازان ارتش این کشور هستند و در کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان خدمت می کنند؛ با هواپیماهای چارتر به کابل رفته و برگشتند. گفته می شود که آنها چندین ساعت در فرودگاه کابل بودند.
این اقدام باعث شد تا مقامات شکایت کنند که آنها ممکن است (برای برگشت) صندلی هایی را تصاحب کنند که می توانست به سایر آمریکایی ها یا افغان های پناهجو اختصاص داده شود، اما این نمایندگان در بیانیه مشترکی اعلام کردند که آنها اطمینان حاصل کرده اند با پروازی بر می گردند که صندلی خالی داشته باشد.
آنها در ادامه مدعی شدند: ما به عنوان اعضای کنگره وظیفه داریم نظارت بر قوه مجریه را انجام دهیم. ما این سفر را به صورت مخفیانه انجام دادیم و فقط پس از عزیمت در مورد آن صحبت کردیم تا احتمال خطر و ایجاد اختلال برای مردم در محل به حداقل برسد چرا که برای جمع آوری اطلاعات و نه برای تماشا کردن و خودنمایی به آنجا رفته بودیم.
سه مقام آگاه در رابطه با اقدام این دو نماینده گفتند که وزارت امور خارجه، وزارت دفاع (پنتاگون) و مقامات کاخ سفید از این حادثه خشمگین شدند، چرا که این اقدام بدون هماهنگی با دیپلمات ها یا فرماندهان نظامی که مسئول انجام عملیات تخلیه هستند، انجام شده است.
سفر مشکوک این دو نماینده کنگره به کابل در حالی صورت می گیرد که پنتاگون بارها نگرانی خود را درباره تهدیدات امنیتی در کابل ابراز کرده است.
دیدار عبدالله عبدالله و حامد کرزی با سفیر ایران در کابل
در این دیدار «بر یک افغانستان با ثبات و یک نظام مبتنی بر اراده مردم که از مشروعیت ملی و بینالمللی بر خوردار باشد بحث و گفتگو صورت گرفت»
طالبان: زنان شاغل تا زمان آموزش نيروهاى امنيتى در خانه بمانند
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان:نیروهای امنیتی ما برای برخورد با زنان آموزش ندیدهاند - برخی از آنها در مورد چگونگی صحبت با زنان آموزش ندیدهاند. تا زمانی که تدابیر کامل امنیتی برقرار نشده، از زنان میخواهیم خانه بمانند.
این فرآیند خیلی موقتی است.
میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل گفته بود که حقوق زنان یکی از خطوط قرمز بنیادی است
طالبان زمانی که در سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ در قدرت بود مجازاتهایی را به بهانه شریعت اسلامی اعمال میکرد. زنان مجبور به پوشیدن برقع بودند و با مدرسه رفتن دختران بالای ده سال مخالفت میشد
ارتش ملی افغانستان دوباره احیا می شود/ موضوع «پنجشیر» از طریق مذاکره حل خواهد شد
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی گروه طالبان طی سخنانی تاکید کرد که ارتش ملی افغانستان دوباره احیا خواهد شد.
وی اظهار داشت که نظامیان و نخبههای سابق دوباره استخدام میشوند.
ذبیح الله مجاهد درباره مقاومت مردمی علیه طالبان در پنجشیر اظهار داشت: طالبان اعلام کرده که جنگ در افغانستان به پایان رسیده و ما نمیخواهیم حتی یک گلوله شلیک شود و موضوع این منطقه و ولایت از طریق مذاکره حل خواهد شد و ۸۰ درصد مطمئن هستیم که در آنجا جنگ صورت نخواهد گرفت.
وی افزود: تعدادی تجهیزات و موترهای دولتی به پنجشیر منتقل شده است و ما در حال مذاکره با آنها هستیم تا تسلیم شده و به انبارهای دولتی بازگردانده شوند.
وی همچنین درباره فعالیت سفارتخانههای خارجی نیز گفت: از همه سازمانهای بین المللی و نمایندگان دیپلماتیک که در کابل ماندند و کار خود را متوقف نکردند تشکر میکنم و آنها میتوانند به فعالیت خود ادامه دهند و اعضای ما امنیت آنها را تامین خواهند کرد.
این مقام ارشد طالبان درباره کمکهای خارجی نیز گفت: کمکهای خارجی دو نوع است که یکی بلاعوض و بشردوستانه است، طالبان قطعا از این کمکها استقبال میکند.
وی نوع دوم کمکها را مشروط عنوان کرد و گفت: برخی کمکها برای اهداف خاص صورت میگیرد که طالبان به هیچ وجه چنین کمکی را قبول نخواهد کرد.
مجاهد تاکید کرد که آمریکا باید در سیویکم اگوست از افغانستان خارج شود.
سخنگوی طالبان همچنین دیدار ملا عبدالغنی برادر با ویلیام برنز، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا را تایید نکرد و گفت که از این دیدار اطلاعی ندارد و نمیتواند آن را تایید کند.
- 19
- 4