پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴
۱۸:۴۶ - ۰۶ شهریور ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۶۰۴۶۵
اخبار افغانستان

سخنگوی طالبان: اگر خدا بخواهد به زودی رهبر ما را می‌بینید!

یک سرباز ایرانی تبار در میان کشته شدگان انفجار کابل/ درخواست کمک طالبان از سازمان ملل

انفجار کابل,یک ایرانی در میان کشته شدگان انفجار کابل
پدر سرباز کشته‌شده آمریکایی می‌گوید که پسرش به کاری که انجام می‌داد عشق می‌ورزید. نیکوئی گفت که می‌خواهد به «مقام رئیس جمهوری» احترام بگذارد، اما علاقه‌ای به جو بایدن ندارد. نیکوئی از حامیان ترامپ بوده است. پسر او در زمان ریاست‌جمهوری ترامپ به ارتش پیوست. نیکویی می‌گوید که باور داشته است که ترامپ کسی نبود که مردم و سربازان آمریکایی را به خطر بیندازد.

سرپوش افغانستان - به گزارش دیده بان ایران، با اینکه وزارت دفاع آمریکا هنوز به طور رسمی اسامی ۱۳ نیروی نظامی‌اش را که روز پنجشنبه در بیرون فرودگاه کابل کشته اعلام نکرده است، خانواده برخی از کشته‌شدگان اسامی آنها را اعلام کرده‌اند.

یکی از این ۱۳ نفر کریم نیکویی، تفنگدار ساکن جنوب ایالت کالیفرنیا بود که ۲۰ سال داشت.

به گزارش رویترز، پدر او گفت: «جنگ افغانستان در سال تولد فرزندم شروع شد و زندگی‌اش هم همزمان با پایان این جنگ تمام شد.»

اتحادیه ملی برای دموکراسی در ایران در پیام تسلیتی که در توییترش منتشر کرد، نیکویی را «ایرانی‌آمریکایی» خواند.

پدر نیکویی در گفت‌وگو با نشریه دیلی‌بیست، با انتقاد از رییس جمهور آمریکا گفت که بایدن به فرزند او «پشت کرد».

او همچنین گفت دونالد ترامپ نمی‌خواست دیگران صدمه ببینند.

انفجار انتحاری در بیرون فرودگاه کابل روز پنجشنبه روی داد و بر اثر آن بیش از ۱۰۰ تن، از جمله ۱۳ نیروی نظامی آمریکایی، کشته شدند.

نیکویی در این ارتباط گفت که تفنگداران دریایی که برای رساندن خبر مرگ کریم آمده بودند از من عصبی‌تر بودند. من در واقع سعی می‌کردم به آن‌ها آرامش دهم. اما در عین حال، فقط می‌خواستم آن‌ها را در اسرع وقت از خانه خارج کنم تا هیچ‌کس از خانواده‌ام آن‌ها را نبینند. به نظرم بهتر بود که خودم به آن‌ها توضیح بدهم.

***

طالبان از سازمان ملل درخواست کمک کرد

بر اساس اعلام سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر، معاون دفتر سیاسی این گروه در دوحه در دیدار با مدیر اجرایی برنامه جهانی غذای سازمان ملل خواستار کمک غذایی به افغانستان شده است.

انفجار کابل,یک ایرانی در میان کشته شدگان انفجار کابل

به گزارش مهر به نقل از آوا، محمد نعیم وردک سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر امروز شنبه اعلام کرد: شیر محمد عباس استانکزی، معاون دفتر سیاسی طالبان در دوحه در دیدار با «دیوید بیسلی» (David Beasley) مدیر اجرایی برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد خواستار کمک غذایی به افغانستان شده است.

به گزارش رسانه‌های محلی افغانستان، سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر در این خصوص ادامه داد: طرفین در مورد کمک های بشردوستانه به افغانستان و وضعیت کنونی بحث و گفتگو کردند. همچنین چالش های پیش روی افغانستان را مورد بحث و بررسی قرار دادند. معاون دفتر سیاسی طالبان در دوحه از «دیوید بیسلی» خواست تا به فقرا در افغانستان کمک فوری کند.

به گفته محمد نعیم وردک، هیئت طالبان به مدیر اجرایی برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد در مورد امنیت همکاران این نهاد اطمینان داد و از آنها برای کمک های بشردوستانه قدردانی کرده است.

***

سخنگوی طالبان: اگر خدا بخواهد به زودی رهبر ما را می‌بینید!

بهارنیوز نوشت: کمیته دعوت و ارشاد گروه تروریستی طالبان در بخشنامه‌ای از خطبای مساجد در این کشور در همه ولایت‌ها خواست که در «خطبه‌های نماز جمعه جایگاه شرعی اطاعت از ولی امر و اهمیت آن را تبیین کنند و شهروندان را آگاه کرده و آنها را تشویق کنند که از امیرالمومنین و مسئولان و رهبران‌شان اطاعت کنند. امیرالمومنین طالبان، «ملاهبت‌الله آخوندزاده» می‌باشد که هنوز از پاکستان وارد افغانستان نشده و برخی اخبار تایید نشده از بیماری و حتی مرگ او حکایت دارد.

سخنگوی طالبان اخیرا در گفتگو با خبرنگاران در پاسخ به سوالی درخصوص محل حضور آخوندزاده رهبر طالبان گفت: شما اگر خدا بخواهد به زودی او را خواهید دید. در روزهای بعد از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان طیفی از چهره‌های این گروه اعم از کماندوهای کهنه کار، طلاب مسلح مدارس مذهبی و رهبران مسن بازگشته از سالهای حضور در تبعید وارد شهر کابل شدند اما یک استثنای بزرگ وجود داشت: رهبر عالی گروه. خبرگزاری فرانسه گزارش کرده است: هبت‌الله آخوندزاده، از سال ۲۰۱۶ از سایه خارج شد تا ناظر بر یک جنبش بحران زده باشد و از آن زمان تاکنون رهبری طالبان را بر عهده داشته است.

این روحانی بعد از به دست گرفتن کنترل این گروه شبه نظامی مامور به حل چالش بزرگ متحد ساختن یک جنبش افراطگر که در جریان یک نزاع قدرت تلخ برای مدت کوتاهی دچار چند دستگی شد، بود. این درگیری داخلی بعد از وارد شدن چند ضربه بزرگ به طالبان از جمله ترور رهبر قبلی آن و افشای پنهانکاری رهبرانش در قبال مرگ ملا عمر، بنیانگذار طالبان بالا گرفت. اطلاع چندانی در خصوص نقش روزمره آخوندزاده در دست نبوده و فعالیتهای علنی او عمدتا محدود به انتشار پیامهای سالانه طی اعیاد اسلامی است. این رهبر بجز یک تصویر واحد منتشر شده از سوی طالبان، هرگز حضور عمومی دیگری نداشته و محل حضور وی نیز عمدتا ناشناخته مانده است. گروه طالبان از زمان به دست گرفتن کنترل شهر کابل در اواسط ماه اوت، نسبت به تحرکات آخوندزاده ساکت بوده است.

انفجار کابل,یک ایرانی در میان کشته شدگان انفجار کابل

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان اخیرا در گفتگو با خبرنگاران در پاسخ به سوالی درخصوص محل حضور آخوندزاده گفت: شما اگر خدا بخواهد به زودی او را خواهید دید. این سکوت ادامه‌دار در حالی صورت گرفته که سران چندین دسته از گروه طالبان علنا در مساجد کابل نماز خوانده‌اند، با چهره‌های مخالف دیدار کرده‌اند و حتی در روزهای اخیر با مقامهای ورزش کریکت افغانستان گفتگو کرده‌اند.طالبان سابقه زیادی در این که رهبرش را در سایه حفظ کند، دارد. ملا محمد عمر، بنیانگذار اسرار آمیز گروه طالبان به گوشه‌نشینی‌هایش مشهور بوده و زمانی که این گروه در دهه ۱۹۹۰ در قدرت بود به ندرت به شهر کابل سفر می‌کرد. به جایش عمر عمدتا در خانه‌اش در شهر قندهار عمدتا از نظر به دور بوده و حتی از دیدار با هیاتهای نمایندگان سفر کرده به افغانستان اکراه داشت. با این حال همچنان حرف او حکم بود و هیچ چهره دیگری که فرماندهی این جنبش را به عهده داشته تا کنون به اندازه او مورد احترام قرار نگرفته است.

لورل میلر، رئیس برنامه آسیا در گروه بحران بین‌المللی اظهار کرد، به نظر می‌رسد آخوندزاده نیز سبک خلوت نشینی مشابه با عمر را در پیش گرفته است. میلر اضافه کرد که دلایل امنیتی نیز ممکن است به این پنهانکاری هر چه بیشتر دامن بزنند و در این خصوص به ترور ملا اختر منصور، رهبر قبلی طالبان در یک حمله پهپادی آمریکا اشاره کرد. میلر به خبرگزاری فرانسه گفت: سخنگوی طالبان صحبت از این کرده که رهبر آنها به زودی ظاهر خواهد شد و او احتمالا دلایل موجهی برای این کار دارد از جمله اینکه سوظنها در خصوص فوتش را از بین ببرد. او بیان کرد: اما همچنین ممکن است او بعد از نشان دادن خودش مجددا عقب نشسته و به اعمال قدرت از دور بپردازد.

غیبت آخوندزاده بعد از سالها شایعه در خصوص سلامتش رخ داده و در پاکستان و افغانستان صحبت از ابتلای او به کووید و یا کشته شدنش دریک بمب گذاری مطرح شد. این شایعات چندان اثبات نشده‌اند اما پنهانکاری آخوندزاده در زمانی حساس برای این جنبش شبه نظامی رخ می‌دهد.

افشاگری مطرح شده در سال ۲۰۱۵ مبنی براین که رهبران طالبان سالها مرگ ملا عمر را پنهان کرده‌اند منجر به یک جنگ قدرت کوتاه اما خونین شد که در طی آن دست کم یکی از گروه‌های وابسته به طالبان از آن جدا شد.

در ضمن گذار طالبان از جنگ به حکومت کردن، برای این گروه ایجاد توازن در میان منافع گروه‌های متعدد وابسته به آن به منظور تثبت قدرت ضروری است. در حالی که این جنبش چندین دهه جنگ را با کشته شدن ده‌ها هزار سرباز پیاده نظامش و ترور رهبران ارشدش و یا انتقال دادن رهبرانش توسط آمریکا به زندان گوانتانامو را تجربه کرده، هر گونه خلا قدرت در آن برای این جنبشی که همچنان توانسته منسجم بماند، بی ثبات کننده خواهد بود. برخی دیگر نیز می‌گویند که این گروه دارد برای زمانی که نیروهای تحت رهبری آمریکا خروج نهایی خود را از افغانستان طی روزهای آینده انجام دهند صبر کرده و زمانش را می‌گذراند. امتیاز گل، یک تحلیلگر امنیتی مستقر در پاکستان گفت: طالبان تا زمانی که سربازان خارجی در خاک افغانستان هستند خودش را در وضعیت جهاد در نظر گرفته و احتمالا رهبرانش را تا زمان ترک این نیروها پنهان نگه خواهد داشت. به همین دلیل تا کنون خبری از رهبر عالی آن نبوده است.

  • 17
  • 6
74%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
هیثم بن طارق آل سعید
بزرگمهر بختگان
صبا آذرپیک
یاشار سلطانی
زندگینامه امام زاده صالح
شاه نعمت الله ولی
نیلوفر اردلان
حمیدرضا آذرنگ
محمدعلی جمال زاده
بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش