چهارشنبه ۰۶ فروردین ۱۴۰۴
۰۸:۴۴ - ۰۵ فروردین ۱۴۰۴ کد خبر: ۱۴۰۴۰۱۰۲۰۰
امنیتی و دفاعی

گاف امنیتی در آمریکا؛ وقتی یک روزنامه‌نگار به اشتباه از برنامه‌های ترامپ برای حمله به یمن مطلع می‌شود

دونالد ترامپ,رئیس جمهور آمریکا
یک روزنامه‌نگار باسابقه آمریکا فاش کرد، تیم امنیت ملی رئیس‌جمهور دونالد ترامپ به اشتباه او را به یک گفت‌وگوی فوق محرمانه درباره حملات نظامی در یمن اضافه کرده است.

به گزارش ایسنا به نقل از اسکای‌نیوز، «مایک والتز» مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت‌وگو را از طریق یک اپلیکیشن پیام‌رسان رمزگذاری شده «سیگنال» آغاز کرد.

این گفت‌وگو شامل کاربرانی با عنوان جی‌دی ونس معاون رئیس‌جمهور، مارکو روبیو وزیر امور خارجه، پیت هگست وزیر دفاع و تولسی گابارد مدیر اطلاعات ملی شناسایی شده‌اند، اما «جفری گلدبرگ» سردبیر نشریه آتلانتیک و روزنامه‌نگار کهنه‌کار آمریکا متوجه شد که او هم به این گفت‌وگو اضافه شده است.

گلدبرگ در آتلانتیک نوشت: ناگفته نماند - اما به هر حال می‌گویم - که من هرگز به جلسه کمیته کاخ سفید دعوت نشده‌ام و در سال های متمادی که در پوشش اخبار امنیت ملی مشغول بودم، هرگز نشنیده‌ام که چنین جلسه‌ای از طریق یک اپلیکیشن پیام‌رسان تجاری برگزار شود.

این داستان شگفت‌انگیز نشان داد که «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا و مجری سابق فاکس نیوز، جزئیات عملیاتی را فاش کرد که می‌تواند جان آمریکایی‌ها را در معرض خطر قرار دهد. او اکنون به دلیل این اشتباه فاحش تحت بازرسی و نظارت شدید است.

گلدبرگ این داستان عجیب را زمانی نقل کرد که در واقعی بودن مکالمه تردید داشت اما زمانی که «بمب‌ها شروع به سقوط کردند» واقعی بودن آن تأیید شد.

گلدبرگ اعتراف کرد: «من نمی‌توانستم باور کنم که مشاور امنیت ملی رئیس‌جمهور آن‌قدر بی‌ملاحظه باشد که من - سردبیر آتلانتیک - را در جریان مسایلی از این دست که مقامات بلندپایه آمریکا از جمله معاون رئیس‌جمهور به آن دسترستی دارند، قرار دهد». او به دلیل ملاحظات امنیتی تمام اطلاعات موجود در این گفت‌وگو را فاش نکرد.

گلدبرگ گفت او تردید دارد که زنجیره پیام‌ها یک‌سری «اطلاعات نادرست» باشد بلکه محتوای آن واقعی به نظر می‌رسد و برخی جزئیات حتی دقیق هستند، مانند پیامی که در حساب جی‌دی ونس آمده بود مبنی بر این‌که او در این جلسه (جلسه کمیته کاخ سفید) به دلیل شرکت در یک رویداد اقتصادی در میشیگان غایب خواهد بود - که واقعا درست بود.

گلدبرگ که مکالمه را از طریق اپلیکیشن سیگنال دنبال می‌کرد، نوشت: «از این‌که هیچ کس در گروه متوجه حضور من نشد، متحیر شده‌ام.»

وی همچنین خاطرنشان کرد، داوطلبانه از انتشار برخی از اطلاعات مندرج در نامه طولانی هگست خودداری کرده و گفته است که محتوای آن «ممکن است توسط دشمنان ایالات متحده برای آسیب رساندن به نیروهای آمریکایی و پرسنل اطلاعاتی مورد استفاده قرار گیرد.»

واکنش ترامپ به گاف امنیتی کابینه: اطلاعی ندارم!

ترامپ در مواجه با سوال خبرنگاری در خصوص گاف اعضای کابینه مبنی بر عضو کردن یک خبرنگار در گروه جنگ یمن در پیام‌رسان سیگنال اعلام کرد که از موضوع اطلاعی ندارد و این اولین بار است که آن را می‌شنود!

واکنش رئیس مجلس نمایندگان آمریکا
رئیس مجلس نمایندگان آمریکا گفت: مقامات امنیت ملی با افشای برنامه‌های محرمانه جنگ از طریق یک مکالمه غیرمحافظت شده، مرتکب اشتباه شده‌اند. کاخ سفید تأیید کرد که افشای برنامه‌های محرمانه جنگ به این شیوه اشتباه بود.

او تاکید کرد: من انتظار دارم که اقدامات سختگیرانه‌تری انجام شود و اطمینان حاصل شود که اشتباه تکرار نخواهد شد 

وی افزود: پیام‌ها در مورد جنگ یمن نشان می‌دهد که مقامات دولت ترامپ وظایف خود را با دقت انجام می‌دهند. مقامات دولت ترامپ مطمئن خواهند شد که این اشتباه تکرار نخواهد شد.

توضیحات یک مقام آمریکایی در واکنش به افشای برنامه‌های محرمانه جنگ از طریق یک چت
پولیتیکو به نقل از یک مقام آمریکایی نوشت: ترامپ تصمیم نهایی خود را در مورد مشاور امنیت ملی خود طی امروز یا فردا خواهد گرفت.

این مقام افزود: دو دستیار ارشد کاخ سفید ایده استعفای والتز را برای جلوگیری از شرمندگی ترامپ مطرح کردند.

مقامات آمریکایی به پولیتیکو گفتند که ترامپ ممکن است مشاور امنیت ملی را به خاطر به خطر انداختن امنیت ملی آمریکا توبیخ و سرزنش کند.

بنابر این گزارش، ترامپ همچنین ممکن است وزیر دفاع خود را هدف قرار دهد، زیرا ممکن است جزئیات حساسی را با گروه چت در سیگنال به اشتراک گذاشته باشد.

  • 11
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش