طرح جدید وزارت تحصیلات افغانستان تحت اشغال طالبان:دانشجویان ملبس با جامهی اسلامی از پیش تعیین شده باشند.
دانشکدههای که در کلاسهای آن دانشجویان دختر کمتر از ۲۰ درصد باشند، دانشجویان دختر باید به دیگر دانشکدهها منتقل شوند.
کلاسها باید توسط شیشههای دودی جدا شوند و تا زمانیکه استاد در کلاس نیاید، دانشجویان پسر حق ورود به کلاس را ندارند. پسران باید طرف درب کلاس بنشینند.
اگر دختران و پسران در کنار هم در حال صحبت دیده شوند، مورد بازپرسی قرار میگیرند؛ اگر بین شان رابطهی نامشروع بود به نهادهای عدلی و قضایی معرفی میشوند.
بخشنامه فوق العاده طالبان برای دانشگاهها و دانشکده ها در مورد حضور دختران
مهمترین آنها :
۱- دختران موظف به رعایت حجاب استانداردی که ضمیمه بخشنامه است می باشند
۲- کلاسهایی که دختران ۲۰٪ یا کمتر هستند باید به کلاسهای دیگر بروند و اگر کلاس مناسب در دانشکده نیست دختران میتوانند دانشکده شان را عوض کنند
۳- کلاسهایی که دختران و پسران مساوی ۵۰٪ هستند کلاسها باید با شیشه فیلم دار جدا شود
۴-کلاسهایی که دختران بین ۲۰٪ تا ۵۰٪ هستند کلاسهای دختران کاملا باید مجزا شود
۵- کلاسهایی که دختران بین ۵۰ تا ۷۰٪ هستند هم باید جدا شوند و دختران ۱۰ دقیقه قبل از درس وارد شوند و پسران فقط بعد از ورود استاد حق ورود دارند و مکان آنها نزدیک در کلاس باشد
موقع پایان کلاس دختران حق خروج تا خالی شدن همه پسران از کلاس را ندارند
۶- کلاسهایی که بیشتر از ۷۰٪ دختران باشند هم میتوانند طبق معمول به درس ادامه بدهند
۷-در محوطه دانشگاه پسران و دختران باید از هم فاصله داشته باشند اگر در حین صحبت مشاهده شوند مأمورین امارت باید آنها را بازجویی کنند و اگر رابطه (کلامی) خلاف شرع تشخیص داده شد آنها را به دستگاه قضا معرفی کنند
عبدالباقی حقانی
سرپرست وزارت تحصیلات عالی
مقام ارشد طالبان: زنان حق ندارند در کنار مردان کار کنند
وحیدالله هاشمی، یکی از مقامهای ارشد طالبان، گفته است با وجود فشارهای جامعه بینالمللی در مورد حق تحصیل و کار زنان، حکومت این گروه به زودی اجرای قوانین شریعت را آغاز خواهد کرد.
او در گفتوگو با خبرگزاری رویترز افزود طبق این قوانین زنان حق ندارند در کنار مردان کار کنند.
اگر این قانون اجرایی شود، در نتیجه اشتغال زنان در ادارات دولتی، بانکها، موسسات رسانهای و سایر محیطهای کار ممنوع خواهد شد.
طالبان به محض تصرف قدرت اعلام کرد که حقوق زنان را در چارچوب شریعت اسلام به رسمیت میشناسد. معنای دقیق این سیاست برای جامعه امروزی افغانستان که زنان از حق تحصیل و کار برخوردار هستند مشخص نبود. ولی سابقه طالبان در دوران حکومت بین سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ نشان میدهد که بر اساس تفسیر آنها از شریعت اسلام، زنان در بیرون از چهار دیواری خانهها تقریبا از هیچ حق اجتماعی برخوردار نیستند.
آمریکا، اتحادیه اروپا و بسیاری از کشورهای دیگر جهان کمک مالی به افغانستان را به نحوه رفتار حکومت طالبان در زمینه حقوق بشر و به خصوص حقوق زنان مشروط کردهاند.
وحیدالله هاشمی در بخشی از مصاحبه با خبرگزاری رویترز گفت: «ما برای برقراری قوانین شریعت در افغانستان حدود ۴۰ سال مبارزه کردهایم. طبق شریعت اسلام زنان و مردانی که محرم نیستند نمیتوانند در یک محیط و زیر یک سقف باشند. زنان و مردان نمیتوانند در کنار هم کار کنند، این کاملا مسلم و مشخص است . زنان حق ندارند به ادارات بیایند و یا در وزارتخانهها و موسسات دولتی کار کنند».
- 14
- 7