به گزارش ایسنا، روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی نوشت، طبق گزارشها محمد یعقوب، وزیر دفاع حکومت طالبان به نیروهای پیاده این گروه گفته به تکلیفی که به شما سپرده شده بچسبید، در غیر این صورت به موقعیت ما که با خون شهیدانمان بهوجود آمده، آسیب میزنید.
محمد یعقوب مشخصا از این نیروهای جوان خواسته است از رانندگی با سرعت بالا و همچنین پوشیدن کفش و لباس شیک یا مد روز، مانند کفشهای ورزشی ساق بلند که با اصول و دستورالعملهای طالبان همخوانی ندارند، خودداری کنند.
به گفته او، این رفتار "جنگسالاران و گانگسترهای رژیم دستنشانده" است؛ اشاره به دولت مورد حمایت آمریکا و جامعه بینالمللی که ماه گذشته با ورود طالبان به کابل و فرار رئیس جمهوری از هم پاشید و قدرت را به طالبان واگذار کرد.
به نوشته وال استریت ژورنال، همچنین طبق گزارشها به نیروهای طالبان گفته شده از گرفتن عکس سلفی زیاد، بهخصوص با رهبران و مقامهای ارشد این گروه، خودداری کنند و دلیل آن هم انتشار این تصاویر در شبکههای اجتماعی و لو رفتن مکان و فعالیتهای اعضای ارشد طالبان و به خطر افتادن امنیت آنها عنوان شده است.
سازمان ملل درمورد قحطی زودهنگام در افغانستان هشدار داد
ناتالیا کانم مدیر صندوق جمعیت ملل متحد وضعیت کنونی افغانستان را نگران کننده دانست و درمورد خطر قحطی زودهنگام در این کشور هشدار داد.
به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه فرانسوی لوفیگارو، ناتالیا کانم مدیر صندوق جمعیت ملل متحد در گفت و گو با خبرگزاری فرانسه گفت: با نزدیک شدن فصل زمستان و نابسامانی امور و عدم سازماندهی تشکیلات دولت موقت طالبان، خطر قحطی، دستکم یک سوم مردم افغانستان را تهدید میکند.
این پزشک پانامایی افزود: نگرانیهای زیادی درمورد نحوه تغذیه و مراقبتهای بهداشتی و درمانی افغانها وجود دارد.
همچنین سازمان جهانی بهداشت از جامعه بینالمللی خواستار پرداخت کمکهای مالی فوری برای نجات نظام بهداشتی افغانستان شد.
تدروس ادهانوم، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت هشدار داد که نظام بهداشتی این کشور در مرز فروپاشی قرار دارد و اگر برای نجات و پایداری آن تمهیدات فوری اتخاذ نشود، این کشور با یک فاجعه انسانی روبرو خواهد شد.
هر چند سازمان ملل به این منظور یک کمک اضطراری به مبلغ ۴۵ میلیون دلار در اختیار نهادهای بهداشتی قرار میدهد، اما نیازهای افغانستان در این زمینه بسیار بیشتر است.
وی سه شنبه گذشته از کابل بازدید کرد و در بازگشت به ژنو در بیانیهای اعلام کرد که «نظام بهداشتی افغانستان در مرز فروپاشی قرار گرفته است و اگر هیچ تصمیم و تمهیدی در این زمینه اخد نشود، این کشور با یک فاجعه انسانی آنی روبرو خواهد شد».
تدروس ادهانوم یادآوری کرد که «در طول ۲۰ سال اخیر در افغانستان پیشرفتهای شایانی در زمینه بهداشت و سلامتی بدست آمده است که کاهش مرگ و میر مادران و کودکان و ریشه کن شدن فلج اطفال از جمله آن هاست».
وی هشدار داد که در پی قدرت یافتن طالبان در کابل «فرار مغزها با ترک کشور توسط کادر پزشکی و درمانی آغاز شده است و این روند نتایج بسیاری در سالهای آینده در بر خواهد داشت».
در همین حال، لوئو داپنگ نماینده سازمان جهانی بهداشت در کابل، در یک کنفرانس مطبوعاتی در ژنو تاکید کرد: دسترسی به خدمات درمانی برای صدها هزار شهروند آسیبپذیرِ افغان در هفتههای اخیر به شدت کاهش یافته است. به گفته وی، نظام بهداشتی ضعیف کشور اینک در حال غرق شدن است.
تدروس ادهانوم در گزارش خود از وضعیت بهداشتی افغانستان اعلام کرد که « بیمارستان از ۳٧ بیمارستانی که در آنها بیماران مبتلا به کوویدـ۱۹ بستری میشدند، اینک تعطیل شده و کلیه خدمات دیگر در این زمینه از جمله واکسیناسیون و تست تشخیصی کاهش یافته است.
به گفته وی،یک میلیون و ۸۰۰ هزار دُز واکسن در انتظار تزریق است و باید اقدامات لازم را برای استفاده از آنها فراهم کرد.
در همین حال، مارتین گریفیث معاون دبیرکل سازمان ملل متحد برای امور بشردوستانه نیز پس از بازدید از افغانستان و دیدار با مقامات طالبان، تاکید کرد: دارو، مواد پزشکی و سوخت در این کشور در حال اتمام است.
وی اعلام کرد که سازمان ملل یک کمک اضطراری ۴۵ میلیون دلاری در اختیار سازمان بهداشت جهانی، یونیسف و انجمنهای مردم نهاد افغان و بینالمللی قرار میدهد تا بتوانند تداوم کار مراکز درمانی و از جمله بیمارستانها را تامین کنند.
- 19
- 5