به گزارش ایلنا، «توماس وست» نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور افغانستان در پاسخ به درخواست اخیر طالبان از واشنگتن برای آزادسازی داراییهای توقیفشده افغانستان، گفت که دولت جدید این کشور ابتدا باید اقدام به کسب مشروعیت کند.
وست در یک رشته توئیت، نوشت که آمریکا پیش از این صراحتا به طالبان اعلام کرده بود که چنانچه به جای مذاکره با دولت قبلی افغانستان، قدرت را با توسل با زور به دست آورد، کمکهای حیاتی و مهم غیربشردوستانه قطع خواهد شد.
وی که کشورش به دلیل خروج شتابزده و غیرمسئولانه از افغانستان، عامل اصلی شرایط فعلی در این کشور است، ادامه داد: «مشروعیت و حمایت باید با فعالیتهایی برای مقابله با تروریسم، تشکیل یک دولت همهشمول و احترام به حقوق اقلیتها، زنان و دختران، از جمله دسترسی برابر به تحصیل و فرصت شغلی، حاصل شود».
«امیرخان متقی» سرپرست وزارت خارجه طالبان، چهارشنبه گذشته در نامهای سرگشاده اعلام کرده بود که بزرگترین چالش پیش روی افغانستان ناامنی مالی است و ریشههای این نگرانی به مسدود کردن داراییهای مردم این کشور توسط دولت آمریکا بازمیگردد.
وی هشدار داده بود که آشفتگی اقتصادی در افغانستان میتواند به بروز مشکلاتی در خارج از کشور منجر شود.
واشنگتن نزدیک به ۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار از داراییهای بانک مرکزی افغانستان را مصادره کرده است.
توصیه حامد کرزی به طالبان افغانستان
«حامد کرزای»، به اظهارات اخیر وزیر امر به معروف و نهی از منکر طالبان واکنش نشان داد و به طالبان توصیه کرد به فکر وحدت باشند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه افغانستان تایمز، «حامد کرزای»، رئیس جمهور پیشین افغانستان به اظهارات اخیر وزیر امر به معروف و نهی از منکر طالبان واکنش نشان داد.
در حالی که «محمد خالد حنفی»، وزیر امر به معروف و نهی از منکر طالبان افغانستان در سخنرانی خود در ولایت بلخ رهبران سابق افغانستان را «مجرم» خوانده بود که به آنها عفو اعطا شده است، حال حامدکرزی به این مقام طالبان توصیه کرده که تنها وحدت، راهی به سوی ثبات و یک نظام ملی در کشور است.
دفتر حامد کرزای در واکنش به سخنان مقام طالبان گفت،: کرزای اظهارات این مقام طالبان را به قدری مهم نمیداند که آن را مورد بحث قرار دهد اما به او توصیه میکند که تنها وحدت، راهی به سوی ثبات و یک نظام ملی برای کشور عزیز ماست.
دو روز پیش از این نیز، «حامد کرزی» گفته بود که دولت طالبان در قدم اول باید مشروعیت ملی را کسب کند تا به شناسایی بینالمللی دست یابد. وی در این باره افزود: در تمام کشورها داشتن مشروعیت ملی بنیاد رسمیت بینالمللی است و در شرایط فعلی، مشروعیت ملی دولت طالبان از طریق انتخابات و یا از طریق لویه جرگه میسر خواهد شد.
این در حالی است که طالبان پس از تسلط بر کابل، مدعی تشکیل «امارت اسلامی افغانستان» شد و دولتی موقت ایجاد کرد اما تاکنون هیچ کشوری این گروه را به رسمیت نشناخته است.
- 16
- 4