سه شنبه ۱۸ دی ۱۴۰۳
۱۸:۴۶ - ۱۶ دي ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۱۰۱۰۲۶
مجلس

جزئیات خرید سوخت از قاچاقچیان توسط دولت/ نماینده مجلس: به پزشکیان اطلاعات غلط می دهند!

مصطفی نخعی,صحبت های مصطفی نخعی درباره خرید سوخت از قاچاقچیان توسط دولت
راه جلوگیری از قاچاق در داخل کشور در این زنجیره تولید وتوزیع است هر چه به سمت هوشمند سازی و اصلاح فرآیندها برویم باعث می شود که قاچاق کمتری صورت بگیرد.

مصطفی نخعی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با عصر ایران در مورد قاچاق سوخت در کشور، گفت: قاچاق یک واقعیت غیر قابل انکار در کشور ما است آن هم به دلیل اقتصادی بودن قاچاق و سودآوری زیاد آن است. با توجه به اختلاف زیاد نرخ  توزیع فرآورده ها در داخل با خارج از مرزها  این اختلاف قیمت زیاد باعث اقتصادی شدن زیاد قاچاق شده و متاسفانه به روش های مختلف قاچاق سوخت در کشور اتفاق می افتد . 

وی اظهار کرد: هم در فرآیند تولید تا ذخیره سازی و انتقال و توزیع فرآورده و هم در بخش مصرف وقتی مصرف کننده سوخت را تحویل می گیرد با پدیده ای مواجه هستیم  به نام سهمیه فروشی و طرف به یک شکلی سعی می کند سهمیه ای را قانونی یا غیرقانونی دریافت کند و این سهمیه یا بخشی از آن سهمیه را در سیکل قاچاق می فروشد. البته من معتقدم آمار و ارقامی که در مورد قاچاق سوخت داده می شود اغراق آمیز است و ۲۰ میلیون تا ۳۰ میلیون لیتر نیست و عدد کمتر از این است. در مورد عدد قاچاق سوخت اطلاعات غلطی به رئیس جمهور می دهند و دلیلش را نیز متوجه نمی شوم که چرا این آمار و ارقام داده می شود که شاید زمینه سازی برای گران کردن سوخت باشد و یا سرپوش گذاشتن بر ناکارآمدی ها در این چند سال گذشته.

نخعی تاکید کرد: مصرف سوخت در کشور ما زیاد است و اقداماتی که باید انجام می دادیم را انجام ندادیم . مصرف سوخت خودروها بالا است، برای از رده خارج کردن ناوگان فرسوده اقدام خاصی را انجام ندادیم، برای توسعه بخش حمل و نقل عمومی کار خاصی نکردیم و مجموعه این شرایط باعث شده مصرف سوخت در کشور ما زیاد باشد. شاید سقف قاچاق در یک روز ۳۰ میلیون لیتر باشد اما اینکه به طور متوسط در طول روزهای سال این عدد باشد امکانپذیر نیست. ناوگان حمل و نقل و لجستیک اجازه نمی دهد این حجم از قاچاق از کشور خارج شود. 

وی در پاسخ به این سوال که آیا واقعا وزارت نفت از قاچاقیان سوخت خریداری می کند یا نه، گفت: وزارت نفت سوختی از قاچاقچیان خریداری نمی کند و از این اظهار نظرها تعجب می کنم و در کمیسیون ما چنین موضوعی توسط وزیر نفت مطرح نشد کمااینکه معاون وزیر نیز در جلسه کمیسیون آن را رد کرد.

نخعی با اشاره به طرح معیشتی رزاق ، گفت: در قالب این طرح در مرزهای شرقی و محدوده استان سیستان و بلوچستان سوخت خریداری می شد و با قیمت بالاتری به کشور مقابل فروخته می شد و بخشی از این سود این را به مردم مرزنشین می دادند شاید منظور وزیر این بوده است.در واقع  یک سری نهادهای دیگر این کار را با همکاری استانداری ها و دولت انجام می دادند یعنی سوختی را که قاچاقچیان تا سرمرز می بردند را از آنها می خریدند و جمع آوری می کردند و با قیمت بالاتر به آن طرف مرز می فروختند و بخشی از سودی را که حاصل می شد به مردم می دادند که عدد آن حول و حوش ۶ تا ۷میلیون لیتر است.

وی ادامه داد: اخیرا در این چند ماه با توجه به مصوبه سران قوا این طرح منتفی شده است و ما همچنان با پدیده خارج شدن سوخت از کشور در مرزها مواجهیم و  ۶۵ درصد سوخت از مرزهای شرقی خارج می شود. 

عضو کمیسیون انرژی مجلس تاکید کرد: راه جلوگیری از قاچاق در داخل کشور در این زنجیره تولید وتوزیع است هر چه به سمت هوشمند سازی و اصلاح فرآیندها برویم باعث می شود که قاچاق کمتری صورت بگیرد. اگر واقعا می خواهیم مسئله قاچاق را کلی حل کنیم باید در بحث انسداد مرزها جدیت بیشتری داشته باشیم و به این نتیجه برسیم که کنترل و نظارت مرزی را افزایش بدهیم. البته این مسئله نیز شرط دارد و آن توجه به معیشت مرزنشین ها است. در استانهای مرزی و در سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی واقعا سرمایه گذاری کم انجام شده ،بیکاری زیاد ، سرانه درآمد پائین است و توزیع عادلانه امکانات را نداشتیم و آنجا مردم در شرایط اقتصادی سختی هستند و شاید یکی از دلایل که جوانان ما در آن مناطق به این موضوعات رو می آورند همین مسئله است.

وی خاطر نشان کرد: انسداد مرزها حتما تبعات اقتصادی برای مرزنشین های ما در این مناطق خواهد داشت و برای جلوگیری از این مسئله، ضمن اینکه انسداد مرزها را  قوی دنبال کنیم تا درآمدی برای دولت ایجاد شود، از درآمد آن به حساب خانواده هایی که در مناطق مرزی هستند که گرفتاری های خاص خود را دارند یارانه بیشتری واریز شود یا اینکه حقوقی برای آنها برقرار کند. البته در یک مقعطی این کار را می کردند و قبل از دولت آقای رئیسی یک خانواده هایی شناسایی شده بود و دولت در قالب عائدات مرزنشیان به حساب آنها پول واریز می کرد. 

امنیتی که ما در حال حاضر در تهران و مناطق مرکزی کشور داریم بخاطر وجود مرزنشین ها هستند و اگر به اینها رسیدگی نکنیم  اینها مجبور هستند مرز را خالی کنند که قطعا تبعات امنیتی برای کشور ایجاد می شود لذا باید آنجا سرمایه گذاری بیشتری صورت بگیرد و برای اینها حقوق و عائداتی در نظر گرفته شود.

  • 19
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش