دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۳۳ - ۲۵ بهمن ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۱۲۴۱۱
اخبار افغانستان

طالبان: هیچکس حق ندارد درباره پول افغان‌ها تصمیم بگیرد/برای مذاکره آماده‌ایم

محمد نعیم,سخنگوی دفتر سیاسی جنبش طالبان
محمد نعیم، سخنگوی دفتر سیاسی جنبش طالبان گفت که تصمیم اخیر جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، "نادرست و ناعادلانه" و اقدامی علیه مردم افغانستان و بشریت است.

به گزارش ایسنا، نعیم در مصاحبه با برنامه شبانگاهی شبکه الجزیره مباشر افزود که سپرده‌های افغانستان در بانک‌های آمریکایی متعلق به مقامات جنبش طالبان نیست، بلکه متعلق به مردم از همه اقشار است.

نعیم از جامعه جهانی و به گفته وی آمریکایی‌های "خردمند" درخواست کرد که در وهله اول در حمایت از بشریت و  نیز به منظور حفظ حقوق زنان و کودکان افغان در برابر تصمیم بایدن بایستند.

وی افزود: "هیچ کس حق ندارد مانع بازپس گیری پول مردم افغانستان شود و هیچ کس جز دولت فعلی نمی‌تواند نماینده خواسته‌های مردم افغانستان از جمله تصمیم گیری درباره نحوه مصرف پول آنها باشد."

جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده به تازگی فرمانی را امضا کرده است که به موجب آن تا ۷ میلیارد دلار از سپرده‌های مسدود شده دولت افغانستان در بانک‌های ایالات متحده ضبط شده و نیمی از این مبلغ هم برای پرداخت غرامت به خانواده‌های قربانیان حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ اختصاص خواهد یافت.

نعیم در گفتگو با ابراز تعجب از اختصاص بخشی از سپرده‌های افغان‌ها توسط بایدن به غرامت قربانیان ۱۱ سپتامبر، اظهار داشت: "تقصیر مردم افغانستان چیست؟"

وی ادامه داد: "مشکلی که مردم ما با آن روبرو هستند بسیار بیشتر از آن چیزی است که دولت با آن مواجه است. مردم افغانستان با این مسائل ارتباطی ندارند، پس چگونه یک نفر (رئیس جمهور آمریکا) به خود حق می‌دهد که از پول مردم ما کسر کند و آن را به این روش دور بریزد؟این موضوع مربوط به افراد نیست. اگر آنها می‌خواهند فرد خاصی را تنبیه کنند، کسی که از این اقدام آنها آسیب می بیند، مردم افغانستان هستند و این در نهایت یک موضوع بشردوستانه است."

نعیم افزود: شنیده‌ایم که تصمیم آمریکا مقدماتی است و نهایی نیست و گام‌های دیگری نیز وجود دارد که انتظار داریم به نفع مردم افغانستان باشد و دارایی های مالی مسدود شده مردم افغانستان در بانک‌های آمریکایی آزاد شود.

یک مقام ارشد کاخ سفید اخیرا در یک کنفرانس خبری اذعان کرد که تعامل بایدن با اموال افغانستان "از نظر قانونی پیچیده است" و گفت که ابلاغیه امروز تنها آغاز رویه‌ای است که می‌تواند ماه‌ها طول بکشد.

نعیم در مورد تصمیم آمریکا گفت: "این تصمیم به مردم افغانستان آسیب می‌رساند و رنج کودکان، زنان و به طور کلی مردم افغانستان را افزایش می دهد."

و سخنگوی طالبان افزود: "ما نه تنها این رفتار عجیب را محکوم می‌کنیم، بلکه تقریبا تمام جهان با ما موافق هستند. حتی برخی از آمریکایی های عاقل این تصمیم را محکوم کردند."

وی گفت: «هیچکس حق ندارد درباره پول مردم ما تصمیم بگیرد، زیرا این کار با اصول و موازین بین المللی تطابق ندارد و همچنین خلاف عقل و منطق منطبق نیست.»

سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در مورد این ماده فرمان ایالات متحده که می‌گوید ۳.۵ میلیارد دلار از وجوه بانک مرکزی افغانستان برای تامین برنامه‌های "کمک های بشردوستانه" به مردم افغانستان استفاده خواهد شد، بدون اینکه دولت طالبان بتواند در آن دخل و تصرف کند، گفت: "این از عجایب و یک شوخی مضحک است، زیرا هیچ طرف و کشوری جز دولت فعلی نماینده افغان‌ها نیست."

وی افزود: "اگر قصد این بود که این پول به دست افراد خاص و یا به جنبش طالبان نرسد، قبلا تاکید کرده بودیم که نیازی به آن نداریم، کمک‌های بشردوستانه‌ای که به افغانستان می‌آید برای خود ما نیست، بلکه برای مردم ما است و به آنها خواهد رسید و ما نماینده این مردم هستیم."

نعیم با لحنی کنایه آمیز پرسید: «آیا بایدن رئیس جمهور مردم افغانستان است؟ آیا او نماینده مردم افغانستان است؟ چگونه می توان این را پذیرفت؟ آیا خودش می‌آید تا آن را بین مردم تقسیم کند؟!"

سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در پاسخ به سوال الجزیره مباشر در مورد چشم انداز مقابله با تصمیم آمریکا در صورت عملی شدن نهایی، گفت: بهترین راه حل مشکلات تفاهم، گفتگو و مسیر مذاکرات است. این سیاست و موضع ما در قبال چالش‌ها و هر مشکلی است و ما می‌خواهیم که در آینده هم در مورد آن مشکل و سایر مشکلات اجرا شود.

وی افزود: ما به آمریکایی‌ها و به طور کلی به جامعه جهانی می گوییم که موضوع از مجازات یک مقام یا یک فرد بزرگتر است، ما در مورد حقوق یک ملت صحبت می‌کنیم.

نعیم با اشاره به ادامه گفتگوها و دیدارهای مستقیم با واشنگتن، بر تمایل کابل برای ادامه روند مذاکرات برای حل مشکلات باقی مانده تاکید کرد و تاکید کرد: ما آماده‌ایم.

سخنگوی طالبان با اشاره به رخدادهای ۱۵ اوت خاطرنشان کرد که تغییرات در پرونده افغانستان، حساب‌ و کتاب‌های غرب را که تصور نمی‌کرد طالبان ظرف چند روز به قدرت برسد، به هم ریخت.

  • 19
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش