به گزارش ایسنا، هارون نجمپور معاون سفیر افغانستان در تهران در نشستی صمیمانه که عصر روز چهارشنبه در سفارت این کشور برگزار شد، در مورد آغاز صدور پاسپورتهای الکترونیکی برای افغانها گفت: مرکز صدور پاسپورت الکترونیکی چندی پیش در سفارت افتتاح شد و در حال استخدام نیرو، ایجاد سامانه نوبتگیری در سایت سفارت و اتصال به سیستم مربوطه در کابل هستیم، به همین دلیل هنوز ثبتنام آغاز نشده است.
وی ادامه داد: قرار است هیاتی به زودی برای آغاز روند تثبیت هویت و صدور شناسنامه به ایران سفر کنند.
جانشین سفیر افغانستان در ایران در پاسخ به سئوال خبرنگار ایسنا مبنی بر سخت بودن سفر خبرنگاران ایرانی و خانمها به افغانستان خاطرنشان کرد: خبرنگاران ایرانی علاقهمند میتوانند برای سفر به افغانستان و آشنایی بیشتر با این کشور از وزارت خارجه این کشور کارت مخصوص دریافت کنند. سایرین هم باید پروسه لازم را طی کنند که روند سختی نیست و تنها خانمهایی که همراه خود فرزند داشته باشند برای سفر به افغانستان نیاز به اجازه پدر دارند.
وی در رابطه با اینکه سفارت افغانستان چه حمایتهای مالی و معنوی از نخبههای مهاجر میکند؟ خاطرنشان کرد: با کمک سازمانهای بینالمللی تلاش کردیم حدود دو هزار نفر از نخبگانمان را به افغانستان بفرستیم. در بین وزرای ما هم تحصیل کرده ایرانی هستند. در حال حاضر علاقهمندان در صورت تمایل میتوانند به افغانستان برگشته و جذب بخشهای دولتی شوند.
در این نشست غفاری مستشار کنسولی سفارت افغانستان در ایران نیز در پاسخ به این سوال که سفر محمد حنیف اتمر مشاور امنیت ملی افغانستان به ایران و دیدار او با دریابان علی شمخانی را چطور ارزیابی میکنید؟ افزود: دیدار با شمخانی در وضعیت فعلی بسیار مهم بود. مقابله با تروریسم و جلوگیری از قاچاق مواد مخدر از جمله محورهای گفتوگوی دو طرف بود.
در ادامه نشست نجمپور، کاردار سفارت در مورد سد یا بند سلما و برخی اختلافاتی که گفته میشد در این رابطه بین دو کشور ایجاد شده است گفت: هیچ تنشی بین ایران و افغانستان وجود ندارد. اگر چند غیر کارشناس صحبتهایی میکنند دلیل نمیشود روابط دو کشور تحت تاثیر قرار بگیرد. اگر آب در این سد باشد حتما جریان خواهد یافت. ما هنوز در افغانستان نمیتوانیم استفاده بهینه از این آبها را داشته باشیم. مذاکرات در این زمینه رسما آغاز شده است.
وی در پاسخ به این سوال که چطور میتوانید امنیت سد سلما را تامین کنید تا به دست طالبان نیافتد اظهار کرد: نگرانیها وجود دارد، ولی تروریستها قدرت جنگ روبرو با نیروهای افغانستان را نداشته و فقط دست به عملیات انتحاری میزنند.
به گزارش ایسنا، بند سَلْما، سدی است بر روی هریرود در ولسوالی چشت شریف، ولایت هرات افغانستان. کار آبگیری ذخیره اصلی بند سلما در این ولایت، مرداد ۱۳۹۴ آغاز شد و در ۱۵ خرداد ۱۳۹۵ به بهرهبرداری رسید. ذخیره اصلی بند سلما با ۲۰ کیلومتر طول و ۳ کیلومتر عرض، ظرفیت ۶۴۰ میلیون متر مکعب آب را دارد. بند سلما علاوه بر تأمین آب مورد نیاز برای بیشتر از ۷۵ هزار هکتار زمین کشاورزی، ظرفیت تولید سالانه ۴۲ مگاوات برق را نیز دارا است. بند سلما بزرگترین پروژه هندوستان برای بازسازی افغانستان است که با ارزش ۳۰۰ میلیون دلار احداث شده است. احداث بند سلما از پروژههای بزرگ دولت محمد داوود خان، نخستین رئیسجمهوری افغانستان بود که در سال ۱۹۷۶ به کمک هند آغاز شد. روند ساخت این بند که به دلیل درگیریها در افغانستان متوقف شده بود، بار دیگر در سال ۲۰۰۵ آغاز شد.
نجمپور در پاسخ به سوال ایسنا در رابطه با برگزاری دومین دور مذاکرات راهبردی بین تهران و کابل گفت: پس از مراسم تحلیف در ایران دومین دور مذاکرات راهبردی افغانستان و ایران در ۵ کمیته آب، امنیتی، اقتصادی، فرهنگی و اتباع تا یک ماه آینده در کابل برگزار خواهد شد. البته هنوز سطح هیات شرکتکننده افغانستان در مراسم تحلیف مشخص نیست.
جانشین سفیر افغانستان در تهران با انتقاد از نبود اطلاعات کافی از افغانستان در ایران گفت: بسیاری از افغانها برای درمان و سرمایهگذاری به دبی و سایر کشورها میروند، چراکه زیر ساختهای موجود و اطلاعرسانی کافی از ظرفیتهای موجود در ایران انجام نمیشود تا آنها به ایران سفر کنند که مشکل مذهب و فرهنگ هم نداشته باشند.
کاردار سفارت افغانستان در رابطه با پروژه بندر چابهار و فعالیتهای افغانستان در این زمینه خاطرنشان کرد: پروژهای بزرگ مثل چابهار پروژه سادهای نیست که چند ماهه نتیجه بدهد. نقل و انتقالات و تعاملات اقتصادی در این زمینه جریان دارد. با تقویت زیر ساخت و حل مسائل بینالمللی از سوی ایران کار روند تندتری خواهد گرفت.
- 18
- 4