دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۷:۴۲ - ۳۰ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۸۴۰۱
اخبار افغانستان

سید حسام رضوی در برنامه ثریا:

بررسی چالش‌های مهاجرین افغانستانی

سید حسام رضوی,اخبار افغانستان,خبرهای افغانستان,تازه ترین اخبار افغانستان
فعال حوزه مهاجرین با اشاره به برخی اتهام زنی‌ها درباره ارتباط حضور مهاجرین و افزایش نرخ بیکاری در ایران گفت: حضور مهاجرین سبب رشد نرخ بیکاری نیست و گزارش‌های مرکز ملی آمار نشان می‌دهد نرخ بیکاری در استان‌های ممنوعه برای مهاجرین بیشتر است.

به گزارش تسنیم،سید حسام رضوی فعال حوزه مهاجرین شب گذشته در برنامه «ثریا» با موضوع «مهاجرین افغانستانی، مهمانان غریب ایران» که از شبکه یک سیما پخش شد، در ارتباط با روابط نیک دو ملت ایران و افغانستان اظهار داشت: اتفاق چند روز اخیر در مورد اهانت و رفتار زننده معبربانان شهرداری تهران با دستفروش مهاجر افغانستانی نمونه‌ای واضح از روابط خوب و برادری دو ملت ایران و افغانستان بود.

 

وی افزود: در این اتفاق، از ناحیه معبربان شهرداری اهانت صورت گرفت اما آنچنان نوای همدلی میان مردم ایران و مهاجرین نواخته شد که در نهایت همین همدلی موجی ازمطالبه گری برای برخورد با ماموران خاطی و عذرخواهی از دو ملت را ایجاد کرد.

 

این فعال حوزه مهاجرین با اشاره‌ای به نگاه دولت‌های پس از انقلاب به مهاجرین افغانستانی گفت: پس از حضور شوروی در خاک افغانستان شرایط برای مردم متدین و دیندار افغانستان سخت شد، تعداد زیادی از آنها مهاجرت کردند و حجم زیادی از مردم افغانستان به عشق امام راحل و آرمان‌های انقلاب اسلامی به ایران کوچ کردند اما پس از انقلاب ما شاهد روی کارآمدن دولت‌های رفاهی بودیم که با نگاه‌های اشرافی‌گری و رفاه طلبی به دنبال شعارهایی ورای انقلاب اسلامی بودند.

 

رضوی ادامه داد: دولت‌های کارگزاران و اصلاحات از همین جنس بودند، چرا در آن شرایط زندگی برای مهاجرین سخت بود؟ ببینید وقتی دولت‌های رفاه شعارهای ورای انقلاب اسلامی سردادند و برای تحقق آن با شکست روبرو شدند؛ پس از آن به دنبال یافتن مقصری برای توجیه اشتباهات خود شده و در آن زمان «مهاجرین» را انتخاب کردند،‌بنابراین یادمان می‌آید که در آن زمان‌ها آمار جرایم و جنایات و آسیب‌های اجتماعی منتسب به مهاجرین می‌شد، در مشکلات اقتصادی و بیکاری انگشت اتهام به سمت مهاجرین نشانه می‌رفت و در بسیار مسائل دیگر همین نگاه، سبب ایجاد حساسیت در جامعه شد.

 

وی به نقش رسانه‌ها در دولت‌های رفاه پس از انقلاب در موضوع مهاجرین اشاره کرد و ادامه داد: ما هنوز یادمان از تیترهای درشت و معنادار رسانه‌های زنجیری و مطبوعات دهه ۷۰ نرفته است، آیا همان نگاه رسانه‌های زنجیری سبب ظلم به مهاجرین مظلوم افغانستانی نشد؟

 

مدیرکل دفاتر خارجی خبرگزاری بین‌المللی تسنیم در ادامه به ضعف در مدیریت رفتاری رده‌های پایین دولتی نسبت به مهاجرین پرداخت و تاکید کرد: نگاه و مواضع انقلاب اسلامی، امام راحل و رهبر معظم انقلاب نسبت به مهاجرین شفاف و روشن است اما آنجایی در رفتار با مهاجرین افغانستانی مشکل ایجاد می‌شود که در رده‌های پایین ما شاهد برخوردهای نادرست و سلیقه‌ای نسبت به مهاجرین هستیم.

 

رضوی مردم افغانستان را مردمی سخت و مقاوم توصیف کرد و یادآور شد: تاریخ این را نشان داده، دقت کنید سالیان سال است که بارها نیروهای استعمارگر در خاک افغانستان حضور یافتند اما هنوز این کشور تبدیل به مستعمره نشده و مردمانش مقاوم و محکم در برابر ظلم و استعمار ایستاده‌اند.

 

وی افزود: مردم افغانستان مردمی، متدین، دیندار و امانتداری هستند که برای اثبات این حرف هزاران سند وجود دارد، این مردم آنچنان پایبند به رزق حلال هستند که خانواده‌های زیادی را سراغ داریم که با وجود شرایط سخت، تاکید بر رزق حلال دارند و همین سبب می‌شود که از دل این خانواده‌ها نخبگان و فرهیختگان بزرگی رشد کنند.

 

این فعال حوزه مهاجرین با اشاره به برخی اتهام زنی‌ها نسبت به ارتباط  حضور مهاجرین و افزایش نرخ بیکاری در ایران، گفت: در حوزه اشتغال برخی این تفکر نادرست را دارند که حضور مهاجرین افغانستانی سبب رشد نرخ بیکاری شده در حالیکه گزارش‌های مرکز ملی آمار نشان می‌دهد در استان‌های ممنوعه برای مهاجرین نرخ بیکاری بیشتر است، حال این سوال مطرح بوده  که چطورمی‌شود در استانی که هیچ مهاجری وجود ندارد، نرخ بیکاری بالا باشد؟ پس نتیجه می‌گیریم  افزایش نرخ بیکاری ارتباطی به حضور مهاجرین ندارد.

 

رضوی ادامه داد: ما با رفتار نادرست خود متاسفانه به شکل منطقی، از ظرفیتی که در مدارس و دانشگاه‌های خود در میان مهاجرین ایجاد کرده بودیم، نتوانستیم استفاده کنیم، اکثر تحصیل کردگانی که اغلب از نخبگان هم هستند در سال‌های اخیر از ایران به دلیل نبود شرایط مطلوب اشتغال و کارآفرینی به کشور خود یا کشور ثالث مهاجرت کردند، این نقطه ضعفی برای ما محسوب می‌شود.

 

وی در بخش دیگری از چالش‌های فعلی مهاجرین افغانستانی در ایران یاد و عنوان کرد: گواهینامه رانندگی برای مهاجرین افغانستانی که بیش از سه دهه در ایران زندگی کرده اند تبدیل به معضل بزرگی شده است، چرا ما یک قانونی نگذاشته‌ایم که مهاجرین افغانستانی بتواند گواهینامه رانندگی را به راحتی اخذ کند؟ آیا این قوانین دست و پاگیر سبب قانون گریزی نمی‌شود؟ اینها بی‌تدبیری است، در حالیکه مهاجرین نشان داده‌اند به دنبال زندگی قانونی در جمهوری اسلامی ایران هستند.

 

مدیرکل دفاتر خارجی تسنیم عنوان کرد: تعجب می‌کنم علت وضع چنین قوانینی چیست؟ قرار بود قوانین اصلاح شود، بدتر شد، گفتند به مهاجرین دارنده پروانه اقامت متاهل گواهینامه اعطا می‌شود که شرط دو فرزند هم به آن اضافه شد.

 

وی افزود: یک سوال مطرح می‌شود که چرا همواره ورود غیرقانونی از ایران به افغانستان و از افغانستان به ایران داریم؟ دو موضوع وجود دارد، یکی سختگیری و قوانین دست و پاگیر در سفارتخانه‌ها و کنسولگری‌های ایران در افغانستان است و دیگری قوانین دست و پاگیر در ایران.

 

رضوی به مشکلات تردد مهاجرین اشاره و با انتقاد از وضع موجود گفت: وضعیت درآمدی مردم افغانستان با وجود جمعیت زیاد خانواده‌ها به گونه‌ای نیست که جدا از هزینه‌های رفت و آمد و ویزا، نفری ۳۰۰ یورو ضمانت پرداخت کنند در حالیکه برای سفر مردم افغانستان به ایران چنین قانونی وجود دارد، همچنین موضوع دیگر این است که تعداد زیادی از مهاجرین افغانستانی دارای کارت آمایش هستند، با این کارت‌ها امکان سفر به افغانستان وجود ندارد و کارت ابطال می‌شود، ما باید قبول کنیم که مهاجرین افغانستانی در وطن خود تعلقاتی از جمله وطن، خانواده و مسائل دیگر دارند، چرا نباید شرایط تردد حداقل برای سرپرست خانواده فراهم شود؟ همین مسائل سبب ترددهای غیرقانونی می‌شود.

 

وی در پایان ضمن قدردانی از فرمان تاریخی رهبر معظم انقلاب در موضوع آموزش کودکان افغانستانی گفت: این فرمان بی‌نظیر نشان دهنده نگاه واقعی انقلاب و نظام اسلامی به موضوع مهاجرین و تکریم آنان در ایران بود

 

 

 

 

 

  • 11
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش