به گزارش ایلنا، رئیس اتحادیهی ناشران افغانستان در همین ارتباط گفت: ده ناشر افغانستان در نمایشگاه کتاب تهران حضور دارند که شش ناشر بهطور مستقیم از افغانستان آمدهاند و چهار ناشر نیز قبل از برپایی نمایشگاه در ایران حضور داشتهاند.
شیراحمد سعیدی اظهار کرد: افغانستان با دو هزار عنوان کتاب در نمایشگاه کتاب تهران شرکت کرده که تمامی این آثار در چهار سال اخیر منتشر شدهاند.
وی افزود: در سال ۹۶ در افغانستان چهار هزار و ۵۰۰ عنوان کتاب تولید شده که ما دو هزار عنوان آن را برای شرکت در نمایشگاه کتاب تهران برگزیدهایم.
رئیس اتحادیه ناشران افغانستان گفت: ما به نمایشگاه کتاب تهران آمدهایم تا با حضور پررنگ خود در این رویداد بزرگ فرهنگی جهان اسلام به همگان اعلام کنیم که فرهنگ و هنر همچنان در جامعهی افغانستان حرف اول را میزند و سرزنده است.
انتشارات «تاک» با ۱۳۰ عنوان در نمایشگاه
مدیر انتشارات «تاک» افغانستان گفت: این انتشارات با ۱۳۰ عنوان کتاب در سیویکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران شرکت کرده که ۶۶ عنوان آن جدید و چاپ اول هستند.
سیدنادر موسوی اظهار کرد: ۷۱ عنوان از این تعداد مربوط به مسایل قومی این کشور و همچنین حوادث و اتفاقاتی است که در افغانستان رخ داده است.
وی گفت: موضوعهای ۶۶ عنوان جدید کتابهای ارایه شده در نمایشگاه کتاب تهران ترکیبی از داستان و شعر معاصر افغانستان است که به وسیلهی شعرا و نویسندگان مطرح و جوان افغانستان است.
نشر افغانستان رو به جلو است
موسوی ادامه داد: با وجود مشکلات اقتصادی، اجتماعی و امنیتی و تهدیدها و مشکلات فراوانی که وجود دارد، خوشبختانه نشر کتاب و ترویج کتابخوانی زنده و بسیار شاداب و رو به جلو است.
وی افزود: هر سال تنوع موضوعی کتابها، کیفیت طراحی و چاپ کتاب در مقایسه با سال قبل از آن رو به رشد است که این جای امیدواری دارد و نوید آیندهی روشن نسل جدید افغانستان را میدهد.
«کودکان آفتاب» در نمایشگاه کتاب تهران
موسوی گفت: با توجه به نیاز خیلی جدی کودکان مهاجر افغان به شناخت سرزمین مادریشان، مجلهی «کودکان آفتاب» اهدافی چون ایجاد علاقه در کودکان برای بازگشت و مشارکت در بازسازی و ساختن افغانستان نو و همچنین از بین بردن تعصبات قومی در آنان و پرورش روحیهی همزیستی مسالمتآمیز و بویژه ترویج و گسترش زبان فارسی به عنوان زبان رسمی مردم افغانستان را در دستور کار خود قرار داده است.
موسسه فرهنگی هنری نمارسانه با چهار اثر در نمایشگاه کتاب
زینب حیدری، مسئول دفتر نمارسانهی افغانستان مدیر غرفه این موسسه در نمایشگاه کتاب تهران گفت: این موسسه در سال ۱۳۸۵ در افغانستان تاسیس شد و سال ۹۶ فعالیت خود را در قم آغاز کرد.
وی ادامه داد: اهداف این موسسه ترویج موضوع و مسایل فرهنگی در میان مهاجران افغان بویژه نوجوانان و جوانان مهاجر افغانستان و همین طور تقویت و گسترش روابط فرهنگی میان ایران و افغانستان است.
حیدری گفت: این موسسه با چهار اثر به نامهای کابل من، شهدای نخبه و مرز زبان اندیشه، جشنوارهی فیلم کوتاه دانشجویی در نمایشگاه کتاب تهران حاضر است.
وی اضافه کرد: این موسسه تمام تلاش خود را با هدف گسترش فرهنگ و هنر و برگزاری کلاسهای آموزشی، نشستهای علمی و فرهنگی در میان آیندهسازان افغانستان و دوستان ایرانی بهکار گرفته است.
مدیر انتشارات احراری افغانستان گفت: این انتشارات با سیصد اثر با موضوعات دینی، ادبیات، عرفانی، تاریخ، فرهنگی و هنری و با بیست عنوان جدید در سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران حضور دارد.
سیدعبدالهادی احراری با بیان اینکه ششمین دورهای است که در این نمایشگاه شرکت میکنیم، یادآور شد: این انتشارات با تلاش فراوان و با استفاده از آثار تولیدی خود و با کمک نویسندگان متعهدی که با این انتشارات همکاری دارند، همچنین با بهرهگیری از عنصر وحدت توانسته است فرهنگ وحدت را با روشی کاملا آزاد و جذاب در شش دورهی گذشته در میان بازدیدکنندگان از غرفهی افغانستان بویژه در میان مهاجران افغان ترویج کند.
احراری، استقبال از آثار و کتابهای نوشته شده مربوط به جامعهی افغانستان را که در نمایشگاه کتاب تهران عرضه شده است، خوب توصیف کرد.
براساس این گزارش انتشارات عرفان افغانستان نیز با ۱۱۰ اثر در سیویکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران حاضر شده است و حضور جوانان افغان ساکن ایران در غرفههای ناشران افغانستان چشمگیر و قابل توجه است.
سیویکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «نه به کتاب نخواندن» از تاریخ ۱۲ تا ۲۲ اردیبهشت ماه در مصلای امام خمینی (ره) برگزار میشود.
- 13
- 1