به گزارش ایسنا، محمود سیادت در جلسه ملاقات والی هرات افغانستان و هیات تجاری همراه با فعالین اقتصادی استان، در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی، اظهار کرد: ما فرصتهای بسیاری در دو کشور داریم که باید به آن بپردازیم، این فرصتها عمدتا در حوزه سرمایهگذاری مشترک وجود دارد.
وی ادامه داد: در خصوص محدودیتهایی که برای واردات است یک قدم کوچکی را چند سال پیش با حمایت آقایان شافعی و رشیدیان انجام دادیم و موفق شدیم برای بعضی از اقلام وارداتی از افغانستان به صورت یکطرفه مجوز بگیریم.
رییس اتاق مشترک ایران و افغانستان افزود: همچنین تعرفههای ترجیحی برای اقلام اساسی مثل کنجد که حدود ۷۰ درصد از واردات ما بوده اصلا کفایت نمیکند. معمولا تعرفههای ترجیحی را مجلسهای دو کشور تصویب میکنند و بیشتر از این مقدار در اختیار دولت نبود ما هم از افغانستان انتظار نداشتیم و حتی مطالبه نیز نکردیم.
سیادت تصریح کرد: در این راستا برای ورود کالاهای ایرانی تلاش نکردیم که تعرفه ترجیحی بدهند، زیرا افغانستان بیشتر از ما نیازمند درآمدهای گمرکی است.
وی خاطرنشان کرد: در گذشته مرز یزدان به صورت بازارچهای فعالیت میکرد اما حدود ۵ یا ۶ سال است که مسدود شده و دولت مرکزی افغانستان نیز موافقت مشروط برای بازگشایی آن کرده اما هنوز در خصوص آن اقدام نشده است.
در ادامه نیز علی رسولیان سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی و سرمایهگذاری استانداری خراسان رضوی بیان کرد: ما باید هرچه زودتر به این سمت حرکت کنیم که کشور افغانستان را به مسیر ترانزیت کالا تبدیل کنیم و این موضوع از سالهای گذشته مطرح شده است و در این خصوص تلاشهای دو طرف لازم است.
وی ادامه داد: امید داریم با این امر بتوانیم مسیرهای ارتباطی از هرات به سمت شمال افغانستان و مزار شریف را زودتر تکمیل کنیم و خط راهآهن را نیز با سرعت بیشتری پیش ببریم تا بتوانیم مسیر کالا را نه تنها از چابهار بلکه از خود افغانستان به سمت آسیای میانه و چین حرکت بدهیم.
- 9
- 3