به گزارش ایسنا، به نقل از رویترز، برای گروهی که به خاطر رفتار محافظهکارانه بسیار شدیدش نسبت به حقوق زنان بدنام است، این اقدام بیانگر گامی رو به جلو برای رسیدگی به درخواست حضور زنان در این مذاکرات محسوب میشود.
نشست بینالافغانی ۱۹ تا ۲۱ آوریل در دوحه بین طالبان و هیأتی متشکل از مقامات برجسته افغان از جمله سیاستمداران جناح مخالف و فعالان جامعه مدنی برگزار میشود. این نشست به دنبال مذاکراتی مشابه بین این دو طرف در مسکو در فوریه سال جاری میلادی صورت میگیرد.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان گفت: در بین اعضای هیأت طالبان در نشست دوحه، زنان نیز حضور خواهند داشت.
وی این زنان را معرفی نکرد اما گفت: این زنان هیچ رابطه فامیلی با اعضای ارشد طالبان ندارند. آنها زنان افغان عادی از داخل و خارج از کشور هستند که از تلاشهای این امارت اسلامی حمایت کردهاند.
ذبیحالله مجاهد همچنین در توییتی تاکید کرد که این زنان تنها در مذاکرات با نمایندگان سیاسی و جامعه مدنی افغانستان حضور خواهند داشت و در مذاکرات اصلی با مقامات آمریکایی به رهبری زلمای خلیلزاد، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور صلح افغانستان شرکت نخواهند داشت.
یکی از سخنگویان وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد: خلیلزاد هنوز هیچ تاریخی را برای دور آتی مذاکرات با طالبان اعلام نکرده است.
وی افزود: ما مذاکرات جدیدی با طالبان نداریم که در حال حاضر بخواهیم تاریخ آن را اعلام کنیم. پیش از مذاکرات، ما بیشتر به دنبال نتیجه نشست بینالافغانی هستیم.
بدنامی طالبان به خاطر اقدامات آنها برای مجبور کردن زنان برای پوشیدن پوشیه و اعمال محدودیتهای شدید از جمله ممنوعیت مدرسه رفتن دختران و ممنوع کردن زنان از کار کردن در خارج از منزل به وجود آمده است. با این حال، سخنگوی طالبان اعلام کرد که این گروه تغییر کرده و در حال حاضر از تحصیل دختران و دیگر حقوق زنان در چارچوب سیستم «شریعت اسلامی» حمایت میکند.
گروههای جامعه مدنی، دولت کابل و شرکای بینالمللی افغانستان برای آن که زنان در این مذاکرات شرکت داشته باشند به شدت تلاش کردهاند و خبرها درباره حضور زنان در هیأت طالبان به شدت مورد استقبال قرار گرفته است.
- 14
- 6