چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۷:۲۵ - ۱۰ اسفند ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۲۰۱۴۸۵
اخبار افغانستان

طالبان دستور توقف تمامی حملات را صادر کرد

توافقنامه صلح آمریکا – طالبان امضا شد

توافق طالبان و آمریکا,اخبار افغانستان,خبرهای افغانستان,تازه ترین اخبار افغانستان
توافقنامه میان آمریکا و طالبان یک مقدمه و سه بخش دارد. بخش نخست آن به خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان پرداخته شده و بخش دوم آن، بر عدم استفاده از خاک افغانستان در برابر آمریکا و متحدانش تأکید کرده است.

به گزارش فارس، همزمان با سفر وزیر دفاع آمریکا به کابل و صدور بیانیه مشترک میان آمریکا و افغانستان، دوحه میزبان نمایندگانی از ۷۰ کشور مختلف بود که برای امضای توافقنامه میان طالبان و آمریکا به قطر آمده بودند.

این توافق که پس از طی یکسال از مذاکرات آمریکا با طالبان صورت گرفت، توسط ملاعبدالغنی برادر معاون سیاسی طالبان و زلمی خلیلزاد نماینده آمریکا در امور افغانستان به‌امضاء رسید.

توافقنامه میان آمریکا و طالبان یک مقدمه و سه بخش دارد. بخش نخست آن به خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان پرداخته شده و بخش دوم آن، بر عدم استفاده از خاک افغانستان در برابر آمریکا و متحدانش تأکید کرده است.

همچنین بخش سوم این توافقنامه نیز درباره گام‌های بعدی بوده که قرار است پس از توافق برداشته شوند.

در زیر نگاهی به این توافق و مفاد آن می‌اندازیم:

مقدمه: قرداد جامع صلح از چهار بخش تشکیل شده است:

۱. تضمین و اعمال مکانیسم‌هایی برای آنکه از خاک افغانستان علیه امنیت آمریکا و متحدانش استفاده نشود.

۲: مکانیسم و اعلام زمانبندی خروج نظامیان خارجی از افغانستان

۳. پس از تضمین برای خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان و همچنین تضمین برای عدم استفاده از خاک افغانستان برای عدم تبدیل شدن به مکانی علیه آمریکا، مذاکرات بین‌الافغانی در تاریخ ۱۰ مارس سال جاری بین طالبان و طرف‌های افغان آغاز خواهد شد.

۴. آتش بس دائمی یکی از موضوعات گفت‌وگوهای بین‌الافغانی است و مذاکره کنندگان در این نشست‌ها تاریخ و مکانیسم آتش بس دائمی را تعیین خواهند کرد. کنترل طالبان بر مناطق تحت کنترل این گروه تا زمانی که دولت برخواسته از گفت‌وگوهای بین‌الافغانی از سوی ایالات متحده به رسمیت شناخته نخواهد شد.

بخش اول: خروج نیروهای خارجی از افغانستان

۱: بر طبق این توافق، آمریکا و متحدانش توافق کردند که طی ۱۳۵ روز آینده موارد زیر را انجام بدهند:

الف: نیروهای آمریکا به ۸۶۰۰ نفر کاهش خواهند یافت

ب: تمام نیروها ۵ پایگاه اصلی در افغانستان را به طور کامل تخلیه خواهد کرد.

۲. طی ۹.۵ ماه آینده تمام سربازان خارجی از افغانستان خارج خواهد شد و تمام پایگاه‌ها نیز در افغانستان تخلیه می‌شوند. آمریکا همچنین متعهد شده که با تمام طرفین برای مبادله زندانیان به عنوان گامی در راستای اعتمادسازی متقابل وارد رایزنی شود و  قرار است ۵ هزار زندانی طالبان و ۱۰۰۰ نیروی دولت در ۱۰ مارس و همزمان با آغاز گفت‌وگوهای بین‌الافغانی آزاد شوند.

۳: همچنین قرار شد تا امارات اسلامی که آمریکا آن را به عنوان دولت نمی‌شناسد و طالبان خطاب می‌کند تعهد بدهد تا زندانیان خطری برای امنیت آمریکا و متحدان آن ایجاد نکنند.

۴. همزمان با شروع گفت‌وگوهای بین‌الافغانی لیست افرادی از طالبان که در تحریم هستند، خارج خواهد شد.

۵. همزمان با آغاز مذاکرات بین‌الافغانی ایالات متحده با دیگر اعضای سازمان ملل برای لغو تحریم اعضای طالبان وارد مذاکره خواهد شد.

۶ آمریکا متعهد شده که در امور داخلی افغانستان دخالت نکرده و از قوای نظامی علیه نیروهای سیاسی این کشور استفاده نکند.

بخش دوم: تعهدات طالبان برای عدم استفاده از خاک افغانستان برای حمله به خاک آمریکا و متحدانش

۱. طالبان تعهد داده به هیچ گروهی از جمله القاعده از خاک افغانستان علیه آمریکا و متحدانش استفاده نشود

۲. طالبان پیام  روشنی به به گروه های که خطری برای امنیت آمریکا و متحدانش خواهند فرستاد که جای در افغانستان نخواهند داشت و نباید اعضای این گروه با سایر گروه های علیه آمریکا وارد جنگ شوند

۳. طالبان به هیچ فردی در افغانستان اجازه استخدام نیرو، اموزش و حمایت مالی برای تهدید آمریکا را نخواهد داد

۴. طالبان برای هیچ فردی که تهدیدی برای آمریکاست  اجازه صدور پاسپورت وتمام اسناد قانونی ربرای ورود به افغانستان ندارد

بخش سوم: گام‌های بعدی پس از توافق

۱. آمریکا تلاش می‌کند که موافقت شورای امنیت را برای این توافقنامه کسب کند.

۲. طالبان و آمریکا رابطه مثبتی را دنبال کرده و و تلاش خواهد شد که در آینده رابطه این دو دولت برخواسته از مذاکرات بین‌الافغانی نیز مثبت و سازنده باشد.

۳. دولت آمریکا تلاش خواهد رابطه اقتصادی را با دولت برخواسته از مذاکرات بین‌الافغانی دنبال کند.

***

نخستین واکنش دونالد ترامپ به امضا توافق صلح با طالبان

«دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا در واکنش به امضای توافق صلح میان نمایندگان کشورش و نمایندگان طالبان که در «دوحه»، پایتخت قطر صورت گرفت، از مردم افغانستان خواست تا صلح را در آغوش بگیرند.

در بیانیه‌ای که کاخ سفید منتشر کرده از قول دونالد ترامپ نقل شده است: ما در حال کار هستیم که در نهایت به طولانی ترین جنگ آمریکا پایان دهیم و نیروهای خود را به خانه‎‌ بازگردانیم.

عبدالله: توافق آمریکا-طالبان زمینه خروج نیروهای خارجی را فراهم می‌کند

«عبدالله عبدالله» رییس اجراییه افغانستان امروز پس از مراسم صدور بیانیه آمریکا و افغانستان در جمع خبرنگاران گفت: حضورم در مراسم امضای صلح به معنای قبول نتایج انتخابات نیست.

وی افزود: هدف از حضورم این بود که یک تیم فراگیر تشکیل شود.

عبدالله ادامه داد: بیانیه مشترک افغانستان، آمریکا و ناتو اطمینان می‌دهد که حمایت‌ها ادامه می‌یابد و کشورهای آلمان و نروژ آمادگی میزبانی را دارند. همه در مقابل یک آزمایش بزرگ قرار داریم.

وی تاکید کرد: توافقنامه میان آمریکا و طالبان زمینه خروج کامل نیروهای خارجی را از افغانستان فراهم می‌کند. طالبان نیز تعهد کرده که از گروه‌های تروریستی حمایت نمی‌کند.

بیانیه سرکرده طالبان در رابطه با توافق صلح با آمریکا

«هبت‌الله آخندزاده»، سرکرده شبه‌نظامیان طالبان، امروز -‌شنبه- در واکنش به امضای توافق صلح میان این گروه و ایالات متحده بیانیه‌ای را منتشر کرد. 

متن بیانیه بدین شرح است: 

«به تاریخ ۷ اکتبر ۲۰۰۱ میلادی، زمانی که ائتلاف بزرگی به سرکردگی آمریکا بر خاک ما تجاوز کرد، ما به نصرت پروردگار و به نمایندگی مردم دلیر افغانستان توانستیم که پس از تقریبا ۱۹ سال مبارزه، بالاخره برای پایان اشغال از افغانستان به توافق برسیم.

این پیروزی مشترک تمام برادران و خواهران ملت مسلمان و مجاهد ماست، که تقریبا دو دهه قربانی‌های سنگین و تاریخی جانی و مالی دادند.

توافق بر خروج تمام نیروهای خارجی از افغانستان و عدم هیچ‌گونه مداخله در آینده، کامیابی بزرگ است.

ما به مناسبت این کامیابی بزرگ، به اقشار مختلف کشور، به خصوص مجاهدین، خانواده‌های آن‌ها، زندانیان، زخمی‌ها، معیوبین، مهاجرین و تمام ملت، از صمیم قلب تبریک می‌گوییم و این کامیابی بزرگ را، نتیجه نصرت پروردگار، فداکاری های مجاهدین و اخلاص، مساعی و قربانی‌های ملت خود می داند.

می خواهم در مورد وضعیت پیش رو پس از این پیروزی بزرگ، توجه مجاهدین و تمام ملت را به نکات ذیل مبذول بدارم:

توافق با طرف آمریکایی برای پایان دادن اشغال، که در نتیجه آن مردم ما از اشغال نجات می‌یابند، نصرت و انعام خاص پروردگار است. ما باید این کامیابی را کمال کسی ندانیم، بلکه آن را انعام پروردگار و محصول قربانی‌های تمام ملت مجاهد خود بپنداریم.

توافق‌های ما با جهت آمریکایی که با در نظر داشت اصول شرعی انجام یافته و با تمام معیارهای جهانی نیز موافق است، از سوی همه مجاهدین و مردم افغانستان عهد و وعده‌ای بوده که عملی کردن آن بر همگان لازم است. هیچ یک از مسئولان و اعضای طالبان و در مجموع هیچ فرد کشور باید این توافقات را نقض نکند و در این مورد خود را مکلف بدانند. زیرا غدر و فریب در اسلام جا ندارد و گناه بزرگ شمرده می‌شود. البته، اگر از سوی جهت مقابل مخالفت و نقض صورت می‌گیرد، تمام ملت ما باز هم همانند گذشته به دفاع از خود با قاطعیت آماده هستند.

ملت مسلمان افغانستان خصوصا مجاهدین در مورد پیروزی‌های به‌دست‌آمده، شکر خداوند متعال را ادا نمایند، خود را به تقوا، امانتداری و دیانتداری بیشتر متعهد بدانند، از تکبر، غرور، برتری‌جویی بر دیگران و مستحق و ممتاز پنداشتن خود اجتناب نمایند، زیرا این در تضاد با روح جهاد و فتح است.

مذاکرات کامیاب با طرف آمریکایی ثابت کرد که به هرگونه موضوعات پیچیده می‌توان راه‌حل تلاش کرد. کامیابی این مذاکرات، به تمام جهت‌های داخلی از سوی طالبان پیام می‌دهد که ما برای یک حل معقول و عادلانه آماده هستیم. بیایید، در روشنی معیارهای دینی و ملی مردم خود، برای حل مسائل تلاش نماییم. اداره کابل نیز از مخالفت با مردم دست بردارد.

ما بر روابط مثبت دو جانبه با تمام جهان به ویژه کشورهای منطقه باور دارد و به همجواری نیک با همسایگان متعهد هستیم.

ما به مردم درددیده خود اطمینان می‌دهیم که در زیر چتر طالبان، به تمام مردان و زنان افغان، همه حقوق آنان داده خواهد شد.

هر کسی که در مخالفت با ما سهم گرفته باشد و در عموم هر آن کسی که از طالبان تشویش دارد، از طرف ما تمام اعمال گذشته آن‌ها مورد عفو و بخشش قرار می‌گیرد، برای آینده آن‌ها خواهان اخوت، وحدت ملی و زندگی بهتر هستیم.

ما برای تعلیم معیاری، تجارت، توسعه، آبادی و برای پیشرفت در تمام بخش‌های اجتماعی زمینه‌سازی می‌کنیم. زیرا این حق بنیادی افغان‌ها و نیاز حیاتی و ضروری برای پیشرفت کشور،  رفاه و خرسندی ملت ماست.

مجاهدین ما صفوف خود را بیشتر منظم، فعال و قوی بسازند، تا به هدف بزرگ خود که سعادت مردم خویش بعد از خاتمه اشغال است برسند و در آینده برای جلوگیری از هر گونه رویداد‌های بد و برای مقابله با هر نوع خطرات احتمالی در راستای صلح سرتاسری، استحکام امنیت و خدمت مردم آماده باشند.

ما از اقشار مختلف ملت مسلمان خود، علمای کرام، متنفذان قومی، منورین، دانشمندان، استادان و شاگردان و عموم مردم می‌خواهیم که چنانچه در وظیفه خاتمه اشغال با کمال اخلاص در کنار برادران مجاهد خود ایستادند، همچنان در بخش حل موضوعات داخلی نیز به اتحاد و همکاری خود دوام بدهند، تا این مرحله نیز به منزل کامیابی برسد و افغانستان از نظام عادلانه و صلح برخوردار شود.

در اخر، از کشور قطر و امیر محترم آن شیخ تمیم بن حمد آل ثانی سپاسگزارم که شرایط برای مذاکرات فراهم نمود و از این فرآیند با اخلاص حمایت نمود. همچنان از کشورهای پاکستان، ازبکستان، چین، ایران، روسیه، اندونزی، ترکمنستان، قرقیزستان، امارات متحده عربی و دیگر کشورهای که در روند مذاکرات همکاری نمودند سپاسگزاری و تشکری می‌نمایم. والسلام

رهبر طالبان افغانستان هبة الله آخندزاده

طالبان دستور توقف تمامی حملات را صادر کرد

سخنگوی طالبان از صدور دستور توقف تمامی حملات این گروه در آستانه امضای توافق صلح با آمریکا خبر داد.

  • 10
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش