حسن رسولی کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به دو مرحله ای شدن انتخابات ریاست جمهوری، در گفتگو با اصلاحات نیوز گفت: ۶۰ درصد واجدین شرکت در انتخابات زود هنگام ریاست جمهوری، با عدم شرکت در انتخابات به روش مدنی و مسالمت آمیز، مراتب نارضایتی خودشان را از وضع موجود به افکار عمومی و حاکمیت اعلام کردند.
وی ادامه داد: به عبارتی دیگر اگر بخواهیم به صورت آماری ارزیابی کنیم، برنده انتخابات روز جمعه، این ۶۰درصد سهم اصلی را داشتند. اینکه چرا این ۶۰درصد در انتخابات شرکت نکردند، نیازمند تحلیل جامع شناختی و سیاسی تاریخی است. به طور خلاصه انبوهی از دلایل و مولفه ها، دست به دست هم داده و این میزان از صاحبان رای را به این نتیجه رسانده است.
او معتقد است: این جماعت و جمعیت، در ۲ نقطه با آن ۴۰درصد شرکت کننده، اشتراک نظر دارند. هر دو دسته حق رای دارند، مالکیت مشاء نسبت به کشور و سرنوشتشان دارند، به هر حال تشخیصشان این بوده که با عدم اقبال از صندوق رای، میتوانند با کنشگری سیاسی موثر تر ایفای نقش کنند. ما در یک جغرافیای واحد به نام ایران زندگی میکنیم. بنابراین ۶۰ درصد با تکیه بر مطالبات حداکثری و نارضایتی انبوه، قهر از صندوق را به عنوان راهبرد سیاسی خود انتخاب کردند، بنابراین ما ۴۰درصدیها، ضمن اینکه در بسیاری از موارد با این معترضینِ قهر کرده، هم عقیده هستیم، اما با یک نگاه واقع بینانه، معتقد هستیم که سیاست علم و هنر روبه رو شدن با واقعیت است. به قول معروف آب دریا همه گر نتوان کشید، به قدر تشنگی باید چشید.
رسولی با بیان اینکه اگر ما مثل این ۶۰ درصد شرکت نکرده، مطالبات حداکثری داریم، که ایران در مدار توسعه قرار بگیرد، در ارتباطات جهانی به لحاظ اقتصادی ،اجتماعی و .. به اندازه وزن یک درصد خود ایفای نقش انجام دهد، اگر جوانان دهه ۷۰ و ۸۰ مهمترین مطالبه ای که دارند این است که در سبک زندگی آزاد باشند، اگر اقشار کم درآمد و حقوق بگیر امروز گرفتار اقتصاد و معیشت هستند، همه به دنبال این هستیم که بهبودی حاصل شود. فکر میکنم شرکت در انتخابات با تکیه بر مطالبات حداقلی و حرکت به سمت مطالبات حداکثری به صورت تدریجی، منطقی تر است و بیشتر کمک میکند، ضمن این که ما شرکت کنندگان در انتخابات کاملا همزاد پنداری داشته باشیم با جمع کثیری از مردم که رای ندادند، به آنها حق بدهیم، تعیین تکلیف و نصحیت نکنیم! و واقع بینانه نگاه کنیم، ممکن است به ۱۰ الی ۱۵ درصد بهبود خواهی برسیم. اما اگر شرکت نکنیم،وضعیت یا همینی که هست باقی میماند یا اینکه احتمالا بدتر خواهد شد.
وی ادامه داد: خصوصا اینکه ایران ما در شرایط بسیار حادی به سر میبرد. هم در معادلات منطقه ای هم در جهانی. انتخاباتی که در آمریکا پیش رو است، احتمالا ترامپ روی کار بیاید و ما مجدد با یک دولت رادیکال در آمریکا مواجه خواهیم بود. بنابراین فکر میکنم بهترین راه گفتگو با این اکثریت قهر کرده از انتخابات، تعامل و گفتگوی متقاعد کننده همزاد پندارانه است. به هر میزان که این دوستان راضی شوند که از مطالبات حداکثری خود دست نکشند، به همان میزان میشود میتوان امیدوارتر بود که پزشکیان نه به عنوان ناجی کشور، بلکه به عنوان میانجی میان توده ناراضی و حاکمیتی که الان است که هم وضع بدتر نشود و در ثانی یک بستر یک عرصه فراهمی شود که به صورت تدریجی به جای متوسل شدن به روش های خشونت آمیز براندازی، شاهد بهبودی کشور باشیم.
- 10
- 5