دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۷۰۰۰۳

علت نامگذاری روز ۱۳ آبان بعنوان روز دانش آموز چیست؟

درباره روز دانش آموز,مقاله در مورد روز دانش آموز 13 آبان,روز دانش آموز 13 آبان۱۳ آبان هر سال با روز دانش آموز مصادف میشود
سیزده آبان ماه بمنظور قیام و مبارزه دانش آموزان متعهد بر ضد رژیم شاه و حامیان آن به خصوص استکبار جهانی میباشد، درواقع هدف از روز دانش آموز اینست که قشر آگاه و متعهد، برای رسیدن به اهداف والا از هیچ کوششی دست برندارند.

روز دانش آموز

۱۳ آبان هر سال با روز دانش آموز مصادف میشود و بدین دلیل برای این روز، نام دانش آموز را انتخاب کرند که دانش آموزان تهرانی در روز ۱۳ آبان ۱۳۵۷ برای اعتراض به حکومت پهلوی در محوطه دانشگاه تهران تجمع کردند و نیروهای رژیم پهلوی آن ها را کشت. از این رو جمعی از دانش آموزان مدارس پایتخت در روز دوشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۵۷ طی بیانیه ای گفتند که روز شنبه سیزدهم آبان ۱۳۵۷ از نظر ما دانش آموزان ایرانی بعنوان روز دانش آموز میباشد و تصمیم ما در هر سال اینست که بر وحدت و یکپارچگی خود با یاد شهیدان جنبش دانش آموزی بیفزاییم. به همین خاطر در تقویم جمهوری اسلامی ایران، روز ۱۳ آبان به منظور گرامیداشت کشته شدگان بعنوان روز دانش آموز نام گذاری شد.

وقایع ۱۳ آبان سال ۱۳۵۷

با سرنوشت ساز شدن انقلاب اسلامی مردم ایران به رهبری امام خمینی، تمامی اقشار مردم ایران از زن و مرد و پیر و جوان، سعی کدند که نقش تاریخی خود را اجرا کنند و به تکلیف الهی عمل کنند. دانش آموزان و نوجوانان در این میان شور و حال دیگری داشتند. دانش آموزان در حالیکه مدارس را در صبح روز ۱۳ آبان ۱۳۵۷ تعطیل کرده بودند، با حرکت به سمت دانشگاه تهران، صدای اعتراض خود را به گوش همگان رساندند. این دانش آموزان بهمراه دانشجویان و گروه‌های دیگری از مردم با ورود به دانشگاه در زمین چمن دانشگاه اجتماع کردند.

مأموران در ساعت یازده صبح در میان این جمعیت خروشان، چند گلوله گاز اشک آور پرتاب کردند؛ ولی، اجتماع کنندگان صدای خود را در حالی که به سختی نفس می کشیدند، رساتر کرده و با فریاد الله اکبر، بر اندام مأموران مسلح شاه لرزه انداختند. با شلیک کردن در این زمان ، جوانان و نوجوانان بی گناه ، همگی کشته شدند. ۵۶ نفر در این روز، به شهدت رسیدند و همچنین صدها نفر مجروح شدند.

سیزدهم آبان روز دانش آموز,علت نامگذرای روز دانش آموز,13 آبان روز دانش آموزروز ۱۳ آبان ۱۳۵۷ به منظور گرامیداشت کشته شدگان بعنوان روز دانش آموز نام گذاری شد

دومین حادثه خونین در دولت شریف امامی، پس از حادثه ۱۷ شهریور ماه، حادثه ۱۳ آبان ۱۳۵۷ بود که در همان سال اتفاق افتاد. در حالیکه عمر سیاسی این دولت، بیشتر از ۷۰ روز نبود ولی ابعاد حادثه دانشگاه به گونه ای بود که وقتی گزارش تیراندازی مستقیم سربازان در دانشگاه به دانش آموزان در برنامه اخبار شبانگاهی از شبکه سراسری تلویزیون پخش شد، وزیر علوم بلافاصله استعفا داد و کابینه شریف امامی در فردای آن روز سقوط کرد.

علت تسخیر لانه جاسوسی آمریکا

آمریکا بعد از این که انقلاب به پیروزی رسید، اقدامات انقلابی ایران را محکوم کرد و پذیرش شاه از سوی آمریکا، در همین زمان سبب شد تا خشم ملت ایران چند برابر شود، به همین خاطر دولت موقت بازرگان نیز برای حل مشکلات ایران و آمریکا در جهت کشف راه‌های دیپلماتیک بود. امام با قطع امید از دولت موقت، در یک سخنرانی فرمودند:« ای جوان هایی که در مقابل توپ و تانک رفتید، نهضت خودتان را حفظ کنید منتظر دیگران نباشید تا برایتان کاری صورت دهند که اینها هیچ کاری برایتان نمی کنند.»

امام خمینی در ۱۲ آبان ۵۸ در پیامی دیگر به پذیرش شاه از سوی دولت آمریکا اعتراض کرد و گفت:« تمامی اقشار جامعه از جمله دانشگاهیان، دانش آموزان و طلاب علوم دینی باید بر علیه آمریکا، مبارزه خود را با قدرت گسترش دهند.» نمایندگان دانشجویان پیرو خط امام به دنبال انتشار این پیام، در دانشگاه های امیرکبیر، تهران، شهید بهشتی و صنعتی شریف تصمیم گرفتند که سفارت آمریکا را تصرف کنند. در نخستین بیانیه این دانشجویان آمده است:« ما دانشجویان مسلمان پیرو خط امام با به تصرف درآوردن سفارت جاسوسی آمریکا در تهران از موضع قاطعانه امام در مقابل آمریکای جنایتکار برای اعتراض به دسیسه های امپریالیستی و صهیونیستی، اعتراضمان را به گوش جهانیان می رسانیم.» هدف از انجام چنین کاری این بود که به پذیرش شاه از سوی دولت آمریکا و همچنین دولت موقت مهندس بازرگان، اعتراض شود.

وقتی که دانشجویان، سفارت جاسوسی آمریکا را تصرف کردند امام( ره)، لقب انقلاب دوم را برایشان انتخاب کرد و در سخنانی، به حمایت از این اقدام برداخت:شما میبینید که اینک، جوانها بعنوان مرکز فساد امریکا محسوب می شوند و امریکائیها در آن جا، آن لانه فساد را به دست آوردند و از این بابت جوانها خاطرجمع باشند که امریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند.

مقاله در مورد روز دانش آموز,تصاویر روز دانش آموز,سیزدهم آبان روز دانش آموزروز دانش آموز ، یادآور پیامدهایی میباشد که از آن ها می توان به حماسه ها، ایثارها و ... اشاره کرد

آهنگ روز دانش آموز

چندین سال است که جمشید جم، آهنگ یار دبستانی من را سروده و این آهنگ در مراسم ها و جشن های مختلف در مناسبت های مربوط به دانش آموز پخش می شود. بیانات جمشید جم درمورد ساخت این اثر ماندگار اینست:« دو ماه، پیش از این که انقلاب به پیروزی برسد دوست عزیزم منصور تهرانی که آهنگ یار دبستانی را سروده بود پیش من آمد و پیشنهاد ساخت این اثر را به من داد. پس از آن سرود یار دبستانی آذرماه ۵۷ با هماهنگی و تمرین گروهی از دوستان نوازنده، در استودیو صبای تهران اجرا و ضبط شد. به یاد آن دوران می افتم که مدت ها بر روی انتخاب سازها و حتی ریتم و آهنگ آن با هم مشورت می کردیم و در نهایت سرودی راانتخاب کردیم که هم اینک پس از گذشت ۴۰ سال ازسرودن آن هم چنان زنده است.»

دانش آموزان و مبارزه ملی با استکبار

در مبارزه با استکبار، نقش دانش آموزان آگاه و رشید، همواره فعّال و فراموش ناشدنی بوده است. آن ها از آینه احساس و شعور مردم انقلابی و مسلمان ایران در ۱۳ آبان ۱۳۵۷ الگو گرفتند و به تمامی افراد، هویت مسلمانی، خوداتکایی و مبارزه با استکبار را یاد داد. این نوجوانان دانش دوست، پایه های حکومت مزدور پهلوی را با شعارهای کوبنده و مشت های گره خورده، سست کردند و بر اندام زمام داران کاخ های کفر لرزه انداختند. این جوانان شجاع با قیامشان به مستضعفان یاد دادند که باید با ستمگران جهانی برای کسب حقوق از دست رفته خود، جنگ کنند. با عبرت گرفتن از این حماسه آفرینی ها، دانش آموزان ما باید در مبارزه با استکبار، نقش مهمی داشته باشند و مثل گذشته، از پیش گامان این قیام ملّی باشند.

پیام امام خمینی پس از واقعه ۱۳ آبان ۵۷

پیام امام خمینی( ره)، رهبر انقلاب اسلامی ایران، اینچنین است:« … عزیزان من صبور باشید، که پیروزی نهایی نزدیک است و خدا با صابران است. چشم امید من به شما از همین راه دور میباشد و صدای استقلال طلبی و آزادی خواهی شما را به گوش جهانیان می رسانم.»

پیام روز سیزدهم آبان

روز سیزده آبان، یادآور پیامدهایی میباشد که از آن ها می توان به حماسه ها، ایثارها و فداکاری های دانش آموزان عزیز اشاره کرد. علت نام گذاری این روز اینست که برای همیشه خاطره ی فرزندان دلیر انقلاب جاودان بماند و برای تمام دانش آموزان به عنوان درسی فراموش ناشدنی در سرتاسر دنیا باشد که به مبارزه بی امان با ابرقدرت های چپاول گر بپردازند و بر زندگی ذلت بار ، عزّت را ترجیح دهند.

درباره روز دانش آموز,مقاله در مورد روز دانش آموز 13 آبان,روز دانش آموز 13 آبانعلت نامگذاری روز دانش آموز، زنده نگهداشتن خاطره ی فرزندان دلیر انقلاب بود

روز سیزدهم آبان برای تمامی مستضعفان جهان یادآور این بود که به قیام بر علیه مستکبران بپردازند و حقوق از دست رفتشان را از استکبار و استعمار پس بگیرند. روز سیزدهم آبان به مسلمانان آموخت که تنها دربرابر پروردگار جهانیان و مکتب توحید به نماز بایستند و فقط در پیش گاه خدا به کرنش بنشینند و تا همیشه زمان دربرابر ظلم و زورگویی ابرقدرت ها سرتسلیم فرود نیاورند.

گردآوری: بخش تونل زمان سرپوش

  • 9
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش