دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۰۰۵۰۰۹۸

علت نامگذاری روز پزشک در انواع کشورها

روز پزشک,روز پزشک در ایران,روز پزشک ابوعلی سینابه پاس تألیفات و خدمات ابو علی سینا به علوم پزشکی، روز پزشک نامگذاری شده‌است
در ایران برای بزرگداشت ابوعلی سینا که یک پزشک مشهور ایرانی بود و همچنین به منظور تجلیل از پزشکان کشور، روز پزشک نامگذاری شد.

روز پزشک

ابو علی سینا از مهمترین دانشمندان ایرانی شناخته شده است که در جهان، مشهور است و جهانیان را با استفاده ازعلم خود شگفت زده کرده است. ابو علی سینا یک دانشمند به تمام معنا در علومی نظیر پزشکی و فیزیک و ریاضی و نجوم و شیمی و جغرافی و زمین شناسی و روانشناسی و شعر و منطق و فلسفه بوده است. لذا روز بزرگداشت ابو علی سینا را در تقویم ایرانی به منظور گراميداشت او و همچنین تجلیل از پزشکان کشور بعنوان “روز پزشک” نامیده اند.

- روز پزشک در ایران:

روز پزشک در ایران، روز اول شهریور ماه است که مصادف با ولادت بوعلی سینا، به موجب تألیفات و خدماتش به علوم پزشکی و همچنین فعالیت هایش در این رشته می باشد. شیخ الرئیس نواسه علی سینا که به ابن سینا معروف شده در ماه صفر سال ۳۷۰ هجری قمری( مطا بق ۹۸۰ میلادی) به دنیا آمد که پدرش از بلخی بود و نامش عبدالله بود در حالی که اصلیت مادرش بخارایی بود و نامش ستاره بود.

پدر ابوعلی سینا، او را از دوران کودکی به جلسات علمی میبرد و به همین خاطر، بوعلی سینا با مباحث و دانش های مختلف زمان خود به زودی آشنایی پیدا کرد. استعداد او در فراگیری علوم بگونه ای بود که سبب شد تا پدرش، او را به توصیه ی استاد ابو عبدالله ابراهیم بن حسین ناتلی به کار دیگری، جز تعلیم و دانش اندوزی مشغول نکند. به همین علت ابوعلی سین در همان ابتدای دوران جوانیش بخاطر حافظه ی قوی و نبوغی که داشت در علوم گوناگون زمان خود نظیر طب مهارت کسب کرد.

روز پزشک در کشورهای مختلف,علت نامگذاری روز پزشک,روز پزشک در ایرانهر سال، روز اول ماه ژوئیه به مناسبت روز پزشک در هند تعطیل است

ابوعلی سینا، که پزشک و فیلسوف معروف بود در شهر بخارا متولد شده بود و آرامگاهش در یکی از شهرهای تاریخی ایران به نام همدان است و در زمینه فلسفه ارسطویی و پزشکی، آثار او از اهمیت فراوانی برخوردار است. وی در زمینه های گوناگون ۴۵۰ کتاب نوشته که کتاب شفا، از مشهورترین کتاب هایش می باشد. علاوه بر آن یکی از کتابهای معروف ابن سینا در علم پزشکی ، دانش‌نامه علمی و فلسفی جامع و کتاب قانون می باشد.

او در دوران کودکی، علاقه ی خاصی به طبیعت، گیاهان و حیوانات داشت و زمان فراغتش را به جستجو و کسب تجربه در دشت و صحرا سپری میکرد. از این رو در دوران کودکی به خواص گیاهان دارویی و طبابت علاقه پیدا کرد. ابن سینا، شخصی نیرومند از نظر نیروی جسمانی بود و به همین علت، هیچ موقع از کار کردن خسته نمیشد. وی علاوه‌براین ، از نظر نیروی ذهنی و تفکر هم قدرتمند بود، بدین دلیل که تمام دانشهای زمان خود را در سن هجده سالگی فرا گرفت.

- روز پزشک در تاجیکستان:

روز پزشک در تاجیکستان، ۱۸ آگوست میباشد که این روز مصادف با سال روز تولد بوعلی سینا است.

- روز پزشک در ویتنام:

روز پزشک برای اولین بار در کشور ویتنام، مصادف با ۲۷ فوریه سال ۱۹۵۵ می باشد. نگوین تان دونگ، نخست وزیر ویتنام، وظایف مسئولان و مقامات پزشکی این کشور را در کنفرانس آنلاین خود شرح داد و بهبود خدمات پزشکی و درمانی و افزایش سطح آگاهی بیماران را از وظایف اصلی آن ها برشمرد.

تاریخچه روز پزشک,مراسم روز پزشک,روز پزشک در ویتنامدر کشور ویتنام برای نخستین بار روز پزشک در تاریخ ۲۷ فوریه سال ۱۹۵۵ جشن گرفته شد

- روز پزشک در هند:

روز پزشک در کشور هند مصادف با اول ژوئیه میباشد که دلیل نامکذاری این روز در هند بخاطر تجلیل از دکتر بیدهان چاندرا روی، که دومین وزیر ایالت بنگال غربی است، می باشد. دکتر بیدهان چاندرا روی در تاریخ اول ژوئیه ۱۸۸۲ دیده به جهان گشود و در همین تاریخ و سال ۱۹۶۲ وقتی که ۸۰ ساله بود، فوت کرد. او بالاترین مدال غیرنظامی هند را در تاریخ ۴ فوریه ۱۹۶۱ از آن خود کرد. به همین علت در هند، روز اول ژوئیه ی هر سال به مناسبت روز پزشک تعطیل است. دکتر بیدهان چاندرا روی به عنوان یکی از مهم ترین مبارزان آزادی هند شناخته میشود که در حرفه اش بسیار تبحر داشت. او بعد از این که از کالج پزشکی کلکته فارغ التحصیل شد بعنوان معاون آن دانشگاه معرفی شد و بعد از آن در عرصه سیاست مشغول به فعالیت شد، بعد از گذشت چند وقت، بعنوان وزیر ارشد بنگال غربی انتخاب شد و این حرفه را تا زمان مرگش حفظ کرد.

- روز پزشک در ترکیه:

روز پزشک در ترکیه مصادف با روز ۱۴ مارس می باشد.

- روز پزشک در آمریکا:

روز پزشک در آمریکا به منظور بزرگداشت پزشکان و تقدیر از خدمات ارزنده آن ها مصادف با ۳۰ مارس میباشد ، بگونه ای که دکتر لانگ در ۳۰ مارس ۱۸۴۲ داروی بیهوشی" اتر" را برای اولین بار در عمل جراحی بعنوان بیهوش کننده استفاده کرد. دکتر لانگ در آن روز، اتر را برای یک بیمار تجویز کرد و سپس او را عمل جراحی کرد و بیمار بعد از به هوش آمدن گفت که هیچ دردی را در زمان جراحی احساس نکرده است. به همین خاطر مجلس نمایندگان ایالات متحده ، مصوبه" بزرگداشت روز پزشکان" را در تاریخ ۳۰ مارس ۱۹۵۸ تصویب کردند و این قانون در سال ۱۹۹۰ در مجلس نمایندگان و مجلس سنا معرفی شد.

- روز پزشک در کوبا:

روز ۳ دسامبر در کشور کوبا یادآور زادروز دکتر کارلوس جوان فینلی میباشد این تاریخ را بعنوان روز پزشک معرفی کرده اند. دکتر کارلوس جوان فینلی، پزشک و دانشمند کوبایی تبار در جهان به عنوان پیشگام تب زرد شهرت پیدا کرد. وی در سال ۱۸۸۱ برای اولین بار تئوری پشه ناقل تب زرد را مطرح کرد. پشه ناقل در بیماری تب زرد، بدن فرد را نیش میزند و بعد از این که فرد سالم را نیش زد، بیماری را به وی منتقل میکند. این دکتر، پشه Aedes را مسئول انتقال ارگانیسم انتقال مولد تب زرد شناسایی کرد و تئوری او باعث شد تا پیشنهاداتی را به منظور روش کنترل جمعیت پشه ها و جلوگیری از گسترش این بیماری ارائه دهد.

بزرگداشت روز پزشک,علت نامگذاری روز پزشک,روز پزشک در کشورهای مختلفروز بزرگداشت ابو علی سینا را در تقویم ایرانی به عنوان روز پزشک نام گذاری نمودند

گردآوری: بخش تونل زمان سرپوش

  • 14
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش