روز جهانی تئاتر
به پیشنهاد انستیتو بین المللی تئاتر، روز جهانی تئاتر از ۲۷ مارس ۱۹۶۱ در هر سال، جشن گرفته می شود.
تاریخچه روز جهانی تئاتر
از تاریخ ۲۷ مارس ۱۹۶۱به پیشنهاد انستیتو بین المللی تئاتر، هر ساله این روز را بعنوان روز جهانی تئاتر، گرامی میدارند. یکی از صاحب نظران و هنرمندان عرصه تئاتر، پیام سالانه این روز را در هر سال، انتخاب میکنند.
تاکنون پیام روز جهانی تئاتر توسط افرادی همچون ادوارد آلبی، آگوستو بوال، ژان کوکتو، آرتور میلر، پابلو نرودا و... نوشته شده است. جسیکا کاوا که نویسنده، کارگردان و بازیگر تئاتر بود در سال ۲۰۱۱ پیام روز جهانی تئاتر را نوشت. وی در عرصه بین المللی به دلایلی ازجمله فعالیت های بشر دوستانه، داشتن مدرک دکترا در رشته تئاتر و انجام پژوهش های بسیار در این زمینه به شهرت رسیده است. این انستیتو در سال ۲۰۱۳ ویدئویی منتشر کرد و این روز را به زبان های مختلف، گرامی داشت. داریو فو، پیام سال ۲۰۱۳ را نوشته است و این پیام توسط بازیگران و کارگردانان و نویسندگان مشهور کشورهای مختلف به زبان محلی شان خوانده شده است.
از سال ۱۹۶۱تاکنون مراكز ملی انیستیتوی جهانی تئاتر، هر ساله در تاریخ بیست و هفتم مارس میلادی با برگزاری مراسم مختلفی، این روز را گرامی میدارند و جشن هایی را متناسب با داشته های آیینی و نمایشی خود برگزار می كنند تا مخاطبان را به دیدن نمایش های صحنه ای و میدانی، معرفی و دعوت کنند.
از تاریخ ۹ تا ۱۵ اردیبهشت ماه هر سال در ایران، مراسمی تحت عنوان جشن ‘اردیبهشت تئاتر ایران’ برای بزرگداشت این هنر و هنرمندان در سراسر كشور برگزار میشود.
اهداف انیستیتو جهانی تئاتر
سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد« یونسكو» با حضور چند تن از فعالان، صاحب نظران و كارشناسان هنر نمایش جهان در سال ۱۹۴۸ برای نخستین بار ، اقدام به تأسیس انیستیتو جهانی تئاتر« آی تی آی» کردند و در زمینه هنرهای نمایشی بـه عنوان یك مؤسسه غیردولتی فعال بـه صورت مشورتی فعالیت خود را آغاز كردند و با هدف بسط و توسعه تئاتر بـه عنوان زبانی جهانی برای انتقال مفاهیم مشترك انسانی در جهان از طرف سازمان های مرتبط با ‘یونسكو’، فعالیت های مشتركی انجام دادند.
از مهم ترین اهداف« آی تی آی» می توان به ‘اعتلای مبادلات بین المللی دانش و عمل در حیطه هنرهای نمایشی’؛ ‘آگاه سازی افكار عمومی از لزوم بـه حساب آوردن آفرینندگی هنری در قلمرو توسعه’؛ ‘برانگیختن نیروی خلاقیت و همكاری بین دست اندركاران تئاتر’؛ ‘تعمیق درك مشترك برای تحكیم صلح و دوستی در بین ملت ها’ و ‘پیوستن بـه دفاع از اهداف یونسكو بـه عنوان یك سازمان جهانی’ اشاره کرد.
انجمن های ملی« آی تی آی» برای تحقق این اهداف كلان و رسیدن جامعه جهانی بـه این خواست های بشردوستانه سالانه در سراسر جهان، برنامه های خود را بـه« آی تی آی» جهانی اعلام می کنند و علاوهبراین اقدام به برگزاری برنامه های خاصی برای معرفی هنرنمایش بـه عموم مخاطبان می نمایند.
گردآوری: بخش تونل زمان سرپوش
- 11
- 5