دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
کد مقاله: ۱۴۰۱۰۵۰۱۵۷

روز جهانی جهانگردی چیست؟ (+ انواع جهانگردی)

روز جهانی جهانگردی,روز جهانگردی,روز جهانی جهانگردی چه روزی استاز سال ۱۹۸۰ هر ساله ۲۷ سپتامبر به عنوان روز جهانی جهانگردی جشن گرفته می‌شود
بهترین راه اشنا شدن با فرهنگ و تاریخ سایر کشورها، بازدید از جاذبه های تاریخی و آثار دوران گذشته است. روز ۲۷ سپتامبر برابر با ۵ مهر توسط سازمان جهانی گردشگری سازمان ملل متحد به عنوان روز جهانگردی نامیده شد و هر ساله به منظور برگزاری مراسم همراه با شعار مخصوص، یک کشور بعنوان میزبان انتخاب می شود. در این مطلب از سرپوش با روز جهانی جهانگردی بیشتر آشنا خواهید شد.

روز جهانی جهانگردی

جهانگرد برطبق تعریف سازمان جهانی گردشگری، به شخصی اطلاق میشود که بدون انجام دادن هرگونه فعالیت شغلی برای استراحت و تفریح به کشورهایی دیگر، سفر می کند. از مزایای این سفرها می توان به شناخت و آشنا شدن با فرهنگ و تمدن و همچنین بالا رفتن سواد اجتماعی مردم اشاره کرد. بنابراین روزی تحت عنوان روز جهانگردی توسطUNWTO  در تقویم بین المللی جهان انتخاب شد.

هدف از روز جهانی جهانگردی

سازمان جهانی گردشگری سازمان ملل متحد به این دلیل ، روز جهانی جهانگردی را انتخاب کرد تا جهانیان در خصوص گردشگری، اگاهی بیشتری پیدا کنند و بدانند که صنعت جهانگردی در اقتصاد، فرهنگ، سیاست و جامعه چه تاثیری دارد.

تاریخچه­ ی جهانگردی

تاریخچه­ ی جهانگردی به گذشته­ های دور برمی گردد. چنان­كه برخی از یونانیان و رومیان در دوران پیش از اسلام، به ایران سفر می­كردند. سفرنامه­ هایی توسط “هردوت” و “گزنفون” نوشته شده است که موضوع آن دیدار از ایران ­است. “بنیامین تودلای” نخستین فرد اسپانیایی بود كه در دوران بعد از اسلام، از مغرب­ زمین به ایران سفر كرد و سفرنامه­ هایش به كشورهای مختلف از جمله ایران در سال ۱۱۵۹م را نوشته است.

به مردانی، سیاح می گفتند كه در گذشته­ های دور، جسارت رویارویی با مشكلات را به جان می­ خریدند و از میان راه­ های پرخطر در بیابان ­ها و صحراها در مدت زمان زیادی رد می­شدند تا به شهر و دیاری برسند و از آن ها میتوان به ابن بطوطه، ناصر خسرو، ماركوپولو و ... اشاره کرد.

روز جهانگردی ,روز جهانی جهانگردی چه تاریخی است,تاریخچه­ ی جهانگردیهدف از نامگذاری روز جهانی گردشگری، آگاهی بیشتر جهانیان در خصوص گردشگری و ... است

از اصطلاح جهانگرد یا توریست به جای سیاح در قرن نوزدهم استفاده شد. اشراف­ زادگان فرانسوی که به آن ها توریست می گفتند؛ در زمان قدیم به مسافرت می­ رفتند تا تحصیلات خود را تكمیل کنند و برای زندگی، تجربه­ های لازم را بدست آورند. پس از گذشت مدتی به كسانی که به کشور فرانسه به قصد سرگرمی، وقت­ گذرانی و گردش، سفر می­كردند؛ توریست اطلاق میشد. به تدریج به مسافرت های خارج از فرانسه نیز اصطلاح توریست را نسبت دادند؛ یعنی افرادی، توریست بودند كه به خارج از كشور محل اقامتشان مسافرت می­ كردند. بنابر اطلاعات تاریخی، مسافرت، از اوایل قرن شانزدهم میلادی به منظور استراحت و تفریح شروع شده است.

انواع جهانگردی

انواع جهانگردی برحسب اهداف مردم عبارتند از:

> جهانگردی تفریحی:

به افرادی كه با هدف تفریح، استراحت، گذراندن تعطیلات از سرزمین خود سفر میکنند؛ جهانگردی تفریحی می گویند.

> جهانگردی فرهنگی:

 وقتی که هدف از مسافرت افراد، آشنایی با فرهنگ و هنر و اداب و رسوم ملل مختلف، آثار تاریخی و مطالعه علمی است؛ به چنین حالتی جهانگردی فرهنگی می گویند.

> جهانگردی درمانی:

اصطلاح جهانگردی درمانی برای افرادی بکار میرود كه سفرهایی به قصد استفاده از تغییرات آب و هوا، با هدف پزشكی و درمانی و استفاده از آبهای معدنی داشته باشند.

> جهانگردی ورزشی:

 به هر نوع مسافرتی با هدف انجام فعالیتهای ورزشی، جهانگردی ورزشی می گویند که از این سفرها می توان به كوهنوردی، شكار، شركت در مسابقات و تماشای مسابقات و… اشاره کرد.

> جهانگردی مذهبی:

به سفرهایی نظیر بازدید از اماکن مذهبی مثل مساجد و کلیساها و معابد قدیمی، زیارت اماکن مقدسه، شرکت در مراسم عبادی و … جهانگردی مذهبی می گویند.

> جهانگردی سیاسی:

جهانگردی سیاسی یعنی افراد در جشن های بین المللی و مراسم خاص و كنگره ها و كنفرانسها شرکت میکنند.

> جهانگردی تجاری:

جهانگردی تجاری به مسافرتهایی اطلاق میشود كه افراد در بازارها و نمایشگاهای كالا و صنایع تاسیسات كارخانه ای و نظایر آن شركت می کنند.

روز جهانگردی,تاریخ روز جهانی جهانگردی,روز جهانی جهانگردی,هدف از روز جهانی جهانگردیسازمان جهانی گردشگری، وظیفه هدایت صنعت گردشگری را به عهده دارد

سازمان جهانی گردشگری

یکی از نمایندگی های سازمان ملل که در شهر مادرید اسپانیا میباشد ، سازمان جهانی گردشگری نام دارد که صنعت گردشگری را هدایت میکند. کشورها در سازمان جهانی گردشگری درباره سیاست ها و تجارب عملیشان درخصوص دانش گردشگری با یکدیگر صحبت میکنند. این سازمان در ترفیع وضعیت تعهد و توانایی های موجود کشورهای پیشرفته در زمینه گردشگری، نقش مرکزی و مهمی دارد.

شعار متفاوت روز جهانی گردشگری ۲۰۲۰

سازمان جهانی گردشگری از سال ۱۹۸۰ شعاری را برای شعار سال خود انتخاب کرد که هر کدام از اهمیت خاصی در زمان خود برخوردار بود و بیانگر مدل های توسعه گردشگری است اما سازمان جهانی گردشگری برای انتخاب شعار سال ۲۰۲۰، کار سختی داشت. از طرفی گردشگری به خاطر شیوع بیماری کووید ۱۹ در سراسر دنیا تعطیل شد و از طرفی دیگر، یونسکو تأکید داشت که روستاها رونق پیدا کنند. در نهایت شعار سال ۲۰۲۰،« گردشگری و توسعه روستایی» بود.

این شعار باعث شوکه شدن بسیاری از فعالان این صنعت شد، چون انتظار نداشتند که این شعار، با شرایط حاکم بر صنعت گردشگری مرتبط بود. گردشگری در چین، تحت‌تأثیر خبر کشف ویروس همه گیر جدید قرار گرفت. این صنعت، تمام فعالیت های مرتبط با گردشگری را با از دست دادن بزرگ ترين بازار چین و شیوع ویروس کرونا در سراسر جهان تعطیل کرد.

توسعه جهانگردی برای رشد اقتصادی و اجتماعی

جهانگردی از خاصیّت ویژه ای برخوردارست كه در تمام كشورها به منزله ی نیروی محرك توسعه اقتصادی می باشد. همه ی كشورها برای توسعه جهانگردی، مواد اولیّه لازم دارند. جاذبه جهانگردی باعث متمایز شدن كشورها از یکدیگر میشود. طرحهای جهانگردی از طریق ارائه كمك های فنی و مالی در كشورهای در حال توسعه، مورد حمایت سازمانهای مالی بین المللی و دفاتر تأمین كننده كمكهای اقتصادی و مالی جهانی قرار گرفته است.

روز جهانی جهانگردی,هدف از روز جهانی جهانگردی,روز جهانی جهانگردی چه تاریخی استامروزه گردشگری یکی از پررونق ترین فعالیتهای اقتصادی جهان است

گردآوری: بخش تونل زمان سرپوش

  • 19
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش