سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۴۹ - ۱۴ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۳۲۷۲
اخبار خودرو

پشت پرده واردات خودرو توسط غیرمجازها

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,بازار خودرو,واردات خودرو
در حالی که طبق مصوبه دولت واردات خودرو توسط اشخاص و شرکتهای فاقد نمایندگی ممنوع می‌باشد، اخیرا تعداد زیادی خودرو با ساز و کارهای قابل تامل که حکایت از ناکارامد شدن مصوبه دولت دارد، وارد کشور شده است.

به گزارش جام جم آنلاین، روز سیزدهم دی ماه سال قبل به ناگهان، البته با زمزمه‌های قبلی، موضوع ممنوعیت ثبت سفارش خودروهای وارداتی توسط اشخاص حقیقی مطرح و تمامی سایتهای خبری و نشریات کشور را تحت تاثیر قرار داد.

 

دامنه اثرگذاری موضوع تا به امروز نیز ادامه پیدا کرده چرا که وزارت صنعت، معدن و تجارت، ثبت سفارش واردات تمام خودروهای سواری وارداتی را متوقف کرد. به این ترتیب از تاریخ فوق تا اطلاع ثانوی، واردات خودروهای خارجی توسط افراد فاقد نمایندگی ممنوع اعلام شد.

 

در واقع اگر فرد مانیفست، قبض انبار متعلق به قبل از تاریخ ۱۲ تیرماه را در اختیار داشته باشد می‌تواند با کمک ثبت سفارشهای قبلی خودش امکان ترخیص خودرو را داشته باشد.

 

بر این اساس، در حالی که چندی قبل وزارت صنعت، معدن و تجارت طبق مقررات مربوطه، لیست خودروهای غیر آمریکائی مونتاژی در آمریکا را ممنوع و لیست آن را از سایت ثبت سفارش حذف کرده بود، اما از دیماه سال گذشته، ثبت سفارش تمام خودروهای سواری برای افراد و شرکتهای فاقد نمایندگی نیز غیر ممکن شد.

 

البته شنیده شده است دلیل این امر دستورالعمل ابلاغی از سوی معاون اول رئیس جمهوری به دستگاه‌های اجرائی در راستای ساماندهی واردات و بازار ارز بوده است. چراکه خودرو خارجی وارداتی در حکم ارز قابل خرید و فروش است و با افزایش کنترل نشده تقاضا برای واردات خودرو به نوعی ثبات بازار ارز دچار چالش می‌شود.

 

طبق مفاد ماده ۸ قانون مقررات صادرات و واردات « واردکنندگان کالاهای مختلف اعم از دولتی و غیر دولتی جهت اخذ مجوز و ثبت سفارش باید منحصراً به وزارت صنعت، معدن و تجارت مراجعه نمایند.» حال چنانچه در نظر گرفته شود آخرین مجوز ثبت سفارش در تاریخ ۱۲/۱۰/۱۳۹۵ صادر شده باشد و دارای حداکثر اعتبار خود یعنی ۶ ماه باشد، خودروهای ثبت سفارش شده بایستی تا تاریخ ۱۲/۴/۱۳۹۶ در گمرکات مستقر در مبادی ورودی مناطق ویژه به گمرک اظهار شوند و در سایر گمرکات مستقر در مناطق عادی تا تاریخ اشاره شده به اماکن گمرکی رسیده و برای آنها قبض انبار صادر شود.

 

این موضوع در حالی است که اخیرا در حجم گسترده‌ای خودروهای ساخت خارج در اماکن گمرکی تخلیه و نسبت به اظهار این کالاها به گمرک و متعاقباً ترخیص آنها اقدام می‌شود.

 

هرچند هنوز آمارهای مربوط به واردات مردادماه نهایی نشده است اما تا پایان تیرماه سال جاری ۲۳ هزار خودرو با میانگین قیمت ۳۴ هزار دلار با رشد ۸هزار عددی از گمرکات ترخیص شده است. نقطه قابل توجه دیگر اینکه در حال حاضر سایت ثبت سفارش برای نمایندگیهای مجاز نیز بسته است.

 

از این جمله می توان به یک صفحه از مانیفست (فهرست کل بار) شمارۀ ۶۰۰۲۴۶۵۵ کشتی آ۱۰ اشاره نمود که دارای تعدادی دستگاه خودروی سواری تویوتا راو۴ ، هیوندای توسان، لکسوس ، تویوتا کمری، بی ام و، رنو و.... می باشد که این خودروها ۳/۵/۱۳۹۶ طی مانیفست فوق از بندر مبدأ بارگیری و پس از چند روز در بندر بوشهر تخلیه و نسبت به اظهار این خودروها اقدام شده است.

 

سوال این است، در حالی که از سوی مراجع رسمی ورود و ترخیص خودروهای وارداتی توسط اشخاص فاقد نمایندگی ممنوع اعلام شده، چگونه نسبت به اظهار این خودروها به گمرک و ترخیص آنها اقدام می‌شود؟

شنیده‌ها حاکیست برخی شرکتهای حقوقی که هیچ ارتباطی با نمایندگی خودروهای وارداتی ندارند از جمله پ. ت. ل- پ.خ. ر - س. آر. ا - ت. نیاوران و ... نسبت به ترخیص خودروهای سواری متعددی پس از انتهای تاریخ اعتبار ثبت سفارش، اقدام نموده‌اند که مراجع و دستگاههای اجرایی ذیصلاح باید در این زمینه شفاف سازی کنند.

 

در سناریو دوم برخی گمانه زنیها از ترخیص خودروها به کمک امکان انتقال قبض انبار از افراد به شرکتهای دارای نمایندگی در مناطق ویژه اقتصادی خبر می‌دهد. به عبارتی صاحب کالا اشخاص حقیقی هستند که امکان واردات ندارند اما ثبت سفارش توسط نمایندگیها صورت میگیرد و در نهایت خودرو توسط همان شخص وارد کننده به بازار عرضه می‌شود.

 

ذکر این نکته ضروری است که این فرایند به هیچ وجه نمیتواند با دستورالعمل معاون اول رئیس جمهور سازگاری داشته و حداقل خسارت آن افزایش قیمت برای مصرف کننده نهایی است.

 

از سوی دیگر طبق سند زیر چندی پیش رئیس کل گمرک در خصوص جلوگیری از این نوع نقل و انتقالها، مکاتبه‌ای را با دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه داشته است، علی الاصول نباید فرایند انتقال قبض انبار به سادگی صورت گیرد.

به نظر می رسد باتوجه به محتمل بودن تکانه‌های ارزی، در صورت صحت اجرای فرایند مذکور؛ نهادهای نظارتی بایستی با ورود به موضوع مانع از ادامه بی ثمر شدن مصوبه‌های شوند که با هدف کنترل بازار ارز ابلاغ شده‌ است.

 

از سوی دیگر ذکر این نکته ضروری است که مصوبه معاون اول رئیس جمهور به نوعی هدف کاهش واردات خودرو را دنبال میکرد اما در حال حاضر به غیر از افزایش چشم گیر واردات خودرو شاهد افزایش واردات غیر شفاف خودرو نیز هستیم که به نظر میرسد نمونه واضح تبعات آن بسته بودن سایت ثبتارش برای نمایندگیهای مجاز است.

 

میثم رضایی دبیر انجمن صنفی وارد کندگان خوردرو از فروش‌مجوز در سامانه ثبت سفارش در سازمان توسعه تجارت خبر داد و تاکید کرد،هنوز مشخص نشده در سایت ثبت سفارش چگونه بدون تایید نمایندگی و استاندارد مجوز ترخیص صادر میشود.

 

به گفته رضایی متاسفانه در حال حاضر فرایند حمل یکسره برای عدم توقف خودروهای وارداتی در محوطه گمرکی انجام میشود که مشخص نیست این رویه که برای کالاهای فاسد شدنی مانند برنج و گندم اعمال میشود چرا برای واروات خودرو اعمال میشود.

 

در تیر ماه سال جاری میانگین ارزش وارداتی هر خودرو ۳۴ هزار دلار بوده که این شاخص در سال گذشته ۲۶ هزار دلار و در سال ۹۱حدود ۱۸ هزار دلار بوده است. این موضوع نشان میدهد میانگین ارزش وارداتی هر خودرو نیز افزایش پیدا کرده است.به این ترتیب اجرای مصوبه ممنوعیت واردات خودروهای بالای ۲۵۰۰ سی سی که با هدف جلو گیزی از واردات خودروهای گران قیمت تصویب شد،با چالش رو به رو شده است.

 

 

  • 11
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش