چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۹:۴۸ - ۰۱ مرداد ۱۴۰۳ کد خبر: ۱۴۰۳۰۵۰۰۵۲
نفت و انرژی

اعمال محدودیت برای مشترکان پرمصرف خانگی/ احتمال جیره بندی گاز در زمستان

قطعی برق,اعمال محدودیت برای مشترکان پرمصرف خانگی
مدیرعامل شرکت توانیر گفت: تعداد اندکی از مشترکان خانگی مصارف بالای ٢ تا ٣ برابر الگو دارند که به دلیل جلوگیری از تضییع حقوق دیگر مشترکان ناگزیر به محدودسازی و در صورت لزوم نسبت به قطع برقشان اقدام خواهد شد.

به گزارش ایسنا، مصطفی رجبی مشهدی با اشاره به اینکه ٣٢ میلیون مشترک خانگی داریم، یادآور شد: از این تعداد فقط ٢ درصد بالای ٢/٥ برابر الگو مصرف می‌کنند که لازم است در نحوه مصرفشان تجدید نظر کنند.

وی افزود: خوشبختانه ٧٥ درصد از مشترکان خانگی براساس الگوی مصرف تعیین شده منطقه خود مصرف می‌کنند که این گروه می‌توانند با اندکی دقت، میزان مصرف خود را به زیر الگو رسانده و علاوه بر استفاده از پاداش صرفه جویی، در پویش با انرژی نیز شرکت کرده و از جوایز ارزنده آن بهره‌مند شوند.

رجبی مشهدی خاطرنشان کرد: پاداش مشترکانی که مصارف خود را با انجام راهکارهای ساده مدیریت مصرف از جمله تنظیم دمای وسایل سرمایشی روی ٢٤ درجه و یا استفاده از دور کند کولر آبی کاهش دهند، در قبوض برق آنها اعمال خواهد شد.

احتمال جیره بندی گاز در زمستان ؛ نفت به خانه ها برمی‌گردد؟

یک کارشناس حوره انرژی گفت: اگر مشکلات‌مان را با دنیا حل نکنیم ناترازی در تمامی حوزه‌ها لحظه به لحظه بیشتر می‌شود، زیرا با تداوم تحریم حتی برای واردات بنزین ، گازوئیل و گاز دچار چالش خواهیم شد.

به گزارش ایلنا، مرتضی بهروزی‌فر اظهار داشت: اگر تحریم به طور کامل لغو نشود در ۲ تا ۳ سال آینده حتی برای تامین حداقلی گاز، بنزین، برق، گازوئیل و حتی آب دچار مشکل خواهیم شد، یعنی حاکمیت اگر بخواهد واقع‌بینانه نگاه کند؛ چاره‌ای جز این ندارد که مسئله تحریم و FATF را حل کند.

وی درباره اینکه صنعت گاز در چه شرایطی به دولت چهاردهم سپرده می‌شود، گفت: متاسفانه با توجه به شرایطی که طی ۱۵ سال گذشته و از اواخر دولت احمدی‌نژاد کشور داشتیم و آن اینکه تحریم‌ها هرچند که کاغذپاره خوانده شدند، پیچ‌شان سفت‌تر و آغازی برای رکود در جذب سرمایه، تکنولوژی، تجهیزات و مدیریت فنی در صنعت نفت و گاز کشور شد.

وی افزود: طبیعی است که نفت و گاز برای اینکه سرپا بماند و توسعه داشته باشد همواره نیاز به سرمایه و تکنولوژی روز دارد و این مسئله گریزناپذیر است.

عضو هیات علمی موسسه مطالعات بین‌المللی انرژی گفت: در حال حاضر ما به دلیل تحریم‌ها هم طرف عرضه و هم در سمت تقاضای نفت و گاز دچار مشکل هستیم، به این ترتیب که نتوانسته‌ایم در بهینه‌سازی و مصرف سوخت و انرژی در بخش خانگی، صنایع و نیروگاه‌ها موفق عمل کنیم.

وی ادامه داد: از دیگر سو باتوجه به مشکلات و محدودیت‌های تحریم نتوانسته‌ایم جذب سرمایه خارجی و تکنولوژی روز شرکت‌های بزرگ دنیا را داشته باشیم و متناسب با ذخایر نفت و گاز کشور تولید کنیم، در چند سال گذشته به جایی رسیده‌ایم که در فصل تابستان هم توان تامین گاز مورد نیاز کشورمان را نداریم.

بهروزی‌فر خاطرنشان کرد: مشکلات صنعت گاز به حدی افزایش یافته که در تابستان هم برخی نیروگاه‌ها با سوخت مایع کار می‌کنند، حل این مسائل راهی جز رفع تحریم ندارد یعنی اگر بخواهیم همین سیاست چند سال اخیر را ادامه دهیم نه تنها نمی‌توانیم وضعیت‌مان را بهبود ببخشیم بلکه مسلما باید منتظر روز‌های خیلی بدتری هم باشیم.

وی ادامه داد: اگر نتوانیم سرمایه، تکنولوژی، دانش فنی وارد کشور کنیم، اگر نتوانیم از کمک شرکت‌های بزرگ دنیا در بخش تولید و توسعه میادین استفاده کنیم، نه تنها نمی‌توانیم وضعیت فعلی را حتی تثبیت کنیم بلکه نباید دنبال افزایش تولید هم برویم.

این کارشناس حوزه انرژی یادآور شد: ما در بخش مصرف هم نیازمند سرمایه، تکنولوژی و هم مدیریت جدید هستیم که بتواند بهینه‌سازی در مصرف را دنبال کند و این اتفاق نخواهد افتاد مگر اینکه سایه تحریم از سر کشور کنار برود.

وی تاکید کرد: تا ارتباط‌مان با دنیا روبراه نشود و نتوانیم شرکت‌های بزرگ را در کشور بپذیریم نه مسئله افزایش و نه حفظ تولید با ارقام فعلی میسر نخواهد بود و در مسئله بهینه‌سازی مصرف هم حرف چندانی برای ارائه نخواهیم داشت.

بهروزی‌فر اظهار داشت: ما دومین دارنده بزرگ ذخایر گاز دنیا هستیم، اگر بتوانیم در گام اول مصرف را بهینه کنیم و متناسب با ذخایر تولیدمان را افزایش دهیم، می‌توانیم یکی از بزرگترین صادرکنندگان گاز دنیا شویم، به شرطی که بتوانیم تحریم‌ها را بطور کامل رفع کنیم، زیرا حتی اگر به نحوی تحریم لغو شود که امکان بازگشت مجدد آن‌ها وجود داشته باشد سرمایه‌گذاران و شرکت‌های بزرگ به کشور ما نخواهند آمد، بعبارت دیگر باید سایه تحریم بطور کامل از سر کشور، اقتصاد و صنعت نفت و گاز کنار برود، سپس انتظار داشته باشیم شرکت‌های بزرگ دنیا به صنعت نفت ما ورود کنند.

وی متذکر شد: اگر تحریم به طور کامل لغو نشود در ۲ تا ۳ سال آینده حتی برای تامین حداقلی گاز، بنزین، برق، گازوئیل و حتی آب دچار مشکل خواهیم شد، یعنی حاکمیت اگر بخواهد واقع‌بینانه نگاه کند؛ چاره‌ای جز این ندارد که مسئله تحریم و FATF را حل کند.

این کارشناس حوره انرژی بیان داشت: اگر تحریم حل نشود و بخواهیم به همین روال کنونی حوزه انرژی را اداره کنیم تا کمتر از ۵ سال آینده گاز، برق و بنزین جیره‌بندی خواهد شد و حداقل اینکه قطعی منطقه‌ای خواهیم داشت، یعنی قطعی و محدودیت گازی که در زمستان‌ها در نیروگاه‌ها و صنایع اعمال می‌کنیم از این پس مجبور می‌شویم در بخش خانگی اجرا کنیم و نفت سفید را به خانه‌ها برگردانیم و بسوزانیم البته به شرطی که نفت سفید هم داشته باشیم، بنابراین حتی نباید انتظار داشته باشیم در فصل زمستان بتوانیم گاز مورد نیاز بخش خانگی را تامین کنیم. نتیجه اینکه در حوزه برق، گازوئیل و بنزین دچار ناترازی بیشتر خواهیم شد.

وی با بیان اینکه تولید سال به سال کم و مصرف هر لحظه در حال افزایش است، خاطرنشان کرد: اگر مشکلات‌مان را با دنیا حل نکنیم ناترازی در تمامی حوزه‌ها لحظه به لحظه بیشتر می‌شود، زیرا با تداوم تحریم حتی برای واردات بنزین، گازوئیل و گاز دچار چالش خواهیم شد، این‌ها مسائلی است که نمی‌توان نادیده گرفت و راه جایگزینی جز رفع تحریم وجود ندارد.

  • 9
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش