به گزارش سایپانیوز، ب ام و ای جی، خود را با افزایش ۱۱ درصدی تحویل خودروهای برقی به مشتریان در نیم سال اول ۲۰۲۱ وفق داده و طبق این گسترش تقاضا در بازار، به ثبت سفارش و ایجاد آمادگی پرداخته است. اولیور زیپسه، مدیر عامل ب ام و در گفتگو با خبرگزاری بلومبرگ گفته است که سال پیش خرید باتری توسط ب ام و فقط ۱۲ میلیارد یورو بود و امسال به ۲۰ میلیارد یورو[ معادل ۸/ ۲۳ میلیارد دلار] رسیده است. مقصد نهایی این باتری ها، خودروهای سدان i۴، شاسی بلند iX و سایر مدل های برقی است که تا سال ۲۰۲۴ به دست مشتری می رسند. سال آینده هم نسل جدیدی از باتری ها در محصولات این شرکت به کار خواهند رفت.
زیپسه می گوید:« ما بازار را دنبال می کنیم. نیمه اول امسال[ ۲۰۲۱] نشان داد که سهم ما از بازار[ خودروهای برقی] رو به افزایش است. ما درست در نیمه راه گذار از خودروهای بنزینی به برقی هستیم.» حالا که به تدریج خودرو سازان بزرگ دنیا کمبود شدید و فلج کننده تراشه ها و نیمه هادی ها را به سختی پشت سر می گذارند، کمبود در سایر قطعات و مجموعه های خودرو رخ نشان می دهد. در دوران گذار به خودروهای برقی، پیل و باتری ها، عناصری همچون کبالت، نیکل و... به تدریج به معضل خودروسازان تبدیل خواهند شد، چون بعید است که تدارک و تهیه آنها، پا به پای تولید افزایش پیدا کند و دیر یا زود کمبود این عناصر شبیه به کمبود تراشه به نقل اخبار تبدیل خواهد شد.
پیشگام و پیشاهنگ خودرو سازان برقی، شرکت تسلا است که قراردادهای تامین با معدنچیان را قبل از بقیه خودروسازان شروع کرده است. تمام باتری های مورد نیاز ب ام و را تنها یک کمپانی نمی تواند تامین کند و از این جهت شرکت های امپرکس تکنولوژی، ایو انرژی از چین، سامسونگ اس دی آی کره جنوبی و نورثولت ای بی سوئد با این شرکت همکاری دارند. ارزش سهام شرکت باتری سازی کاتل CATL چین هم با انتشار خبر سفارش گذاری ب ام و ۵/ ۶ درصد رشد کرد. ارزش سهام ایو انرژی در شنزن چین هم تقریبا همین مقدار افزایش پیدا کرد. زیپسه می گوید:« ما چند هفته پیش گفته بودیم که نیمه دوم سال ۲۰۲۱ سخت تر از نیمه اول خواهد بود و حالا شاهد این وضعیت هستیم. این مشکل به این زودی رفع نخواهد شد.»
تویوتا« ۱۳.۶ میلیارد دلار» در ساخت باتری خودروهای برقی سرمایه گذاری می کند
شرکت خودروسازی تویوتای ژاپن در نظر دارد برای توسعه باتری خودروهای برقی تا سال ۲۰۳۰ حدود ۱۳.۶ میلیارد دلار سرمایه گذاری کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، بزرگترین خودروساز جهان، تویوتا، در نظر دارد برنامه خود برای رسیدن به سیاست« صفر کردن گازهای گلخانه ای» را دنبال کند.
تویوتا قبلا اعلام کرده بود تا سال ۲۰۵۰ می خواهد به این هدف برسد اما ژوئن امسال اعلام کرد که این هدف تا سال ۲۰۳۵ محقق خواهد شد.
در این راستا، ۱۳.۶ میلیارد دلار سرمایه گذاری برای تحقیقات و توسعه باتری ها و فناوری های جدید به منظور نصف کردن هزینه تولید آن ها استفاده خواهد شد.
تویوتا در حال حاضر یکی از بزرگترین خودروسازان در زمینه تولید خودروهای دوگانه سوز، هیبریدی و کاملا برقی است.
ژاپن در نظر دارد تا سال ۲۰۵۰ تولید گازهای گلخانه ای خود را به صفر برساند؛ یعنی میزان تولید گازهای گلخانه ای این کشور در سطحی باشد که توسط عوامل طبیعی مانند جنگل ها و اقیانوس ها جذب شده و راهی فضا نشود.
طبق گزارش« پروژه جهانی کربن»، ژاپن پس از چین، ایالات متحده آمریکا، هند و روسیه بزرگترین انتشاردهنده گازهای گلخانه ای جهان است و سالانه بیش از ۱.۱ میلیارد تن گازهای گلخانه ای راهی فضا می کند.
گازهای گل خانه ای مهمترین عامل گرمایش زمین است.
شرکت توشیبای ژاپن نیز نوامبر سال گذشته اظهار کرد احداث نیروگاه های برقی با سوخت زغال سنگ در جهان را متوقف کرده و تمرکز خود را بر انرژی های تجدیدپذیر خواهد گذاشت.
- 9
- 6