
به گزارش انتخاب، نیویورکتایمز نوشت: ایران احتمال ایجاد یک پروژه مشترک برای اداره تأسیسات غنیسازی هستهای خود را مطرح کرده است؛ گزینهای که میتواند به دولت ترامپ این امکان را بدهد که اعلام کند توافقی متفاوت با آنچه در دوره اوباما انجام شد، به دست آورده است.
در ادامه این مطلب آمده است: به گفته آقای علی واعظ و یک مقام ارشد ایرانی آگاه از مذاکرات، هنوز مشخص نیست که ایالات متحده یا یک کشور ثالث ترجیحاً یکی از همسایگان عرب ایران در خلیج فارس، شریک این پروژه خواهند بود یا نه. چنین مشارکتی میتواند لایهای اضافی از اطمینان فراهم کند که برنامه هستهای ایران صلحآمیز است.
واعظ میگوید: «مفهوم یک برنامه هستهای ایرانی که بهصورت پروژهای مشترک با کشورهای عربی یا آمریکا اداره شود، لایهای اضافه از چشم و گوش بر زمین ایجاد میکند تا ماهیت صلحآمیز آن را تضمین کند.»/انتخاب
ایران و ایالات متحده روز شنبه دومین دور گفتوگوهای دیپلماتیک درباره فعالیتهای هستهای تهران را به پایان رساندند و برای مذاکراتی با سرعت بالا برنامهریزی کردند؛ مذاکراتی که به گفته مقامات ایرانی، نیازی به برچیدن زیرساختهای گسترده هستهای کشور نخواهد داشت.
مقامات ایرانی اعلام کردهاند که زیرساختهای هستهایای را که میلیاردها دلار در آن سرمایهگذاری کردهاند، نه برخواهند چید و نه از بین خواهند برد.
ویتکاف در گفتوگوهای خصوصی با مقامات دولت آمریکا گفته است که اگر بر برچیدن کامل این زیرساختها پافشاری شود، احتمال رسیدن به توافق در مذاکرات بسیار پایین خواهد بود.
در گفتوگوهای خصوصی پیش از آغاز دور جدید مذاکرات، طرف ایرانی به مقامات آمریکایی اعلام کرده است که آمادهاند سطح غنیسازی اورانیوم را به میزان تعیینشده در توافق ۲۰۱۵ با دولت اوباما کاهش دهند: ۳.۶۷ درصد، که سطح مورد نیاز برای تولید سوخت نیروگاههای هستهای است.
واعظ، مدیر بخش ایران در گروه بینالمللی بحران، اظهار داشت که پیشرفت مذاکرات به مرحله فنی نشاندهنده نوعی عملگرایی است و این موضوع را مطرح میکند که بحث برچیدن برنامه هستهای ایران بیشتر یک موضعگیری علنی بوده تا یک هدف واقعی در مذاکرات.
یک مقام ارشد ایرانی گفت که ایران آماده است ذخایر اورانیوم غنیشده خود را به روسیه یا کشور دیگری منتقل کند، مشابه آنچه در اوایل سال ۲۰۱۶ و با آغاز اجرای توافق دوران اوباما انجام داد. از آن زمان، ایران بهطور چشمگیری حجم این ذخایر را افزایش داده و اکنون به اندازهای اورانیوم با غنای ۶۰ درصد در اختیار دارد که در صورت تصمیم به ساخت سلاح، برای تولید بیش از شش بمب هستهای کافی است.
- 14
- 2