نمایشگاه خودرو Chongqiang 2022 چین با یک سورپرایز بزرگ همراه شده است. خودرویی که در برابر رقیبان آمریکایی مثل فورد موستانگ Mach- E قد علم می کند و تصمیم دارد تا در یک فاکتور مهم، بهترین کراس اور جهان باشد. در ادامه به سراغ لیوان RL7 می رویم و اهمیت آیرودینامیک بودن این خودرو را بررسی می کنیم.
معرفی لیوان RL7 و فاکتور آیرودینامیکی بودن
شاید اسم برند Livan برای شما تازگی داشته باشد پس در همین ابتدای کار به سراغ داستان تولد آن می رویم. شرکت خودروسازی لیوان یک برند نوظهور است که در ابتدای سال ۲۰۲۲ طی همکاري لیفان و جیلی، پا به عرصه گذاشت. یعنی دقیقا به مانند شرکت ”Lynk& Co” که حاصل همکاری جیلی و ولوو بوده است.
مقاومت کم دربرابر جریان هوا، همیشه دغدغه طراحان خودرو بوده است. این مساله در خودروهای بنزینی به علت نیاز پیشرانه به هوا، همیشه در محدود خاصی باقی می ماند و امکان بهینه کردن آن وجود ندارد. اما خودروهای برقي با جلو پنجره یک تکه و بدون هواکش، بخش زیادی از ضریب درگ را کاهش می دهند. همچنین اضافه شدن رینگ های آیرودینامیکی، دستگیره های درب «پاپ اوت» و آینه بغل دوربین دار، یکی دیگر از راه های کاهش ضریب درگ است.
لیوان LR7 اگرچه بعنوان یک کراس اور کانسپت معرفی شده اما هر سه مورد یاد شده را در طراحی ظاهری خود دارد و به لطف انحنای بهینه در ستون A و C، ضریب درگ آن به ۰.۲۴Cd رسیده است یعنی دقیقا ۰.۴ کمتر از موستانگ Mach- E! بله به آیرودینامیک ترین کراس اور برقی جهان سلام کنید. اما این خودرو، تنها افتخار شرکت Livan نیست. این برند در زمینه ساخت باطری های قابل تعویض برای خودروهای برقی و ساخت ایستگاه های باتری های قابل تعویض، تقریبا جزو پیشروها به حساب می آید که در حال حاضر، ۲۰۰ ایستگاه فعال در کشور چین دارد.
این ایستگاه ها بر خلاف ایستگاه های شارژ خودروهای برقی، فقط باتری های آنها را عوض می کنند. به طور مثال فکر کنید که به یک پمپ بنزین می روید و به جای پر کردن باکِ خالی خود، یک باک بنزین پر تحویل بگیرید. آیا سرعت سوختگیری شما زیادتر نمی شود؟ این موضوع شاید در خودروهای بنزینی زیاد توجیه اقتصادی نداشته باشد ولی در خودروهای برقی که شارژ کردن آنها در حالت معمولی (در راستای افزایش طول عمر باتری) به چندین ساعت میرسد، یک گزینه ی فوق العاده محسوب می شود.
امکانات رفاهی، تجهیزات ایمنی و مشخصات فنی کراس اور لیوان LR7
این خودرو هم بر اساس پلتفرم GRBC یا همان پلتفرم جهانی «تعویض سریع باتری» (Global Battery Rapid Change) طراحی شده است. این پلتفرم یکی از شاهکارهای جیلی و لیفان است که می تواند خودروهایی با فاصله محوریِ بین ۲۷۰۰ تا ۳۱۰۰ میلی متری را در خود جای دهد. همچنین فرقی ندارد که این خودرو، کراس اور، شاسی بلند یا MPV (مثل ون و مینی ون) باشد.
در ادامه به نمایشگاهی از سنسورها و رادارها می رسیم که یک رانندگی خودکار سطح ۳ راه در اختیار راننده قرار می دهند. این قطعات شامل ۲ رادار لیدار، ۵ رادار موج میلی متری، ۱۲ رادار اولترا سونیک و ۱۱ دوربین نظارتی هستند. البته رانندگی خودکار سطح ۳ در لیوان RL7 با سه سورپرایز بزرگ همراه است؛ یعنی قابلیت های “NOP”، “HZP” و “TJP”! اما معنای این عبارت ها چیست؟
سیستم “NOP” یا همان «اتوپایلوت با سیستم مسیریابی» که کوتاه شده ی عبارت “Navigate on Pilot” است، می تواند رانندگی خودکار را با سیستم مسیریابی هماهنگ کند. یعنی راننده فقط مقصد را انتخاب کرده و تمامی کارها را به خودرو می سپارد. البته وجود راننده در پشت فرمان، هنوز در ادامه به “ZON” می رسیم که مخفف “Home Zone Parking Pilot” است. در این سیستم شما میتوانید جای پارک خودرو را تعیین و در حافظه ثبت کنید و به لطف سیستم پارک هوشمند، حتی زحمت پارک کردن ماشین را هم نداشته باشید.
قابلیت سوم با اسم “Traffic Jam Pilot” که در لیوان RL7، با کروز کنترل تطبیقی ترکیب می شود تا بالاترین عملکرد را داشته باشد. در این سیستم به لطف اطلاعات ترافیکی (از سیستم مسیریابی)، کروز کنترل می تواند سرعت خودرو را در حالت بهتری تنظیم کند تا به ترافیک (مثلا ترافیکِ پشت چراغ قرمز) برنخورد.
همچنین سیستم “TJP” می تواند در ترافیک های شلوغ و کلافه کننده، کنترل خودرو را بطور کامل در اختیار بگیرد و با توجه به حرکت و توقف خودرو جلویی، ماشین شما را حرکت دهد. آیا به چیز بیشتری نیاز دارید؟
حالا به مشخصات فنی اصلی می رسیم. گفته می شود که کراس اور برقی لیوان RL7 در سه تریم با سیستم های RWD و FRW تولید خواهد شد که به همراه نسخه ۴WD، هر سلیقه ای را پوشش خواهد داد. در نسخه ۴WD با دو موتور الکتریکی در محورهای جلو و عقب رو به رو خواهیم بود که توان هر کدام از آن ها به ترتیب برابر ۱۲۰ کیلو وات (۱۶۱ اسب بخار) و ۱۵۵ کیلو وات (۲۰۸ اسب بخار) است. یعنی یک کراس اور ۲۷۵ کیلو واتی یا همان ۳۷۰ اسب بخاری!
به لطف چنین موتورهای و ضریب درگ ۰.۲۴Cd، لیوان RL7 در نسخه ۴WD میتواند در کم تر از ۴.۹ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد. همچنین شعاع حرکتی این خودرو الکتریکی در هر بار شارژ، چیزی بین ۵۵۰ تا ۷۵۰ کیلومتر خواهد بود (طبق تست های موسسه اروپایی CLTD).
طراحی ظاهری با حس و حال فست بک
طراحان چینی سعی کرده اند تا با این خودرو را به یک کراس اور کوپه تبدیل کنند اما در بهترین حالت به یک کراس اور فست بک بسنده کرده اند. در قسمت جلو پنجره علاوه بر نماد این شرکت، میتوانید عبارت “Livan” را هم ببینید که احتمال صادرات این خودرو را تقویت می کند. کمی پایین تر به دیفیوزر مشکی رنگی می رسیم که تا رکاب ها و گلگیرها امتداد پیدا کرده است و نهایتا کار خود را در دیفیوزر عقب به پایان می رساند. رینگ های هم با فلاپ آیرودینامیکی و در ابعاد ۲۰ اینچی طرحی شده اند.
در نمای پشتی هم میتوانید چراغ خطر یک تکه را به همراه عبارت “Livan” مشاهده کنید. همچنین سقف، ستون ها و آینه های بغلِ دوربین دار هم در لیوان RL7 کاملاً به رنگ مشکی درآمده اند تا نمای اسپرت و متفاوتی را خلق کنند.
- 12
- 1