جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۲۳:۰۱ - ۰۴ مهر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۷۰۲۷۹
دنیای خودرو

عجیب ترین و متفاوت ترین خودروهای آفرود

وقتی صحبت از بهترین خودروهای آفرود در میان باشد، نام هایی مثل تویوتا لندکروز، جیپ رانگلر و مرسدس بنز کلاس G خودنمایی می کنند. از آفرودبازهای قدیمی معتقد به اصول که بگذریم، شاید خیلی از افراد به ماجراجویی در جاده های پردردسر خارج از شهر علاقه داشته باشند ولی نه با همان گزینه های متداول ثابت شده همیشگی، بلکه با خودروهایی کاملاً غیر معمول. در این مطلب به عجیب ترین و غیر معمول ترین خودروهای آفرود می پردازیم که میتوان به جای بهترین خودروهای دو دیفرانسیل آفرود برای سفر به دل جاده ها بکار گرفت.

۱۱. فیات پاندا ۴×۴

خودروی آفرود,عجیب ترین و متفاوت ترین خودروهای آفرود

هرچند هدف این مطلب معرفی جایگزین های بهترین خودروهای آفرود دو دیفرانسیل دنیا است، اما فیات پاندا ۴×۴ هم شاید از جهاتی یکی از بهترین آفرودرهای جهان باشد. فیات پاندا را« جورجتو جوجاریو» (Giorgetto Giugiaro) و «آلدو مانتووانی» (Aldo Mantovani)، موسسان ایتال دیزاین در اواخر دهه ۷۰ میلادی فقط طی ۱۵ روز طراحی کردند.

پاندا قرار بود خودرویی با دوام و ارزان باشد که به راحتی هم تعمیر می شود. حالا نسخه ۴×۴ همانطور که از اسمش بر می آید، با سیستم دو دیفرانسیل یا چهار چرخ محرک و ارتفاع بیشتر نسبت سطح زمین، برای جاده های پر از مانع و ناهمواری آماده است. شاید در ظاهر فیات پاندا ۴×۴ چندان گزینه مناسبی برای رانندگی آفرود نباشد، ولی حقیقت چیز دیگری است. آنرا میتوان یکی از گزینه های جالب توجه برای آفرود به جای آفرودرهای مرسوم در نظر گرفت.

۱۰. آوتوروس شامان

خودروی آفرود,عجیب ترین و متفاوت ترین خودروهای آفرود

آوتوروس شامان (Avtoros Shaman) یک غول ۸ چرخ است که بیشتر به خودروهای آخرالزمانی شباهت دارد. هر خودروی دیگری در مقابل این خودروی همه جاروی روسی ناچیز بنظر می رسد. آوتوروس شامان یک آفرودر به تمام معنا است که از پس هر مسیری، از آب گرفته تا خشکی بر می آید و از جاهایی که توانایی عبور از آن ها را دارد می توان لیست بلند و بالایی تهیه کرد. با وجود این، خروجی پیشرانه آن چندان چشمگیر نیست و یک پیشرانه دیزل ۱۷۰ اسب بخاری با حداکثر سرعت ۷۱ کیلومتر بر ساعتی در آن بکار رفته است. البته این غول ۸ چرخ با یک باک پر میتواند مسافت ۱۲۱۵ کیلومتر را طی کند.

۹. مگا ترک

خودروی آفرود,عجیب ترین و متفاوت ترین خودروهای آفرود

مگا ترک خودرویی خاص ساخته خودروساز فرانسوی «آیگزام» (Aixam) با یک پیشرانه مرسدس ۶ لیتری ۱۲ سیلندر ۴۰۰ اسب بخاری قرارگرفته در وسط است که میتوان آنرا ترکیبی از نیسان استلویو و ونتوری ۴۰۰GT دانست. مگا ترک سوپرکاری است که خيلي جلوتر از زمان خود بود و یک تفاوت اصلی با سایر سوپرکارها داشت و آن هم قابلیت های آفرود آن بود.

پیشرانه V12 این خودرو با گیربکس اتوماتیک ۴ سرعته قدرت را به هر چهار چرخ انتقال می دهد و با سیستم تعلیق قابل تنظیم، ارتفاع آن نسبت به سطح زمین بین ۲۰ تا ۳۰ سانتی متر تغییر پیدا می کند. ضمن اینکه حدود ۵ متر طول و ۲ متر ارتفاع دارد و وزن آن به ۲.۳ تن می رسد. البته علی رغم چنین وزنی، می تواند طی ۶ ثانیه در هر نوع زمینی از ۰ تا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت شتاب بگیرد. با همه این ویژگی ها ، جای تعجبی ندارد که مگا ترک در لیست عجیب ترین خودروهای آفرود قرار گرفته است.

۸. مارائودر

خودروی آفرود,عجیب ترین و متفاوت ترین خودروهای آفرود

«مارائودر» (Marauder) ساخته «گروه پارامونت» (Paramount Group) کمی پا را فراتر از نیازهای آفرودرهای عاشق ماجراجویی می گذارد! این خودروی زرهی مقاوم در برابر مین از آفریقای جنوبی آمده است و نام مارائودر خود به بهترین شکل آن را توصیف می کند:« غارتگر». این هیولا می تواند یک نفربر جان ساخت و در صورت برخورداری از سیستم های سلاح مناسب، یک خودروی جنگی باشد. علاوه بر این ها، تاپ گیر مارائودر را «توقف ناپذیرترین خودروی دنیا» نامیده است. با این توصیفات، واضح است که مسیرهای آفرود برای مارائودر چیزی جزء یک شوخی نیست.

۷. فولکس واگن T3 سینکرو

خودروی آفرود,عجیب ترین و متفاوت ترین خودروهای آفرود

فولکس واگن T3 گزینه ای ایده آل برای جبران خستگی یک هفته پردردسر کاری در دل طبیعت است. سینکرو نسخه دو دیفرانسیل یا چهار چرخ محرک ون کلاسیک فولکس واگن T3 به حساب می آید که اواخر سال ۱۹۸۴ تولید شد. اولین نسخه های سینکرو با یک پیشرانه بنزینی ۱.۹ لیتری ۷۸ اسب بخاری و گیربکس ۴ به علاوه G عرضه شدند که G دنده سنگین آن برای استفاده آفرود به شمار می رفت. سینکرو شاید در نگاه اول آفرودر توانایی به چشم نیاید اما در واقع همان خودروی رویایی کمپرها است. به همین خاطر، این ون کلاسیک لیاقت این را دارد که یکی از دوست داشتنی ترین خودروهای آفرود نام بگیرد.

۶. باجا باگ

خودروی آفرود,عجیب ترین و متفاوت ترین خودروهای آفرود

شاید هیچ وقت کسی تصور نمی کرد که فولکس واگن بیتل یا همان فولکس واگن قورباغه ای معروف در بیابان ها، تپه های شنی و ساحل ها جولان بدهد. «باجا باگ» (Baja Bug) به عنوان نسخه ای مقرون به صرفه تر از ماشین ساحلی مبتنی بر بیتل Meyers Manx ساخته شد تا افراد بیشتری بتوانند لذت رانندگی آفرود در بیابان ها را بچشند.

باجا باگ ها با چندین تغییر نسبت به بیتل اصلی شکل می گیرند:پیاده سازی پنل های فایبرگلاس سبک وزن بدنه به جای پنل های فلزی، نصب قسمت های فولادی لوله ای و افزایش ارتفاع نسبت به سطح زمین و به کار گیری تایرهای بزرگ مخصوص آفرود به لطف تعلیق میله پیچشی. این آفرودرها حالا نه تنها در رالی های کلاسیک بلکه در سفرها به دورافتاده ترین مناطق ممکن خوش می درخشند.

۵. اس سی جی باجا بوت

خودروی آفرود,عجیب ترین و متفاوت ترین خودروهای آفرود

پس از باجا باگ، باید از «اس سی جی باجا بوت» (SCG Baja Boot) هم گفت. باجا بوت اصلی را متخصص آفرود «ویک هیکی» (Vic Hickey) طی ۲۶ روز به عنوان رقیبی برای آفرودرهای مبتنی بر بیتل که آن روزها همه جا را فرا گرفته بودند، توسعه داد. کمی بعد، این خودروی جذاب را به مسابقه ای در مکزیک برد. باجا بوت با پیشرانه V8 قرار گرفته در وسط و سیستم دو دیفرانسیل، توجهات را در دنیای مسابقات و بین سلبریتی ها به خود جلب کرد.

حالا خودروی جدید SCG Baja Boot توسط شرکت «اسکودریا کامرون گلیکنهاوس» (Scuderia Cameron Glickenhaus) ساخته شده که جیمز گلیکنهاوس، کارآفرین حوزه خودرو آن را تاسیس کرده است. اس سی جی باجا بوت با خروجی ۶۵۰ اسب بخاری را می توان یک سوپر SUV دانست که به جنگ بیابان ها خواهد رفت.

۴. پورشه ۹۵۹ داکار

خودروی آفرود,عجیب ترین و متفاوت ترین خودروهای آفرود

وقتی بحث رالی به میان می آید، نمی توان از داکار نام نبرد. پورشه ۹۵۹ داکار همان طور که از نامش مشخص است، برای یکه تازی در رالی داکار طراحی شده بود. این خودرو که در گروه B قرار گرفته بود، اولین بار در رالی پاریس داکار ۱۹۸۶ راهی طبیعت بکر شمال آفریقا شد و توانست برنده میدان شود. بکار گیری این خودروی لوکس پر زرق و برق آلمانی در طاقت فرساترین رالی دنیا شاید برای طرفداران پر و پا قرص این برند ناراحت کننده باشد، ولی در آخر مهم این است که این خودروی دلربا با موفقیت از پس داکار بر آمد.

۳. آریل نومد

خودروی آفرود,عجیب ترین و متفاوت ترین خودروهای آفرود

برای افرادی که می خواهند با یک آفرودر جمع و جور اوج هیجان را تجربه کنند، «آریل نومد» (Ariel Nomad) بهترین گزینه است. همان طور که در وب سایت رسمی آریل موتور آمده، نومد در هیچ مسیری کوچک ترین ضعفی از خود نشان نخواهد داد؛ از یک مسیر پر پیچ و خم و جاده پر از سنگ ریزه گرفته تا مسیر رالی WRC که نهایت توانایی های یک خودرو را به چالش می کشد. این آفرودر با سیستم تعلیق خودروهای WRC و سایر قابلیت های ریز و درشت سفارشی، یک ماجراجویی آفرود تمام عیار را تضمین می کند و یکی از جذاب ترین خودروهای آفرودی است که می توان جایگزین گزینه های متداول موجود کرد.

۲. لامبورگینی استراتو

خودروی آفرود,عجیب ترین و متفاوت ترین خودروهای آفرود

سوپرکار آفرود ترکیبی است که کم تر به گوشمان خورده و خودروساز ایتالیایی معروف لامبورگینی با استراتو دقیق به هدف زده است. این خودروی سوپر اسپرت که یکی از خاص ترین خودروهای آفرود به حساب می آید ، از یک پیشرانه V10 در وسط با خروجی بیش از ۶۰۰ اسب بخار، سیستم دو دیفرانسیل، فاصله محوری عریض و سیستم تعلیق و تایرهای مخصوص آفرود بهره می برد. مدتی قبل هم ویدئویی هیجان انگیز از این سوپرکار منتشر شد که آن را در حال گرد و خاک به پا کردن در دشت های خارج از شهر نشان می داد. احتمالاً هیچ کس تصویر نمی کرد که روزی غرش یک لامبورگینی را در مناطق کمتر دست خورده اطراف شهر بشنود.

۱. سیتروئن DS4

خودروی آفرود,عجیب ترین و متفاوت ترین خودروهای آفرود

سیتروئن DS بیشتر به خودرویی از یکی از فیلم های کلاسیک هالیوودی شباهت دارد، ولی در پس آن آفرودر توانمندی نهفته است. البته منظور این نیست که سیتروئن تخصصی در حوزه آفرود ندارد. در واقع ، این خودروساز فرانسوی در آن زمان DS را به مسابقات رالی فرستاد و صاحب چند پیروزی بزرگ هم شد. نکته برجسته ای که سیتروئن دی اس را به ساخته مهمی تبدیل می کند، این است که نخستین خودروی تولید انبوه با سیستم تعلیق هیدروپنوماتیک به شمار می رود. دی اس موفق شد کیفیت سواری، هندلینگ و ترمز را یک قدم جلوتر ببرد و استانداردهای تازه ای را در این زمینه ها تعریف کند.

  • 19
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش