لامبورگینی ساعاتی پیش چهارمین نسل از خودرو تمام برقي خود را در قالب مدل مفهومی Lanzador به نمایش گذاشت. لامبورگینی لانزادور خودرویی با ارتفاع نسبتاً زیاد از زمین است که چهار صندلی دارد و از لاستیک بزرگ ۲۳ اینچ استفاده می کند.
لانزادور اولین خودروی مفهومی تمام برقی لامبورگینی نیست، چون این شرکت پیش تر در سال ۲۰۱۷ از مدلی مفهومی به نام Terzo Millennio رونمایی کرده بود؛ ولی لانزادور جدی ترین تلاش لامبورگینی برای هجوم به بازار خودروهای برقی محسوب می شود.
بر اساس آنچه در بیانیه ی مطبوعاتی لامبورگینی آمده، لانزادور قرار است یکی از هیجان انگیزترین خودروهای برقي دنیا باشد.
خودروساز بزرگ ایتالیایی فعلا به جزئیاتی مانند دامنه ی حرکت، باتری، ظرفیت شارژ و حتی سرعت صفر تا ۱۰۰ اشاره نکرده اما گفته است که« اوج توان به بیش از یک مگاوات می رسد.»
یک مگاوات توان معادل ۱٬۳۴۱ اسب بخار مکانیکی است تا لانزادور در بین لوسید ایر سفایر (۹۲۰ کیلووات) و تسلا رودستر (۱٬۱۰۰ کیلووات) قرار بگیرد.
توان یک مگاواتی جزئیات خاصی درباره ی میزان تحویل انرژی در هر ساعت ارائه نمی دهد، ولی بر اساس همین مشخصه می توانیم تا حدی درباره ی عملکرد خودرو نظر دهیم. مشخصاً با خودرویی بسیار سریع طرف هستیم؛ آیا لانزادور می تواند همچون برخی از خودروهای هم سطحش با توان بیش از ۱٬۰۰۰ اسب بخار، صفر تا ۱۰۰ را در کمتر از دو ثانیه طی کند؟ لامبورگینی فعلاً پاسخ واضحی به این سؤال نداده است.
لامبورگینی ادعا می کند که راندن لانزادور تجربه ای کاملاً جدید است. حسگرها و محرک های پرتعداد این ابرخودرو به سیستم کنترل پویا کمک می کنند تا نرم ترین تجربه ی رانندگی را ارائه دهد. کامپیوتر الگوریتمیک لانزادور با دریافت داده از حسگرها، تجربه ی رانندگی را در گذر زمان بهبود می دهد.
لانزادور با هدف بهینه سازی آیرودینامیک طراحی شده است تا تجربه ی رانندگی و دامنه ی حرکت بهبود پیدا کند. نحوه ی مقاومت هوا را می توان بر اساس آنچه راننده می خواهد، تنظیم کرد. سیستمی مشابه را پیش تر در خودروهای Huracán Performante و Aventador SVJ نیز دیده بودیم.
لانزادور یک شاسی فعال با محور قابل هدایت در عقب و سیستم تعلیق بادی دارد که می توان آن ها را ازطریق فرمان کنترل کرد.
چراغ های عقب که طراحی شش ضلعی با سه چراغ ال ای دی دارند، تا حدی ما را یاد مدل Countach LPI 800- 4 می اندازند. لاستیک های ۲۳ اینچ غول پیکر لانزادور نیز به المان های شش ضلعی و پره هایی ویژه مجهز هستند.
لاستیک ها باعث می شوند ارتفاع لانزادور از سطح زمین، بیشتر از اکثر خودروهای لامبورگینی باشد؛ اما لامبورگینی پیش تر با مدل Urus نشان داده بود که به این سبک طراحی علاقه دارد. ارتفاع سقف ۱٫۵ متر است تا Urus همچنان خودروی مرتفع تری نسبت به لانزادور باشد، اما خودروی جدید لامبورگینی به لطف لاستیک های بزرگش می تواند از روی هر مانعی رد شود.
سبک طراحی لانزادور به گونه ای است که انگار لامبورگینی می خواسته Huracán Sterrato را در ذهن مردم تداعی کند. Huracán Sterrato ابرخودرویی آفرود است که صرفاً ۹۰۰ دستگاه از آن تولید شد.
لامبورگینی می گوید طراحی بدنه ی لانزادور از روی سفینه های فضایی الهام گرفته شده و راننده قرار است به هنگام حرکت، حس و حالی مثل فضانورد یا خلبان جت داشته باشد.
راننده و مسافر (که در بیانیه ی لامبورگینی به ترتیب خلبان و کمک خلبان خطاب شده اند) روی صندلی هیجان انگیزی می نشینند که با فومِ ساخته شده با چاپ سهبعدی (۳D printing) عایق شده است. صندلی های عقب را می توان برای قراردادن چمدان و سایر وسایل، تا کرد. در بخش جلویی نیز محفظه ی خاصی برای نوعی چمدان ویژه در نظر گرفته شده است.
لامبورگینی از نایلون و پلاستیک بازیافتی و همچنین فیبر کربن بازسازی شده در بخش هایی از داخل خودروی جدیدش استفاده کرده است. چرم و پشم استفاده شده در لانزادور با انرژی تجدیدپذیر تولید شده است.
لانزادور برخلاف کانسپت های قبلی لامبورگینی، پیش نمایشی از آینده ی این شرکت است. لامبورگینی قصد دارد در ابتدا نسخه ی هیبریدی بنزینی-برقي خودروهای تمام برقی اش را روانه ی بازار کند و سپس سراغ عرضه ی مدل های تمام برقی برود.
لامبورگینی با لانزادور و سایر خودروهای برقی از همین حالا برای اپل کار خط و نشان میکشد و خطری جدی متوجه موقعیت تسلا در بازار می کند.
- 17
- 3