شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۴۶ - ۰۱ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۰۰۱۵
دنیای خودرو

رستگاری در ۶ ثانیه / تصاویر

 اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,باراکودا<

اصطلاح ماسل‌کار معمولا به خودروهای متوسط و عضلانی آمریکایی گفته می‌شود. در حال حاضر۵۰ سال از تولید خودروهای عضلانی می‌گذرد اما علاقه‌مندان زیادی شروع به بازسازی این قبیل خودروها کرده‌ و کلوپ ها و انجمن‌های زیادی در این زمینه به وجود آمده است. در ایران نیز این مدل‌ها به دلیل محبوبیت و استقبال چشم‌گیری که در دهه‌های قبل از آن‌ها انجام شد طرفداران خاص و پر و پا قرصی دارند.

 

اگر چه بحران بنزین و کمبود لوازم یدکی به معضلی جدی برای مالکین این خودروها تبدیل شده است اما با این حال علاقه‌مندان بسیاری این سختی‌ها  مشکلات را به جان خریده و شروع به بازسازی این گونه مدل‌ها کرده‌اند تا علاوه بر لذت از ظاهر خاطره‌انگیز این مدل‌ها، یاد دهه‌های قبل و روح و ذات خاص و تکرار نشدنی که در این مدل‌ها حس می‌شد را زنده کنند.

 

 تاریخچه، نسل اول و دوم

 نسل نخست باراکودا  سال ۱۹۶۴ راهی بازار شد. اولین نسل باراکودا بر روی یک فست‌بک کوپه به نام پلیموت والیانت (valiant) ساخته و پرداخته شد. دومین نسل باراکودا با اندکی تغییر چهره نسبت به نسل اول معرفی شد.

 

این تغییرات شامل تغییر شیشه عقب و تبدیل آن از یک فست‌بک به هاچ‌بک و نمونه کروکی آن بود. نسل سوم باراکودا کمی کوتاه‌تر از والیانت بود اما خصیصه های اولیه خود را حفظ کرده بود و در دو نمونه کروکی و کوپه در دسترس بود. آخرین نسل باراکودا در سال ۱۹۷۴ بر روی خط تولید رفت. پلیموت که در اوایل دهه ۶۰ میلادی مشغول ساخت خودروهایی در رده متوسط کرده بود، قرار داد همکاری با کرایسلر امضا کرده و محصولات مشترکی را با این برند خودروسازی به بازار فروش فرستاد.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,باراکودا

از دیگر محصولات مشترک پلیموث با فورد، مدل فست‌بک بود که بر پایه و اساس فورد موستانگ ساخته و پرداخته شده بود  نام این محصول پلیموث فست‌بک گذاشته شد که طرحی جدید از موستانگ به همراه داشت که در آپریل ۱۹۶۱بر روی خط تولید رفت. پلیموث پروژه مخفیانه‌ای را در سر داشت. نام این پروژه پلیموت پاندا نام داشت اما سر انجام جان سامسن طرح باراکودا را جایگزین پاندا کرد.

 

باراکودا که بر روی شاسی والیانت ساخته شده بود با تغییرات ظاهری همچون کاپوت، سپرها، ‌های جانبی، درهای جدید و جلو پنچره جدید راهی بازار شد. حال که باراکودا با بدنه‌ای فست‌بک روانه بازار شده بود طرح شیشه عقب آن دچار تغییراتی شد. شیشه عقب باراکودا نیز طرح شرکت کرایسلر بود که با تکنولوژی PPG‪( pitt sburgh plat glass)‬ ساخته شد که در آن زمان با این نوع تکنولوژی در ساخت شیشه این خودرو توانست لقب خودروی ایمن را به برای خود ثبت کند.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,باراکودا

سیستم تعلیق باراکودا نیز مشترک با والیانت بود که از یک پیشرانه ۶ سیلندر خطی از کرایسلر به امانت گرفته شده بود. این پیشرانه با پیستون‌های استاندارد به حجم دقیق ۲۷۸۶ سی‌سی و توان خروجی ۱۰۱ اسب بخار بر روی باراکودا نصب گردید. پیشرانه بعدی که به صورت انتخابی بر روی باکودا نصب می‌گردید یک پیشرانه ۳۶۸۷ سی‌سی بود که توان خروجی آن به ۱۴۵ اسب بخار می‌رسید.

 

پیشرانه بعدی هم که  ساخت کرایسلر بود باز هم به صورت انتخابی بر روی باراکودا قرار گرفت. این پیشرانه ۸ سیلندر با آرایش وی شکل به حجم ۴۴۷۴ سی‌سی  دارای دو کاربراتور با توان خروجی ۱۸۰اسب بخار بر روی باراکودا قرار گرفت.

 

در سال ۱۹۶۴ برای اولین بار جعبه‌دنده اتوماتیک روی این مدل نصب شد که می‌توانست گشتاور خروجی را کنترل نماید. این جعبه دنده با کد A 904 فقط بر روی پیشرانه‌های ۸ سیلندر باراکودا نصب شد. در سال ۱۹۶۵ پیشرانه‌های ۶ سیلندری که برای بازار آمریکا تولید می‌شد برای پلیموث‌های سفارش کانادا نیز استفاده شد. در سال ۱۹۶۵ بسته فرمولا اس برای باراکودا در نظر گرفته شد این بسته شامل پیشرانه ۸ سیلندر، ارتقا سیستم تعلیق، افزایش طولی محورها، ترمزهای دیسکی و تاخوگراف بود. در سال ۱۹۶۶ چراغ جلو دچار تغییر و تحولی اساسی شد و در درون قاب فلزی قرار گرفت  و از باراکودا چهره لوکس‌تری ساخت. در این مدل تغییراتی دیگر هم‌چون استفاده از سپرهای بزرگ‌تر قابل مشاهده بود.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,باراکودا

نسل سوم

 

نسل سوم با افزایش بیشتر فاصله طولی، به رقم ۲۷۴۳ میلی‌متر رسید. این نسل نیز به همراه سه اطاق فست‌بک، هاچ‌بک و کروک هاردتاپ روانه بازار گردید. باراکودای نسل سوم به دست طراحانی  همچونjohe herlitz و johe samsen ساخته و پرداخته شد. استفاده از خطوط افقی و در بخش انتهایی خودرو و فست‌بک بودن آن چهره‌ای متمایز از باراکودا ساخت.

 

پس از پیوستن باراکودا به خودروهای ماسل کار آمریکایی تجهیزاتی جدیدی به باراکودا اضافه گردید. این تجهیزات شامل اضافه کردن پیشرانه‌ای پر قدرت‌تر نسبت به قبل بود. پیشرانه ۶ سیلندر ۳۶۸۷ سی‌سی به طور استاندار باقی ماند و پیشرانه‌های ۸ سیلندر بلوک بزرگ ۶۲۷۶ سی‌سی به قدرت ۲۷۳ اسب بخار روی باراکودا نصب گردید. اشتهای سیری ناپذیر باراکودا همچنان ادامه داشت و در سال ۱۹۶۸ بر روی همین پیشرانه تغییرات بزرگی را نیز صورت گرفت. 

 

این تغییرات شامل اضافه نمودن مانیفولد هوا و دود، میل سوپاپ، شاتون و اسبک های جدید بود که توانست توان خروجی آن را به ۳۰۰ اسب بخار برساند. در سال ۱۹۶۸ کرایسلر بر روی باراکودا فستبک  پیشرانه HEMI 6981 سی‌سی را برای آماده‌سازی در مسابقات درگ در نظر گرفت. این پیشرانه توسط شرکت Hurst performans  برای باراکودا ساخته شد. مشخصه ظاهری آن نیز دماغه فایبرگلاس، کاپوت حفره‌دار و کیت اگزوز و استفاده از برچسب‌های مختلف بر روی بدنه بود. پلیموث برای باراکوداهای سفارش آفریقا نیز پیشرانه جدیدی طراحی کرد. این پیشرانه ۶ سیلندر به همراه یک سوپرشارژ و دو کاربراتور و میل سوپاپ ساخته شد و به نام باراکودای جی‌تی‌اس لقب گرفت. 

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,باراکودا

در سال ۱۹۶۹ آپشن‌های دیگری به باراکودا اضافه شد که از جمله آن می‌توان به سقف چرمی اشاره کرد. در همین سال پیشرانه ۶۲۷۶ سی‌سی باراکودا مورد بازنگری قرار گرفت و نام باراکودا به کودا تغییر یافت. در حقیقت نام کودا برای پلیموث هایی استفاده می شد که از تجهیزات فرمولا بهره می‌بردند.

 

نسل چهارم

 نسل چهارم باراکودا این بار جدا از valiant بود و برای خود طرحی مجزا و جداگانه داشت و همچون سه نسل قبل در دو گونه کوپه وکروکی راهی بازار گردید. باراکودای نسل چهارم در حقیقت یک فست‌بک تمام عیار بود. نسل چهارم باراکودا در حقیقت پروژه‌ای بزرگ‌تر از کرایسلر محسوب می‌شد. این نسل شباهت‌های زیادی به دووج چارجر داشت که فقط کمی در ابعاد بدنه نسبت به چارجر کوچک‌تر شده بود. نسخه دیگر کودا که با پیشرانه ۴۲۶ HEMI ارائه می شد با نام SUPER COMMANDO  روانه بازار گردید.

 

هر آنچه که در ذهن آدمی برای توصیف یک اثر جاودان وجود دارد برای وصف این کودای مدل ۱۹۷۱ کم است. در نگاه اولبیننده مسخ بکر بودن این کودا می‌شود. زیبایی بدنه  و بازسازی تمام عیار این خودرو جای هیچ گله و شکایتی را باقی نمی‌گذارد. گویا پلیموث کودای پیش روی ما با مشابه صفر کیلومتر فرق چندانی ندارد.

 

در بررسی نمای ظاهری این کودا در تمامی نقاط و زوایا حس یک ماسل کار تمام عیار لمس می‌شود. استفاده از خطوط مواج در کناره خودرو از یک طرف و استفاده ار خطوطی تند و تیز از طرف دیگر جذابیت بصری بالایی را برای هر بیننده‌ای ایجاد می‌کند. در نمای روبرو چلو پنجره با طرحی خاص و متمایز از هر خودرویی که تا به حال دیده‌اید جلب توجه می‌کند.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,باراکودا

مکمل این طرح نحوه جاگیری چراغ‌های مه‌شکن و کاپوت عضلانی به همراه ورودی‌های هوا است که به ابهت و جسارت این بخش افزوده است. در نمای عقب نیز چراغ‌های خطر با طرحی کرکره‌ای نمایی جذاب و خاطره‌انگیز را ایجاد کرده‌ است. بالی زیبا در بخش انتهایی خودرو نیز برهر چه اسپرت بودن این خودرو پا فشاری می‌کند. ‌های اگزوز به طرز ماهرانه‌ای از دل بدنه به بیرون زده و زیبایی این بخش را دو چندان کرده است.

 

اما در داخل کابین، صندلی های ۶ حالته اسپرت کودا، داشبوردی با خطوط ساده و روان، اما در عین حال زیبا از مشخصه‌های داخلی این کودا است. با به پایان رسیدن بررسی نمای داخلی و ظاهری به راحتی می توان حدس زد که در زیر کاپوت این ابر ماسل‌کار ما چه نیرو گاهی آرمیده است! پیشرانه ۶۲۷۶ سی‌سی ساخت موپار روی نمونه مورد بررسی ما قرار دارد. با استارت زدن پیشرانه صدایی رعد آسا و غرشی زیبا به گوش می‌رسد.  آغاز حرکت با این ماسل کار رام نشدنی کار سخت و دشواری است.

 

قدرت بالا پیشرانه به حدی است که با کوچکترین اشاره به پدال گاز بخش انتهایی خودرو کاملا دچار آشفتگی شده و کنترل آن کاری سخت و غیر ممکن به نظر می‌آید. شتاب گیری اولیه کودا عددی در حدود ۶ ثانیه است که برای خودرویی  با قدمت ۴۵ سال فراتر از حد انتظار است. این خودرو با این قدمت به راحتی می‌تواند از پس اکثر خودروهای روز کشور که تکنولوژی ساخت بالایی دارند بر بیاید. 

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,باراکودا

در پایان لازم به ذکر است که در کل کشور تنها دو دستگاه از این خودرو موجود است و پلیموث باراکودا کروک عنوان گران‌ترین خودروی عضلانی دنیا را برای خود ثبت کرده است. امید است که در آینده بیشتر شاهد این‌گونه خودروهای کلاسیک ارزشمند با چنین شرایط مطلوبی  باشیم. 

 

 

 

 

khodronevis.ir
  • 18
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش