دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۲:۴۲ - ۲۴ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۴۲۳۴
دنیای خودرو

خودرویی با مصرف سوخت ۷ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر

همه چیز درباره‌ سایپا کوییک؛ هاچ‌بک پر امکانات ایرانی

به گزارش دیجی کالا، سایپا از محصول جدیدی به نام کوئیک رونمایی کرد. خودرویی که شباهت زیادی با ساینا دارد و در کلاس خودروهای هاچ‌بک شهری جای می‌گیرد. البته ناگفته نماند که طبق معمول بر سر واژه‌ی کراس‌اور کوچک و هاچ‌بک شهری اختلاف نظر وجود دارد. اما از آن‌جا که کوئیک، پلت‌فرم ساینا را به امانت گرفته و مبنای طراحی آن یک خودروی هاچ‌بک است، شاید بهتر باشد که کوئیک را در کلاس هاچ‌بک شهری نسبتا بزرگ بشناسیم.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,ماشین کوئیک

کوئیک می‌تواند به عنوان یکی از انتخاب‌ها در کلاس و قیمت خودروهایی مثل تیبا ۲ و پژو ۲۰۶ قرار بگیرد. اولین چیزی که خیلی از مشتریان برای اولویت‌بندی انتخا‌ب‌هایشان در نظر می‌گیرند، قیمت این اتومبیل است. پیش‌بینی شده که کوئیک اتوماتیک حدود ۳۵ تا ۴۰ میلیون تومان قیمت دارد. شاید همین خبر، کمی ناامیدکننده به نظر برسد و برای خودروی داخلی جدید، این قیمت کمی زیاد باشد، اما اگر دقت کرده باشید به اتومات بودن این خودرو اشاره کردیم.

 

احتمالا این خبر خوبی برای خانواده‌های ایرانی است که می‌توانند محصول جدید ایرانی را که در مدل دنده اتومات هم عرضه می‌شود، در گستره‌ی قیمتی بین ۳۵ تا ۴۰ میلیون تومانی تهیه کنند. پس از ساینا، کوئیک دومین خودروی اتومات سایپا است. نکته‌ی دیگر آپشن‌های متنوع این خودرو است. زمانی‌ که به امکانات و تجهیزات رفاهی این هاچ‌بک ایرانی نگاهی می‌اندازیم، خرید کوئیک شاید کمی وسوسه‌انگیز باشد. پس اگر دوست دارید با کوئیک بیشتر آشنا شوید، با ما همراه باشید.

 

یک خودروی پر امکانات

کوئیک قرار است در ۴ مدل ST، SE، SE-A و SE-A LUX عرضه شود. در تمام مدل‌های کوئیک، همانند ساینا و تیبا، از یک پیشرانه‌ی ۴ سیلندر با حجم دقیق ۱۵۰۳ سی‌سی (۱٫۵ لیتر) استفاده شده است. این پیشرانه می‌تواند قدرتی معادل ۸۷ اسب‌بخار در  ۵۳۰۰ دور بر دقیقه و گشتاور ۱۲۸ نیوتون‌متر را در ۴۰۰۰ دور بر دقیقه تولید کند. پیشرانه‌ی کوئیک حدود ۲۰۰ سی‌سی از پراید بیشتر بوده و توان تولیدی آن هم حدود ۱۷ اسب‌بخار بیشتر است.

 

پس احتمالا می‌توانیم انتظار داشته باشیم که کوئیک عملکرد نسبتا خوبی به نمایش بگذارد. خودرویی که برای مصارف شهری و خانواده‌ی متوسط ایرانی مناسب به نظر می‌رسد. نکته‌ی اصلی نوع گیربکس‌های این خودرو است. کوئیک در دو مدل اتومات CVT و دستی ۵ سرعته عرضه می‌شود. تفاوت ۴ مدل نام برده در نوع جعبه‌دنده، مصرف سوخت و نوع فرمان است؛ مدل‌های ST و SE دارای فرمان هیدرولیک و مصرف سوخت ۷ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر هستند و به یک جعبه‌دنده‌ی دستی ۵ سرعته مجهز شده‌اند. مدل‌های SE-A و SE-A LUX هم دارای فرمان برقی و مصرف سوخت ۷٫۴ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر هستند و از یک جعبه‌دنده‌ی اتوماتیک CVT سود می‌برند. بنابراین اگر در نوع پیشرانه تنوعی به چشم نمی‌خورد اما مشتریان علاقمند به دنده‌ اتومات، می‌توانند کوئیک اتوماتیک را تهیه کنند. البته باید منتظر ماند و دید که عملکرد جعبه دنده‌ی خودکار CVT کوئیک در چه حد است.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,ماشین کوئیک

نوبت به امکانات رفاهی این خودرو می‌رسد. شاید شنیدن سیستم استارت دکمه‌ای و سیستم ورود به خودرو بدون سوییچ برای یک خودروی ایرانی، چیزی شبیه یک رویا باشد! حالا این رویا به حقیقت پیوسته و سایپا در کاتالوگ کوئیک اعلام کرده که این خودرو دارای دو سیستم نام برده شده است. شاید فناوری این سامانه‌ها چیز خارق‌العاده‌ای نباشد ولی برای یک خودروی ایرانی با قیمت زیر ۴۰ میلیون تومان، قطعا جزو امکانات جذاب برای مشتریان داخلی است.

 

قرار است در این خودرو شاهد نمایشگر لمسی ۷ اینچی، مسیریاب، دوربین دید عقب و کروز کنترل باشیم. خب، تا همین جا برای خانواده‌ی ایرانی که با خودروهای نسبتا ارزان قیمت کم امکانات آشنایی داشتند، ویژگی‌های گفته شده هیجان انگیز باشد! در کوئیک برای مسیریابی، یک نمایشگر لمسی ۷ اینچی در اختیار دارید. هم‌چنین برای پارک کردن اتومبیل، دوربین دید عقب در اختیارتان قرار گرفته تا با مانع یا خودروی پشتی تصادف نکنید. به هنگام رانندگی هم از کروز کنترل برای ثابت نگه داشتن سرعت خودرو استفاده کنید. اگر هم مدل اتومات را خریداری کرده باشید که احتمالا رانندگی کم‌دردسری را در شلوغی‌ و ترافیک شهر تجربه می‌کنید. صندلی‌های راننده کوئیک از نوع برقی با تنظیم چند حالته بوده و دارای آینه‌های جانبی با قابلیت تنظیم برقی است.

 

کوئیک به کیسه‌های هوای راننده و سرنشین جلو مجهز شده است. نکته‌ی جالب در مورد کوئیک، سامانه‌های ایمنی متنوع به کار رفته در آن است. کوئیک همانند بسیاری از خودروهای داخلی، سیستم ترمز ضد قفل (ABS) دارد. سیستم ترمز EBD از کاربردی‌ترین سامانه‌های ترمزی یک خودرو است. کوئیک هم به EBD مجهز شده است. این سیستم نیروی ترمز را به طور الکترونیکی میان چرخ‌ها با مقدار مختلف توزیع می‌کند تا به هنگام ترمزگیری شدید پایدارتر باشد. ترمزگیری اضطراری (BA) هم از دیگر سیستم‌های به کار رفته در این خودرو است.

 

این سامانه در شرایط اضطراری و ترمزگیری ناگهانی و شدید، حداکثر نیروی ترمز را برای توقف خودرو اعمال می‌کند. کوئیک به سیستم کنترل پایداری (ESC) هم مجهز شده است. این سامانه وقتی بر اثر لیز خوردن کنترل خودرو درحال خارج شدن از دست راننده است سعی می‌کند کنترل اوضاع را به دست راننده برگرداند. کوئیک به سیستم «پایش فشار باد تایرها» (TPMS) بهره‌مند شده است. این سامانه ، میزان باد لاستیک‌ها را به راننده اعلام می‌کند. سامانه‌ی TPMS کنار نمایش اطلاعات لازم، در صورت کم‌بودن باد لاستیک‌ها، به راننده هشدار می‌دهد.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,ماشین کوئیک

سیستم ضد سرقت (ایمبولایزر)، قفل مرکزی و قفل شدن خودکار درها در سرعت بالای ۱۰ کیلومتر بر ساعت از سامانه‌های دیگر کوئیک است. احتمالا سایپا با شناخت سلیقه و خواسته مردم، تلاش کرده که از سیاست‌های خودروسازان چینی تبعیت کند؛ سیاستی که بیشتر بر حول محور امکانات و یا به قول معروف، آپشن‌ها می‌چرخد. بنابراین همین ویژگی‌های کوئیک می‌تواند مشتریان زیادی را به سمت آن جذب کند.

 

شبیه به BMW؟

نگاهی به طراحی خودرو می‌اندازیم. کوئیک، در حقیقت همان ساینا هاچ‌بک است. هاچ‌بک بزرگی که شاید از دید عده‌ای به عنوان کراس‌اور کوچک هم شناخته شود. X200 پلت‌فرم استفاده شده در کوئیک است؛ پلت‌فرمی که پیش از این در تیبا و ساینا به کار رفته است. در تصاویر مربوط به کوئیک، تشخیص چهره‌ی ساینا با کوئیک کار آسانی نیست! البته وقتی که تصویر این دو خودرو را کنار هم می‌گذاریم، شباهت و تفاوت‌های ظاهری دو خودرو بهتر مشخص می‌شود.

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,ماشین کوئیک

جلوپنجره‌، فرم دریچه‌ هوای سپر و فضای چراغ‌های مه شکن از جمله تفاوت‌های ریز ساینا و کوئیک است. در ساینا شاهد یک جلوپنجره‌ی سه نواره بودیم که لوگوی سایپا را در دل خود جای داده بود؛ درحالی که جلوپنجره‌ی اصلی کوئیک تنها یک نوار دارد و از محفظه‌ی مشبک در پشت آن استفاده شده است. نکته‌ی دیگر، فرم دریچه‌ی هوای کوئیک است که برعکس ساینا، یکپارچه بوده و سایپا بجای نوار، از دریچه‌ی زنبوری شکل بهره گرفته است. همین امر در مورد طراحی چراغ‌های مه‌شکن کوئیک هم صادق است. در حالت عادی بدون دانستن جزییات طراحی ذکر شده، تشخیص چهره‌ی جلو این دو خودرو کمی گیج‌کننده است. چراغ‌های نسبتا کشیده کوئیک، در تهاجمی‌ جلوه دادن ظاهر این خودرو نقش مهمی بازی کرده است.

 

در نمای عقب هم شباهت طراحی کوئیک با اتاق‌های ب‌ام‌و دیده می‌شود؛ شاید اگر کسی لوگوی ب‌ام‌و را در پشت این خودرو بچسباند، شما را به اشتباه بیندازد! هم‌چنین شباهت کمی هم با تیبا ۲ دیده می‌شود. اگرچه کوئیک، استایل بدنه‌ی مشابهی با تیبا ۲ دارد اما از عناصر طراحی متفاوتی بهره می‌برد. همین عناصر طراحی در جدید کردن زبان طراحی نمای عقب کوئیک نقش مهمی را ایفا کرده‌اند. چراغ‌های دو تکه‌ی عقب، فرم سپر و در صندوق کوئیک از بخش‌های اصلی طراحی کوئیک است که باعث تفاوت ظاهری عمده با تیبا ۲ شده است. روی هم رفته، زبان طراحی کوئیک نسبت به تیبا و ساینا، پخته‌تر ارزیابی‌ شده که شاید خبر خوشحال کننده‌ای برای طراحان داخلی باشد. اما باید تا عرضه شدن این خودرو در خیابان‌ها و دیدن واکنش مردم به چهره‌ی کوئیک از نزدیک، کمی منتظر بمانیم.

 

اصلا چرا کوییک؟

انتخاب نام کوئیک هم بی‌حکمت نبوده؛ سایپا برای این نام‌گذاری دلایلی آورده که عمدتا به مناطق مختلف و ایل‌های ایران اشاره دارد. هم‌چنین از آن‌جا که کوئیک (Quick) واژه‌ی انگلیسی است، معنای تند، سریع و چابک هم می‌دهد. نکته‌ی جالب، شباهت تلفظ کوئیک و کوئید است. رنو کوئید خودرویی است که زمزمه‌هایی از جایگزینی آن با محصول پراید شنیده شده بود.

 

با توجه به شناختی که نسبت به پیشینه، طراحی، مشخصات فنی و آپشن‌های این خودرو پیدا کردیم، کوئیک می‌تواند به عنوان یکی از انتخاب‌های خانواده‌های ایرانی و نسل جوان قرار بگیرد. نکته‌ای که بازهم مطرح است، نبود رقابتی پویا برای سنجش و ارزیابی خودروهای داخلی است. زمانی‌که حق انتخاب‌ها محدود باشد، مشتریان مجبور به انتخاب یکی از چند مورد موجود هستند. این دلیلی می‌شود که توانایی‌های یک خودرو در مقایسه با رقبای داخلی و خارجی در گستره‌ی قیمتی مشخص سنجیده نشود.

 

شنیده شده که قیمت حدودی این خودرو بین ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان است. این مقدار مبلغ کمی نیست و می‌توان با کمی تحقیق، خودروهای دست دوم قدرتمند و زیباتری را تهیه کرد. حتی اگر به دنبال خودروی نو هستید، گزینه‌های زیادی از محصولات ایران‌خودرو برایتان فراهم می‌شود؛ خودروهایی مثل خانواده‌ی پژو (۲۰۶، ۴۰۵، پارس)، سورن، رانا، سمند، رنو تندر دنده دستی. برلیانس H220 دنده‌ای و MVM 110s هم از انتخاب‌های چینی موجود است که می‌توان در محدوده قیمتی ذکر شده تهیه کرد. چیزی که بیشتر از همه مشتریان را برای خرید کوئیک تحریک می‌کند، جدید بودن محصول، دنده‌ی اتوماتیک و آپشن‌های زیاد این اتومبیل است. در مورد کیفیت و عملکرد این خودرو تا زمان عرضه‌ی محصول به بازار نمی‌توان اظهار نظر کرد.

 

خشایار شاهسون

 

 

  • 11
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش