دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۴۱ - ۰۹ فروردین ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۱۰۱۱۳۷
دنیای خودرو

 شش خودروی «بیراهه‌رو» تاریخی که شگفت‌زده‌تان می‌کند + تصاویر

وقتی سخن از آینده به میان می‌آید، بسیاری فقط به خودروهای پرنده فکر می‌کنند، در حالی که نبودن جاده به معنی این نیست که لزوما باید پرواز کرد، بلکه می‌توان روی زمین‌های غیرممکن حرکت کرد یا حتی جاده موردنیاز را ساخت.

خودروهای بهتر و کارآمدتر، لزوما خودروهای با تکنولوژی عجیب و امکانات لوکس نیستند بلکه در بسیاری موارد خودروهایی که بتوانند بدون جاده نیز حرکت کنند، خودروهای بهتری هستند. به‌عنوان مثال در محیط‌های روستایی که معمولا جاده کم است یا در مواقع سیل و زلزله که جاده‌ها قابل استفاده نیستند، خودروهایی که از بیراهه می‌روند، کارآیی زیادی خواهند داشت.

 

برای دستیابی به این ویژگی، هر مبتکری روش خاصی را به‌کار گرفته است؛ برخی توانایی تعلیق خودرو را بیشتر کرده‌اند و برخی راه حل تانک را برگزیده‌اند و حتی یک مورد وجود دارد که خودش جاده می‌سازد تا دیگران بتوانند از آن استفاده کنند. در ادامه به معرفی بهترین ایده‌ها می‌پردازیم:

 

خودروی حمل جاده

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودروهای عجیب

یک شرکت ولزی به نام Faun Trackway کامیونی طراحی کرده است که مشکل مسیرهای صعب‌العبور را برای خودروهای امدادی و پشتیبانی حل می‌کند. این کامیون یک جاده پهن‌کن است که در پشت خود صفحه‌ای آلومینیومی و لوله شده را حمل می‌کند. این صفحه آلومینیومی پس از پهن شدن، جاده‌ای به‌طول ۵۰ متر درست می‌کند که می‌تواند عبور وسایلی تا وزن ۷۰ تن را تحمل کند. برای خودروهای امداد رسانی و راه‌سازی و کامیون‌های پشتیبانی، این وسیله یک نعمت است که به آنها در رسیدن به مقصد یاری می‌رساند. کامیون حمل جاده بعد از عبور خود از روی جاده، آن‌را جمع کرده و به پشتش می‌گذارد تا در چالش حرکتی بعدی، دوباره آن‌را پهن و استفاده کند.

 

عنکبوت الکتریکی

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودروهای عجیب

 

نام خودروی عجیب و غریبی که در تصویر دیده می‌شود Swincar یا خودروی معلق گذاشته شده است. این خودروی تمام الکتریکی، از چرخ‌هایی استفاده می‌کند که هر کدام سیستم انتقال قدرت مستقل خود را دارند و به یک موتور الکتریکی مجزا وصل هستند. هر چرخ به محوری متصل است که شبیه پای عنکبوت عمل می‌کند و بیشترین فضای ممکن را برای حرکت خود به‌دست می‌آورد. نحوه اتصال محور چرخ‌ها و موتورهای مجزای آن موجب شده تا این خودرو بتواند تقریبا در هر مسیری روی کره زمین حرکت کند و هیچ ناهمواری‌ای جلودار آن نباشد. ثبات و کارآیی این خودرو در انجمن خودروهای آمریکا گواهی شده است.

 

کامیون تونل‌ساز

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودروهای عجیب

 

تریلر ۱۸ چرخی که نه‌تنها در هر مسیر خارج از جاده‌ای قابلیت حرکت دارد بلکه می‌تواند ظرف ۲۴ ساعت تونلی به طول ۲۲ کیلومتر را بلوک‌گذاری و آماده استفاده کند. این کامیون با داشتن سری بزرگ، این امکان را فراهم می‌کند تا دستگاه‌های نصب شده در پشتش، با استفاده از بلوک‌های سیمانی که مانند لگو به یکدیگر متصل می‌شوند، یک تونل تاقی و قوسی دقیق و قابل اعتماد بسازند.

 

روش عمل هم به‌ این شکل است که تریلر در تونل حرکت می‌کند و بلوک‌ها به وسیله هسته آهنی‌ای که در پشتش قرار دارند مانند تاق‌های رومی به یکدیگر متصل می‌شوند و مسیری آماده استفاده را فراهم می‌کنند. نکته بسیار جالب این است که این بلوک‌ها را می‌توان در صورت لزوم، پس از استفاده از تونل جدا کرد و دوباره در تونل بعدی مورد استفاده قرار داد.

 

فولکس واگن تپه‌نورد

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودروهای عجیب

 

در سال‌های جنگ سرد و آن زمان که تکنولوژی‌ها به این سرعت پیشرفت نمی‌کردند، ایده‌ها معمولا برای ایجاد استفاده تازه در وسایل موجود شکل می‌گرفتند. فولکس‌واگنی که به‌عنوان ماشین هیپی‌ها مشهور بود در سال ۱۹۶۶ یک نمونه از آمبولانس تپه‌نورد برفی ارائه داد که در زیر آن به‌جای چرخ‌های معمولی، شنی (زنجیر تانک) به سبک اسنوموبیل جاسازی شده بود. این خودرو می‌توانست با سرعتی در حدود ۵۰ کیلومتر در ساعت در مسیرهای برفی و بدون جاده و حتی در کوه و تپه به کار گرفته شود و برای آن دوران کاربردهای زیادی داشت اما امروز شاید فقط بتوان از قدرت حمل آن استفاده کرد تا یک سابووفر ۱۰۰۰ واتی و دو بلندگوی ۳۰۰ واتی را در آن جاسازی کرد و در طبیعت موسیقی گوش داد.

 

ماشین سنگفرش‌ساز

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودروهای عجیب

 

سنگفرش کردن مسیرها برای عبور خودروها و افراد پیاده، کاری زمان‌بر و خسته‌کننده است اما هلندی‌ها برای آن راه‌حلی بسیار جالب ارائه کردند. ماشینی که آنها ساختن Tiger-Stone نام دارد و توانسته رکورد سنگفرش کردن را در چندین حوزه بشکند. این دستگاه که توسط دو کارگر اداره می‌شود، آجرهایی که کارگرها در زاویه مشخص در آن قرار می‌دهند را با استفاده از جاذبه زمین به سوی پایین هدایت می‌کند و روی لایه‌ای از سیمان و شن که زیر آن ریخته پهن می‌کند.

 

سنگفرش‌ساز هلندی‌ها نه تنها در تعداد کارگرها و هزینه‌های سنگفرش کردن یک مسیر، انقلابی ایجاد کرده است، بلکه زمان و حجم کار انجام شده را به‌شکل شگفت‌انگیزی تغییر داده است. این دستگاه می‌تواند طی یک روز کاری مسیری تا حداکثر پهنای ۶ متر را به مساحت ۴۰۰ مترمربع سنگفرش کند و این کار را آنقدر دقیق و یکسان انجام می‌دهد که بهترین و زیباترین سنگفرش‌های ممکن را به‌وجود می‌آورد.

 

سه‌چرخه همه‌جا رو

 

اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو,خودروهای عجیب

 

این وسیله نقلیه، یک خودروی هیبریدی‌ است که در اصل برای معلولانی طراحی شده که از خانه‌نشینی خسته شده‌اند. نام این خودرو Horizon است و با اتکا به سیستم تعلیق سه‌چرخی خود در هر زمینی از چمن و گل گرفته تا شن و ماسه لب دریا، می‌تواند حرکت کند. نیروی لازم برای حرکت از موتورهای الکتریکی و پدال‌ها تأمین می‌شود که می‌توان آن‌ دو را با هم تلفیق کرد. پدال‌ها را می‌توان با دست یا پا حرکت داد و سرعت این خودرو که سه حالت حرکتی دارد، تا ۴۰ کیلومتر در ساعت می‌رود.

 

اگر توان رکاب زدن هم وجود نداشته باشد، باتری‌های ۴۸ ولتی یون لیتیوم آن در صورتی که کاملا شارژ شده باشند، می‌توانند تا ۵۰ کیلومتر رانندگی را به راکب خود هدیه کنند.

 

 

 

ana.ir
  • 11
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش