جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۴:۰۳ - ۰۳ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۰۷۳۰
دنیای خودرو

BMW 530e iPerformance

بررسی فنی سدان لوکس هیبرید بی‌ ام‌ و ۵۳۰e

هیبرید بی ام و,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

مدل ۵۳۰e iPerformance، به‌روزترین فناوری پلاگین هیبرید بی‌ام‌و ارائه می‌دهد. از لحاظ تئوری، سیستم پلاگین هیبرید با داشتن موتور برقی و آلایندگی کم برای شهرها و داشتن پیشرانه‌ی احتراق داخلی، بهترین سیستم موجود برای دنیای قدیم و جدید است.

 

به نظر می‌رسد که بی‌ام‌و ۵۳۰e، با داشتن پیشرانه‌ی چهار سیلندر بنزینی و موتور برقی، انتخاب خوبی برای یک خودروی پلاگین هیبرید باشد؛ ولی هیچ تضمینی وجود ندارد که مشخصات روی کاغذ، در جاده نیز بدون تغییر باقی بماند. تیم وب‌سایت New Atlas، به مدت یک هفته مدل ۵۳۰e iPerdormance بی‌ام‌و را مورد تست قرار داد تا مصرف سوخت و دیگر موارد سدان لوکس این شرکت آلمانی را بررسی کند.

 

پیشرانه و قوای فنی

در زیر کاپوت ۵۳۰e iPerformance، پیشرانه‌ی احتراق داخلی چهار سیلندر توربوشارژ با قدرت ۱۸۰ اسب بخار قرار دارد و در جایگاه مخزن سوخت، یک موتور برقی ۹.۲ کیلووات ساعتی با قدرت ۹۵ اسب بخار کار گذاشته شده است که در مجموع، ۲۵۰ اسب بخار در اختیار سدان بی‌ام‌و قرار می‌دهند. قبل از اینکه از محاسبه مجموع قدرت ایراد بگیرید، باید بگوییم که در دنیای خودرو و قوای فنی، اعداد از ریاضیات محض پیروی نمی‌کنند و به دلیل روش به‌کارگیری این قدرت، حداکثر توان ۲۷۵ اسب بخار نخواهد بود.

 

هیبرید بی ام و,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

مخزن سوخت، به پشت اکسل عقب تغییر مکان داده است و حالا به‌جای ۶۸ لیتر (در مدل‌های تماماً بنزینی و دیزلی)، ۴۶ لیتر سوخت ذخیره می‌کند. در مدل هیبرید، فضای صندوق‌عقب از ۵۳۰ لیتر (مدل بنزینی ۵۳۰i)، به ۴۱۰ لیتر کاهش پیدا کرده است. فناوری هیبرید هنوز در حال تکامل است و بنابراین برخی مشکلات، اجتناب‌ناپذیر هستند.

 

برخی افراد نمی‌توانند فضای صندوق‌عقب و مخزن سوخت کوچک‌تر و وزن ۲۴۲۰ کیلوگرمی را تحمل کنند؛ ولی اگر این موارد را کنار بگذاریم، یکی از جالب‌ترین قوای فنی‌ بازار را در اختیار خواهیم داشت.

 

هیبرید بی ام و,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

سیستم پلاگین هیبرید

در بی‌ام‌و ۵۳۰e، سه حالت رانندگی وجود دارد: Max eDrive ،Auto eDrive  و حالت ذخیره باتری. در حالت Max eDrive، رانندگی تماماً با استفاده از نیروی الکتریکی و آلایندگی صفر است. در حالت برقی، حداکثر سرعت به ۱۴۰ کیلومتر بر ساعت محدود شده است و بی‌ام‌و ۵۳۰e نمونه‌ی بارز شتاب پایین یک خودروی تماماً برقی را ارائه می‌دهد. به‌هرحال ترکیب وزن بالا و موتور برقی کوچک، با محصولات شرکت تسلا برابری نمی‌کند.

 

در حالت Auto eDrive، خودرو بر اساس شارژ باتری و مقدار نیروی مورد نیاز، مدیریت منابع نیرو را انجام می‌دهد. با فشار کم یا متوسط بر پدال گاز، خودرو به‌طور پیش‌فرض با حالت برقی حرکت می‌کند، با گاز دادن و درخواست نیروی بیشتر و نمایان شدن علامت eBoost در پنل فرمان، موتور برقی فشار اضافه را وارد می‌کند. در حالت ذخیره باتری (Battery Control)، خودرو فقط از پیشرانه‌ی بنزینی استفاده می‌کند و باتری‌ را تا درصد مشخصی شارژ می‌کند.

 

هیبرید بی ام و,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

با اینکه سیستم هیبرید بی‌ام‌و هوشمند است، ولی همیشه شیوه‌ی کار آن مشخص شده است. پیشرانه صدای کمی دارد و تغییر حالت بین منابع انرژی، بی‌وقفه انجام می‌شود؛ ولی پیچیدگی کلی این سیستم واقعا بی‌نظیر است.

 

در صورت استفاده‌ی درست، سیستم هیبرید بی‌ام‌و ۵۳۰e، مانند یک سوپر مینی سوخت مصرف می‌کند که برای یک سدان بزرگ و لوکس، عالی به نظر می‌رسد. باتری این خودرو با شارژ کامل، طی کردن مسافتی حدود ۳۰ کیلومتر را ممکن می‌کند. تیم وب‌سایت نیو اطلس، به مدت چند روز در مسافتی ۵۰ کیلومتری و با شارژ باتری ۹.۶ کیلووات ساعتی ۵۳۰e، مصرف سوختی معادل ۲.۱۱ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر به دست آوردند. بی‌ام‌و مصرف سوخت کلی این سدان هیبرید را معادل ۶.۱ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر اعلام کرده است.

 

هیبرید بی ام و,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

طراحی داخلی و بدنه

فضای داخلی ۵۳۰e بسیار زیبا کار شده است. نمایشگر ۱۲.۲ اینچی با وضوح و حساسیت بالا در جلوی داشبورد خودنمایی می‌کند. تیم وب‌سایت نیو اطلس معتقد است که سیستم کنترل مرکزی iDrive بی‌ام‌و، از سیستم‎های مرسدس و آئودی بسیار بهتر است؛ البته مشکلات خاصی هم دارد. سیستم نمایش اطلاعات فنی روی شیشه (HUD) بی‌ام‌و جزو بهترین‌های بازار است؛ اما نیو اطلس آن را نمی‌پسندد.

 

صندلی‌های جلو که قابلیت خم شدن تا کف خودرو دارند به یک آرم‌رست راحت ختم می‌شوند. تیم طراحی بی‌ام‌و، استاد طراحی کابین و مدل ۵۳۰e، مصداق دیگری از این ادعا است. با اینکه به‌اندازه‌ی کابین مرسدس E کلاس یا آئودی A6، لوکس نیست ولی در سری ۵ بی‌ام‌و هر چیزی سر جای خودش قرار دارد.

 

طراحی بدنه‌ی ۵۳۰e بدون شک نمایانگر طرح بی‌ام‌و است و هر کسی به‌راحتی می‌توان تشخیص دهد که این خودرو جزو سری ۵ بی‌ام‌و است. ظاهر ۵۳۰e به خودی خود زیبا است ولی با وجود آپشن M و تزئینات کروم و رینگ‌های بزرگ‌تر، بهتر هم می‌شود.

 

هیبرید بی ام و,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

اما سؤال مهم: آیا بی‌ام‌و ۵۳۰E هیبرید، خودروی قابل قبولی است؟

جواب این سؤال، بستگی به صبر و حوصله‌ی افراد دارد. اگر جزو افرادی هستید که می‌توانید هر شب، خودروی خود را به شارژ بزنید و در روز با انواع مختلف حالت‌های رانندگی سروکله بزنید تا در کم‌مصرف‌ترین حالت رانندگی کنید، ۵۳۰e و مصرف سوختش شما را شگفت‌زده خواهد کرد.

 

ولی اگر جزو افرادی هستید که فقط خواهان یک خودرو با پیشرانه‌ی احتراق داخلی هستند و طرفدار حالت‌های مختلف رانندگی و شارژ کردن خودرو نیستید، ۵۳۰e گزینه‌ی مناسبی نخواهد بود. مدل بنزینی ۵۳۰i خودرویی بی‌نظیر و هم قیمت iPerformance 530e است. اگر هنوز آمادگی استفاده از خودروی هیبریدی را ندارید، ۵۳۰i مناسب حال و هوای رانندگی شما است.

 

بی‌ام‌و ۵۳۰e iPerformace، در بازار آمریکا قیمتی معادل ۵۱ هزار و ۴۰۰ دلار دارد که با احتساب کاهش مالیات فدرال، این قیمت به ۴۶ هزار دلار کاهش پیدا می‌کند و این خودرو را به ارزان‌ترین مدل در سری ۵ بی‌ام‌و مبدل می‌سازد.

 

میلاد زنگانه

 

 

  • 16
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش