یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۳:۱۹ - ۲۳ مهر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۷۰۵۳۶۲
دنیای خودرو

رانا یا ساینا، کدام سدان ایرانی ارزش خرید بیشتری دارد؟

به گزارش فرادید، نگاهی به فهرست اتومبیل‌های محدوده ۳۰ میلیون تومانی نشان می‌دهد به غیر از سدان قدیمی و فرسوده ۴۰۵ و نیز اتومبیل سمند، دو خودروی به نسبت جدید وجود دارند که در محدوده قیمتی ۳۰ تا ۳۵ میلیونی قابل خریداری بوده و با داشتن اتاقی کوچک، موتوری کم حجم و البته مصرف سوخت نسبتا پایین، تلاش دارند تا خود را گزینه‌هایی مناسب برای خانواده‌های کوچک ایرانی نشان دهند.

 

مقایسه رانا و ساینا نشان می‌دهد علیرغم تجربه پنجاه ساله کشور در تولید سدان‌های کوچک و کامپکت شهری، هنوز هم سازندگان ایرانی قادر به تولید محصولی در رنج و معیار جهانی نیستند. این اما به معنی بی ارزش بودن خرید یکی از دو خودروی ساینا و رانا نیست. در یک گزارش کوتاه سعی می‌کنیم هر دو محصول را با هم مقایسه کنیم تا ببینیم دستپخت مهندسان سایپا و ایران خودرو در این رنج قیمتی چه طعمی دارد؟

 

خودرو رانا و ساینا,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

نگاهی به آمار و ارقام فنی هر دو خودرو نشان می‌دهد رانا و ساینا در محدوده یکسانی تولید شده‌اند اما به دلیل سوار شدن رانا روی پلتفورم ۲۰۶، این اتومبیل اتاق بزرگتری دارد. رانا با طول، عرض، و ارتفاع ۴.۲۹، ۱.۶۸ و ۱.۴۵ متر از فاصله بین دو محور ۲.۴۴ متر سود می‌برد در حالی که ساینا به دلیل استفاده از شاسی ارتقایافته پراید که با الهام کیا ریو توسعه یافته،از طول، عرض و ارتفاع ۴.۲۱، ۱.۶۶ و ۱.۴۸ متر سود می‌برد و با فاصله بین دو محور ۲.۴۱متر بهره می‌گیرد. بررسی این ارقام و نشستن در اتاق هر دو خودرو نشان می‌دهد علیرغم فضای ظاهرا بزرگتر رانا، این اتاق ساینا است که ارتفاع بیشتر و عرض وسیع‌تر می‌تواند مخصوصا برای سرنشینان عقب مناسب‌تر باشد.

 

خودرو رانا و ساینا,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

در بخش طراحی اتاق گرچه نمی‌توان با قطعیت نظر داد ولی بنا به یک رویکرد کلی زیبایی شناسی، رانا اتومبیلی دلپذیرتر است که به لطف دقت بیشتر طراحان، از فرم بدنه بهتری برخوردار است. رانا با اینکه در بخش جانبی و فرم سقف کاملا با پژو ۲۰۶ سدان طرحی یکسان دارد، اما تلاش طراحان برای ایجاد یک حجم مستقل و وزین در جلو و عقب خودرو موفقیت‌امیز بوده و اگر غلو نباشد، رانا آشکارا خودرویی زیباتر از ساینا است.

 

در عین حال، از آنجا که فرم کلی ساینا با شباهت به رویکرد برندهای چینی طراحی شده و در چارچوب بدنه این سدان کوچک می‌توان به وضوح ردپای مدل تیبا را دید، استفاده مستمر از این خودرو در بلندمدت باعث می‌شود مالک خودرو از ساینا دلزده شود مخصوصا که فرم و کیفیت مونتاژ چراغ‌های جلو یا نحوه طراحی چراغ عقب بسیار بد است. مورد دیگری که باعث افت ظاهری دو خودرو شده، به کارگیری رینگ و لاستیک‌های ۱۴ اینچی است که به هیچ وجه کفاف نیازهای دو خودرو را نمی‌دهد.

 

خودرو رانا و ساینا,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

در فضای داخلی، هر دو خودرو امتیاز یکسانی می‌گیرند گرچه رانا به واسطه ارگونومی بهتر و فرم مدرن‌تر قطعا گزینه بهتری به نظر می‌رسد. استفاده از دریچه‌های گرد و مدرن در کنار فرم آبشاری کنسول مرکزی و نیز فرمان سه شاخه، باعث شده تا رانا ظاهر موجهی داشته باشد.

 

داشبورد دو تکه ساینا هم گرچه چندان جدید و زیبا نیست اما نسبت به تیبا نمونه بهتری است و از هر جهت ارتقا یافته است. درباره طرح رودری‌ها و سقف نیز گرچه سطح کیفی مواد به کار رفته در اتاق هر دو مدل به شدت نازل است اما فرم ساینا اسپورت‌تر و فرم رانا مدرن‌تر است و بسته به سلیقه افراد می‌توانند زشت یا زیبا جلوه کنند.

 

خودرو رانا و ساینا,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

موتور دو خودرو از نمونه‌های قدیمی وطنی هستند که هریک سابقه و پایه آنها به یک یا دو دهه قبل می‌رسد. موتور ساینا یک نمونه ۱۵۰۰ سی‌سی با قدرت ۸۴ اسب بخار است که با الهام از موتور پراید، توسط سایپا طراحی و ساخته شده و دو ایراد بزرگ دارد. نخست اینکه صدای بسیار زیادی مخصوصا در دورهای بالا تولید می‌کند و دوم آنکه راندمان پایینی به نسبت نمونه‌های جهانی دارد. موتور رانا هم گرچه سن و سال زیادی داشته و با کد تی‌یو۵ توسط پژو از سال ۱۹۹۶ استفاده می‌شود اما راندمان بهتری داشته و مصرف کمتری دارد.

 

این موتور ۱۶۰۰سی‌سی ۱۰۵ اسب بخاری البته در دو سال اخیر با افت کیفی زیادی روبرو شده و بخشی از توان خود را از دست داده است اما همچنان نمونه بهتری در مقایسه با پیشرانه ساینا به حساب می‌آید که علاوه بر هندلینگ بهتر، توان مانور بالاتری را به راننده رانا می‌دهد.

 

خودرو رانا و ساینا,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

در بخش امکانات هم چنته هردو خالی است و رانا و ساینا برخلاف خودروهای چینی، چیز چندان زیادی برای مشتریان ندارند. هر دو خودرو به کیسه هوای راننده و سرنشین، سنسور پارك دنده عقب، آینه برقی، شیشه‌های برقی ۴ درب، سيستم پيشرفته ترمز ABS و EBD، ترمز دیسکی جلو و نمایشگر روی داشبورد مجهزند و در عین حال خبری از مانیتور لمسی، سیستم صوتی باکیفیت، صندلی‌های برقی، دنده اتوماتیک، کروز کنترل، و سانروف در دو خودرو نیست. البته ساینا اخیرا با انتشار تصاویری، اعلام کرده تمام تجهیزات مذکور را در یک تریم ویژه به خریداران عرضه خواهد کرد که به نظر می‌رسد با توجه به سطح کیفی پایین و نیز قیمت بالا چندان با استقبال مواجه نخواهد شد.

 

خودرو رانا و ساینا,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

در پایان ذکر دو نکته الزامی است. رانا از هر لحاظ خودروی بهتری است اما این محصول وطنی اخیرا افت کیفی شدیدی را تجربه کرده و بازار آن نیز تا حدودی ضربه دیده است. قیمت ۳۴ میلیونی آن نیز مزید بر علت است تا به دلیل یک فاصله ۶ میلیونی، ساینا محصولی بهتر و مناسب‌تر برای خریداران ایرانی به نظر برسد چرا که در همان کیفیت، اتومبیلی جادارتر، جدیدتر و البته مرموزتر را شاهدیم. ساینا اگر با همین قیمت، سطح کیفیت بهتری داشت می‌توانست حتی برای پژو ۴۰۵ هم دردسر ایجاد کند اما فعلا باید گفت می‌تواند در مقایسه با رانا خودرویی ارزان‌تر و مناسب‌تر باشد.

 

 

  • 27
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش