شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳
۱۵:۲۷ - ۱۰ آبان ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۸۰۲۷۶۸
دنیای خودرو

بررسی نقاط قوت و ضعف محصولات ایران خودرو

شرکت ایران خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو
با وجود عرضه گسترده خودروهای خارجی در مدل ها و قیمت های متنوع، کم نیستند افرادی که هنوز به دلایل عمدتا اقتصادی به خرید خودروهای داخلی علاقه دارند.

به گزارش جام جم آنلاین، در این میان خودروهای تولیدی ایران خودرو بخش قابل توجهی از سبد خرید مشتریان خودروی وطنی را تشکیل می دهند. این موضوع موجب شد تا شرکت همراه مکانیک، به عنوان اولین ارائه دهنده خدمات تخصصی خودروها، به بررسی نقاط قوت و ضعف تعدادی از تولیدات پرفروش این کمپانی بپردازد.

 

پژو پارس tu5

پژو پارس یکی از خودروهای سالخورده ایران خودرو محسوب می شود که بیش از ۱۷ سال از رونمایی آن می گذرد. این خودرو که در آن هنگام به عنوان یک محصول لوکس به بازار معرفی شد طی این سال ها بدون کوچکترین تغییری در نمای ظاهری تولید شده است. یکی از نقاط قوت پژو پارس که هنوز موجب فروش قابل توجه آن می شود ظاهر جذاب تر آن در مقایسه با سایر سدان های اقتصادی ایران خودرو نظیر پژو ۴۰۵، سمند، تندر ۹۰ و حتی دنا است. البته این موضوع بیشتر به دلیل طراحی قدیمی و غیراستاندارد این محصولات است نه زیبایی منحصر به فرد و خارق العاده پژو پارس. در هر حال قیمت پژو پارس TU5 اتوماتیک در بازار رسمی نزدیک ۵۱ میلیون تومان برآورد می شود.

 

جدا از طراحی خارجی یکنواخت و خسته کننده پژو پارس که در سایر محصولات ایران خودرو نیز کم و بیش به چشم می خورد، یکی از نقاط ضعف این خودرو که انتقادات زیادی را به همراه دارد استفاده از مواد بی کیفیت و نامناسب نظیر پلاستیک خشک در طراحی داخلی اتاقک است که حس ارزان بودن را به سرنشینان القا می کند. افزون بر این، این مواد بی کیفیت پس از مدتی موجب به گوش رسیدن صداهای عجیب و غریب در داخل اتاقک خواهند شد. طراحی غیرجذاب داشبورد و کنسول میانی نیز از دیگر مواردی است که با وجود بازطراحی در سال های اخیر همچنان در مقایسه با تولیدات غربی و شرقی حرفی برای گفتن ندارد.

 

یکی از مواردی که خریداران می بایست به آن توجه ویژه ای کنند ایمنی خودرویی است که انتخاب می کنند. متاسفانه پژو پارس از این حیث نیز چندان وضعیت مطلوبی ندارد. در واقع اگر قانون اجباری شدن نصب کیسه هوا نبود ایمنی این خودرو از آنچه امروز وصف می کنیم نیز فاجعه بار تر بود. پژو پارس TU5 با وجود نصف ترمز ABS و سیستم EBDبر روی آن تنها یک ستاره ایمنی را دریافت کرده است. این در حالی است که دیگر خودروهای تولید ایران خودرو نظیر پژو ۲۰۶ با ۴ ستاره ایمنی و تندر ۹۰ با ۳ ستاره وضعیت مطلوب تری دارند. نتیجه آنکه با توجه به قیمت پژو پارس و مقایسه آن با سایر محصولات موجود در بازار می توان به گزینه های بهتری برای خرید فکر کرد.

 

پژو ۲۰۷

پژو ۲۰۷ از تولیدات نسبتا جدید ایران خودرو محسوب می شود که نخستین بار در سال ۱۳۸۹ در ایران عرضه شد اما به دلیل تحریم های بین المللی تولید آن با چند سال وقفه مواجه شد تا سرانجام پس از ۵ سال در سال ۱۳۹۵ با پایان تحریم های بخش خودرو عرضه این هاچ بک در ایران دوباره آغاز شود.

 

آنچه ما در ایران به عنوان پژو ۲۰۷ می شناسیم در واقع نسخه ای فیس لیفت از پژو ۲۰۶ با نام پژو ۲۰۶+ بود که در بخش پیشرانه و گیربکس با پژو ۲۰۶ تیپ ۵ تفاوتی نداشت. در واقع اگر از تغییرات چراغ های جلو و جلو پنجره بگذریم، ظاهر پژو ۲۰۷ شباهت معناداری به ۲۰۶ دارد. با این وجود پژو ۲۰۷ نیز با ورود به بازار با استقبال خوبی از جانب خریداران مواجه شد که بخشی از آن به دلیل علاقه مردم به ویژه جوانان به پژو ۲۰۶ و شباهت این دو خودرو به یکدیگر است.

 

با وجود طراحی به روز تر پژو ۲۰۷ همچنان ایرادات قابل توجهی در این خودرو به چشم می خورد! نصب گیربکس چهار سرعته AL4 از معایبی است که موجب تاخیر زیاد در تعویض دنده می شود و این فاصله زمانی در هنگام دنده معکوس در سربالایی ها می تواند مشکلاتی را برای رانندگان پدید آورد. افزون بر این، در حالی که خودروهای روز دنیا با استاندارد آلایندگی یورو ۶ عرضه می شوند، پژو ۲۰۷ جدید با استاندارد یورو ۴ و مصرف سوخت ۷.۱ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر فاصله زیادی با محصولات روز دنیا دارد.

 

به مشکلات پژو ۲۰۷ باید فضای نامناسب و کم در قسمت صندلی های عقب را نیز افزود. این معضل که حتی در نسخه اصل فرانسوی نیز به چشم می خورد به حدی است که با کشیدن صندلی های جلو به عقب دیگر فضایی برای قرارگیری پای سرنشینان عقب باقی نمی ماند. قیمت پژو ۲۰۷ اتوماتیک ایران خودرو نزدیک به ۵۲ میلیون تومان برآورد می شود که به نسبت امکانات و استانداردهای قدیمی نصب شده بر روی آن کمی گران به نظر می رسد.

 

تندر ۹۰

تندر ۹۰ خودرویی در کلاس سدان است که سال ۱۹۹۰ میلادی در نتیجه تفکر مهندسان کمپانی رنو برای تولید خودرویی با قیمت نزدیک به ۵ هزار یورو تولید شد و به سرعت به کشورهایی نظیر مراکش، روسیه، برزیل، هند، کلمبیا، آفریقای جنوبی و البته ایران راه یافت. این خودرو از ابتدا نیز به عنوان یک محصول اقتصادی معرفی شد. در نتیجه چندان نمی توان از آن انتظار امکانات و طراحی یک خودروی لوکس و گران قیمت را داشت. در واقع طراحان تندر ۹۰ بیش از هرچیز به فضایی باز و جادار برای راحتی یک خانواده فکر کردند. نتیجه این تفکر نیز خودرویی است با سقفی نسبتا بلند و طراحی داخلی جادار که علاوه بر فضای مناسب برای سرنشینان جلو و عقب، یک صندوق عقب بزرگ را نیز به شما ارائه می دهد.

 

با این حال، جدا از طراحی خارجی کسل کننده و غیرجذاب، صندلی های سخت و نامناسب نخستین ایرادی است که پس از نشستن در این خودرو متوجه آن می شوید. همچنین فضای صندوق عقب جادار این خودرو به قیمت کاهش دید رانندگان نسبت به عقب خودرو تمام شده است. تندر ۹۰ در مقایسه با سایر محصولات ایران خودرو چندان اقتصادی به نظر نمی رسد. با وجود این که قطعات به کار رفته در این خودرو از کیفیت نسبتا مناسبی برخوردارند اما لوازم یدکی آن پس از پژو ۲۰۶ در رده گران قیمت ترین قطعات خودروهای زیر ۵۰ میلیون داخلی قرار می گیرند.

 

 

 

  • 19
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش