دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۴:۱۲ - ۱۴ آذر ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۹۰۳۷۵۲
دنیای خودرو

از هوندا سویک تا فورد فوکوس RS؛

قوی‌ترین خودروهای ۴ سیلندر در بازار جهانی + تصاویر

بهترین خودروهای چهار سیلندر جهان,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

۱۰ خودروی چهار سیلندر قدرتمند موجود در بازار جهانی 

زمانی بود که اگر خودرویی با قدرتی بیش از ۳۰۰ اسب بخار می‌خواستید، باید حتماً به سراغ خودروهای هشت سیلندر می‌رفتید؛ اما امروزه دیگر زمانه تغییر کرده است و با افزایش راندمان خودروها، شاهد استفاده از پیشرانه‌های چهار سیلندر در بسیاری از خودروهای قدرتمند هستیم. دلیل محبوب شدن پیشرانه‌های ۴ سیلندر را باید استفاده از سیستم‌هایی همانند توربوشارژر، تزریق مستقیم سوخت و زمانبندی متغیر سوپاپ‌ها دانست که با استفاده از این فناوری‌ها تولید‌کنندگان می‌توانند از پیشرانه‌های کوچک، قدرت‌ زیادی بیرون بکشند.

برای اثبات این موضوع می‌توان به مثال‌هایی همانند هوندا سیویک Type-R اشاره کرد که از رکوردداران پیست نوربرگرینگ آلمان به شمار می‌رود. اما هوندا سیویک تنها یکی از خودروهای چهار سیلندر پرقدرت است و در ادامه می‌خواهیم ۱۰ خودروی قدرتمند را که به پیشرانه‌ی ۴ سیلندر مجهز هستند به شما معرفی کنیم. این خودروها همگی در بازار ایالات متحده موجود و قابل خریداری هستند.

۱. مرسدس AMG GLA-45/CLA-45

بهترین خودروهای چهار سیلندر جهان,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

از آنجایی که مرسدس بنز GLA-45 و CLA-45 دارای قوای محرکه‌ی یکسانی هستند، آن‌ها را در کنار یکدیگر قرار ‌می‌دهیم. در حال حاضر این پیشرانه تولید AMG، قوی‌ترین پیشرانه‌ی چهار سیلندر موجود در جهان است و البته در بازار اروپا این پیشرانه روی مرسدس A45 هاچبک نیز عرضه می‌شود که این مدل در بازار ایالات متحده موجود نیست. مدل CLA-45 و GLA-45 به یک پیشرانه‌ی ۴ سیلندر توربو شارژردار با حجم ۲ لیتر مجهز هستند که می‌تواند ۳۷۵ اسب بخار قدرت و ۴۷۴ نیوتن‌متر گشتاور  تولید کند. مدل A45 دارای قدرت ۳۵۵ اسب بخار و گشتاور ۴۵۰ نیوتن‌متر است که این خودروها را تبدیل به دو مورد از سریع‌ترین خودروهای موجود در بازار می‌کند و رقابت با آن‌ها کار بسیار دشواری است.

۲. ولوو S60/V60 پل استار

بهترین خودروهای چهار سیلندر جهان,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

ولوو برای این محصولات خود یک پیشرانه ۲ لیتری ۴ سیلندر در نظر گرفته و برای تقویت این پیشرانه، هم از توربوشارژر و هم از سوپرشارژ استفاده شده است و به این ترتیب موفق شده ۳۶۰ اسب بخار قدرت و ۴۷۲ نیوتن‌متر گشتاور از این پیشرانه بیرون بکشد. این خودروها که به رنگ مخصوص ولوو یعنی آبی، رنگ‌آمیزی شده‌اند، می‌توانند شتاب صفر تا صد کیلومتر را تنها در ۴.۴ ثانیه به ثبت برسانند. از آنجایی که شتاب این مدل‌ها بسیار بالا است، ولوو برای متوقف کردن این خودروها از ترمزهای برمبو و سیستم تعلیق ساخت Ohlins استفاده کرده است.

۳. فورد فوکوس RS

بهترین خودروهای چهار سیلندر جهان,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

این مدل به یک پیشرانه توربوشارژردار ۴ سیلندر خطی با حجم ۲.۳ لیتر مجهز است که می‌تواند ۳۵۰ اسب بخار قدرت و ۴۷۴ نیوتن‌متر گشتاور تولید کند. این خودرو همچنین نخستین مدل فورد فوکوس به شمار می‌رود که به سیستم چهارچرخ محرک مجهز شده است. فورد همچنین فوکوس RS را به سیستم تعلیق بسیار اسپرتی مجهز کرده و در بین حالت‌های رانندگی آن، حتی یک حالت رانندگی مخصوص با نام Drift mode تعبیه کرده است که در هنگام دریفت کردن باید آن را فعال کرد. معروف‌ترین رنگ این خودرو  آبی Killer nitrous blue است.

۴. پورشه ۷۱۸ کایمن S/باکستر S

بهترین خودروهای چهار سیلندر جهان,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

پورشه برای نخستین بار در مدل‌های کایمن و باکستر، پیشرانه ۴ سیلندر را معرفی کرده است. این پیشرانه ۲.۵ لیتری توربو شارژردار همانند پیشرانه‌های قبلی این خودروها، از نوع تخت یا فلت است و می‌تواند ۳۵۰ اسب‌بخار قدرت و ۴۱۸ نیوتن‌متر گشتاور تولید کند. در مقایسه با پیشرانه شش سیلندر قدیمی این خودروها، این پیشرانه دارای ۲۵ اسب بخار قدرت بیشتر و ۱۰۷ نیوتن‌متر گشتاور بیشتر است. پیشرانه‌ی قبلی هر دوی این خودروها از نوع تنفس طبیعی بود و این اولین باری است که پورشه در این مدل‌ها از پیشرانه‌های توربو شارژردار استفاده می‌کند. از نظر شتاب‌گیری نیز این خودرو بسیار سریع است و می‌تواند در زمان ۴ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند. برای انتقال نیرو در این خودرو از جعبه‌دنده ۷ سرعته دوبل کلاچ با نام PDK استفاده شده است.

۵. ولوو XC_90

بهترین خودروهای چهار سیلندر جهان,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

پیشرانه‌ای که روی XC-90 وجود دارد یک پیشرانه ۲ لیتری ۴ سیلندر خطی است که به توربوشارژر و سوپرشارژر مجهز شده و می‌تواند ۳۱۶ اسب بخار قدرت و ۴۰۰ نیوتن‌متر گشتاور تولید کند. این پیشرانه روی مدل‌های ۹۰S، V90 و V90 کراس کانتری و XC-60 2018 نیز نصب شده است. گرچه این پیشرانه‌ به اندازه پیشرانه‌ی مورد استفاده در مدل‌های پل استار قدرتمند نیست؛ اما یکی از جدیدترین پیشرانه‌های ولوو به شمار می‌آید و قدرت بسیار زیادی از چهار سیلندر خود استخراج می‌کند. این پیشرانه که با نام T6 شناخته می‌شود، هم به توربو شارژر و هم به سوپرشارژر مجهز است و قدرت ۳۱۶ اسب بخاری آن برای یک پیشرانه با چنین حجمی بسیار زیاد و مناسب است. برای مقایسه باید بدانید که این ولوو قدرت بیشتری از پیشرانه‌ی سوبارو WRXSTI دارد.

۶. فورد موستانگ اکوبوست

بهترین خودروهای چهار سیلندر جهان,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

فورد موستانگ اکوبوست جدید به یک پیشرانه ۴ سیلندر خطی، مجهز به توربو شارژر به حجم ۳ لیتر مجهز است که می‌تواند ۳۱۰ اسب بخار قدرت و ۴۳۳ نیوتن‌متر گشتاور تولید می‌کند. این اولین باری است که پورشه از پیشرانه توربو شارژردار در خودروی عضلانی خود استفاده می‌کند. اصلی‌ترین رقیب این خودرو شورولت کامارو توربو است که به تازگی معرفی شده؛ اما فورد در مقایسه با شورولت دارای ۳۵ اسب بخار قدرت و ۳۳ نیوتن‌متر گشتاور بیشتری است. البته از نظر سروصدا و هیجان پیشرانه اکوبوست به اندازه پیشرانه V8 پنج لیتری موستانگ جذابیت ندارد؛ اما در حقیقت این پیشرانه، جایگزین پیشرانه ۶ سیلندر ۳.۷ لیتری موستانگ شده است و سال ۲۰۱۸، موستانگ دیگر با پیشرانه ۶ سیلندر به بازار عرضه نخواهد شد. پیشرانه‌ی اکوبوست فورد موستانگ طرفداران بسیاری در بازار دارد؛ به‌طوری که در بازار ایالات متحده ۳۸ درصد خریداران موستانگ را با این پیشرانه خریداری می‌کنند و برای مقایسه باید بدانید که تنها ۲۲ درصد خریداران مدل شش سیلندر را خریداری می‌کنند و ۴۰ درصد خریداران به مدل‌های ۸ سیلندر روی می‌آورند.

۷. هوندا سویک Type_R

بهترین خودروهای چهار سیلندر جهان,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

هوندا سیویک تایپ R یکی از سریع‌ترین خودروهای چهار سیلندر به شمار می‌رود. این خودرو به یک پیشرانه ۴ سیلندر خطی با حجم ۲ لیتر مجهز شده است که با استفاده از توربو شارژر می‌تواند ۳۰۶ اسب بخار قدرت و ۴۰۰ نیوتن‌متر گشتاور تولید کند. هوندا سیویک تایپ R، سریع‌ترین دیفرانسیل جلویی است که در پیست نوربرگرینگ اقدام به ثبت زمان کرده است. پیشرانه‌ی ۲ لیتری توربو شارژردار قدرتمند این خودرو، نیروی خود را با استفاده از یک جعبه‌دنده ۶ سرعته دستی به چرخ‌های جلو انتقال می‌دهد. این خودرو همچنان به سیستم اگزوز مسابقه‌ای مجهز است که سه خروجی دارد. از دیگر امکانات خودرو می‌توان به کمک‌فنرهای فعال، ترمزهای قدرتمند و تزئینات فیبر کربنی داخل کابین اشاره کرد. این خودرو قیمتی در حدود ۳۰ هزار دلار دارد و از اواخر بهار وارد بازار خواهد شد و خطر بسیار بزرگی برای رقبای خود به شمار می‌رود.

۸. سوبارو WRXSTI

این سوبارو نیز یکی از پرطرفدارترین خودروهای چهار سیلندر موجود در بازار است. این خودرو به یک پیشرانه تخت به حجم ۲.۵ لیتر مجهز شده است که با استفاده از توربو شارژر می‌تواند ۳۰۵ اسب بخار قدرت و ۳۹۳ نیوتن‌متر گشتاور تولید کند. اگر این سوبارو را خریداری کنید، دیگر برایتان فرقی نمی‌کند که در جاده یا مسیر برفی باشید یا در مسیر خاکی؛ چون این خودرو به سیستم چهار چرخ محرک مجهز است. نسخه عادی این خودرو به یک پیشرانه ۲ لیتری با قدرت ۲۶۸ اسب بخار مجهز است که آن نیز خودروی قدرتمندی قلمداد می‌شود. سوبارو WRXSTI برای  سال ۲۰۱۸ به سیستم چهار چرخ محرک ارتقاء یافته، ترمزهای قوی‌تر و رینگ‌های ۱۹ اینچی جدید مجهز شده و قیمت آن ۹۴۰ دلار در مقایسه با سال قبل افزایش پیدا کرده است.

۹. پورشه ۷۱۸ کایمن/۷۱۸ باکستر

بهترین خودروهای چهار سیلندر جهان,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

این مدل‌ها، گونه‌ی پایه باکستر و کایمن به شمار می‌روند که به پیشرانه ۴ سیلندر تخت توربوشارژردار به حجم ۲ لیتر مجهز شده‌اند. پیشرانه‌ی پورشه می‌تواند ۳۰۰ اسب بخار قدرت و ۳۷۹ نیوتن‌متر گشتاور تولید کند. پورشه در حقیقت با عرضه‌ی این پیشرانه قصد داشت استفاده از پیشرانه‌های توربو شارژردار را در تمامی مدل‌های خود گسترش دهد.

جالب است که بدانید این پیشرانه توربوشارژر ضعیف‌ترین پیشرانه‌ی قابل سفارش روی مدل‌های کایمن و باکستر به شمار می‌رود؛ اما از پیشرانه‌ی شش سیلندر تنفس طبیعی نسل قبلی این خودروها قوی‌تر است. همچنین جایگیری این پیشرانه در وسط خودروها، نویددهنده رانندگی بسیار لذت‌بخش با آن‌ها است. بنابراین می‌توان گفت چندان فرقی نمی‌کند که پورشه باکستر به توربوشارژر مجهز باشد یا نه؛ در هر صورت این خودروها یکی از لذت‌بخش‌ترین رانندگی‌ها را ارائه می‌دهند.

۱۰. فولکس واگن گلف R/آئودی S3

بهترین خودروهای چهار سیلندر جهان,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

جایگاه دهم لیست ما به فولکس واگن گلف R اعطا می‌شود که البته پیشرانه ۲ لیتری آن روی مدل‌های آئودی S3 و TTSنیز نصب شده است. این پیشرانه‌ی ۴ سیلندر خطی که دارای توربو شارژر نیز هست، می‌تواند ۲۹۲ اسب بخار و ۳۸۰ نیوتن‌متر گشتاور تولید کند. این پیشرانه کارکرد اسپرتی ارائه می‌دهد که در کنار سیستم چهار چرخ محرک این خودروها، می‌تواند توانایی حرکت بالایی برای خودرو‌های محصول فولکس واگن و آئودی به ارمغان بیاورد.

محمد وارسته

  • 13
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش