پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۱۸ - ۱۱ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۲۹۰۱
دنیای خودرو

دلایل جذابیت بی‌ام‌و سری ۸

بی‌ام‌و سری 8,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو
پس از گذشت نزدیک به ۳ دهه از تولد بی‌ام‌و سری ۸، به‌زودی نسل جدید این گرندتورر زیبا رونمایی می‌شود. در این مطلب دلایل جذابیت پرچم‌دار پرقدرت دهه‌ی ۱۹۹۰ بی‌ام‌و را بررسی می‌کنیم.

در نمایشگاه خودروی فرانکفورت سال ۱۹۸۹ بود که شرکت آلمانی بی‌ام‌و از سری ۸ کوپه پرده‌برداری کرد. سری ۸ که با کد E31 شناخته شد، از سال ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۹ به مدت ۱۰ سال به‌عنوان یکی از اصیل‌ترین محصولات بی‌ام‌و که شاید با الهام از کوپه‌های زیبای دهه‌ی ۱۹۳۰ این شرکت طراحی شده بود، تولید شد.

 

سری ۸ در مجموع ۳۰ هزار و ۶۲۱ دستگاه فروخت؛ ۲۴ دستگاه از این تعداد در خط تولید آفریقای جنوبی بی‌ام‌و مونتاژ شد. دلیل این امر تعرفه‌ی زیاد واردات بود که تولید دست‌ساز خودرو را در آفریقای جنوبی باصرفه‌تر می‌کرد. بیش از دو سوم این تعداد (بیش از ۲۰ هزار دستگاه) با پیشرانه‌ی ۱۲ سیلندر V شکل و از هر ۶ دستگاه یک مدل با گیربکس ۶ دنده‌ی دستی عرضه شدند.

 

سال گذشته بود که مقامات بی‌ام‌و از ساخت نسل دوم سری ۸ و البته نسخه‌ی M آن خبر دادند. پس از رونمایی کانسپت سری ۸ جدید و اخیراً، تصاویر غیر رسمی از نسخه‌ی پروتوتایپ این گرندتورر (GT) آلمانی، تصمیم گرفتیم قبل از رونمایی رسمی نسل دوم آن، در یک مطلب کوتاه با ستایش سری ۸، به دلایل محبوبیت این مدل بپردازیم.

 

چراغ‌های جلوی مخفی

بی‌ام‌و سری 8,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

بدون شک علاقه به چراغ‌های مخفی در بیشتر عاشقان دنیای خودرو، به‌خصوص طرفداران خودروهای دهه‌های ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰، عاملی مشترک است. همیشه چراغ‌های مخفی و باز شدن آن‌ها به کودک درون ما انرژی می‌دهد. از تویوتا AE86تاکومی فوجیوارا در انیمه‌ی Initial D تا پونتیاک فایربرد دیوید هسلهاف در سریال آمریکایی نایت‌رایدر (Knight Rider)، چراغ‌های مخفی جذابیت زیادی به شخصیت خودرو داده‌اند.

 

طراحی زیبای سری ۸

بی‌ام‌و سری 8,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

ضریب درگ سری ۸ پایین بود ( ۰.۲۹ دقیقاً مشابه پورشه ۹۱۸) و طراحی آن‌ها به‌طور کامل توسط کامپیوتر انجام شده بود؛ چیزی که ۳۰ سال پیش بسیار تازه محسوب می‌شد. علاوه بر این بی‌ام‌و سری ۸ تحت آزمایش‌های زیاد تونل باد قرار گرفته بود تا ظاهر آن در چند دهه بعد، همچنان جذاب باشد.

 

نبود ستون B

بی‌ام‌و سری 8,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

ستون B همان ستون میانی بدنه است که در کنار شیشه‌ی جلو قرار می‌گیرد. تیم طراحی بی‌ام‌و با حذف این بخش و نصب یک شیشه‌ی سراسری، نمای بسیار متفاوت، جذاب و مرتب به سری ۸ داده است.

 

پیشرانه‌ی V12

بی‌ام‌و سری 8,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

سری ۸ بی‌ام‌و، دومین خودروی آلمانی بود که پس از جنگ جهانی دوم با پیشرانه‌ی ۱۲ سیلندر V شکل تولید می‌شد. این گرندتورر لوکس و بزرگ با وزن ۱۷۹۰ کیلوگرم، به لطف پیشرانه‌ی V12 به حجم ۵ لیتر، قدرت ۳۰۰ اسب بخار و گشتاور ۴۵۰ نیوتن‌متر، در زمان ۶.۸ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسید. این زمان در استانداردهای امروزی چندان قابل توجه نیست؛ ولی در دهه‌ی ۱۹۹۰ اوضاع کاملاً فرق می‌کرد.

 

نسخه‌ی ۸۵۰ CSI با بهینه‌سازی پیشرانه‌ی V12، افزایش حجم آن از ۵ به ۵.۴ لیتر و تنها جعبه‌دنده‌ی دستی همراه شد تا ۳۸۱ اسب بخار قدرت و ۵۵۰ نیوتن‌متر گشتاور، سری ۸ را در کمتر از ۶ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برساند. به‌طور کلی سری ۸ در ۵ نسخه‌ی مختلف تولید شد. با عرضه‌ی نسخه‌ی ۸۵۰ CSI پرقدرت و تغییر پیشرانه‌های نسخه‌های دیگر، مدل پایه با پیشرانه‌ی هشت سیلندر V شکل ۴ لیتری با قدرت ۲۸۶ اسب بخار عرضه شد.

 

تجهیزات و فناوری‌های فراوان

بی‌ام‌و سری 8,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

سیستم کمربند ایمنی یکپارچه با صندلی، تنظیم برقی ارتفاع فرمان با قابلیت ذخیره، کم کردن نور چراغ‌ خودروها در آینه‌ی جلو، قفل مرکزی ریموت و کامپیوتر هوشمند فقط بخشی از تجهیزات استاندارد سری ۸ بی‌ام‌و بودند.

 

علاوه بر این، جعبه‌دنده‌های دستی ۶ سرعته و خودکار ۴ سرعته، سیستم تعلیق عقب پنج‌اتصالی، سیستم کنترل پایداری و کشش، سیستم هیدرولیک فرمان حساس به سرعت و حتی سیستم کنترل دمپر (EDC) به‌عنوان آپشن از مدل ۱۹۹۰ با سری ۸ بی‌ام‌و همراه شد. با استاندارد‌های ۳۰ سال گذشته، بی‌ام‌و سری ۸ یکی از پیشرفته‌ترین خودروهای دهه‌ی ۱۹۹۰ بود.

 

حضور در باشگاه اختصاصی BMW Art Car

بی‌ام‌و سری 8,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

پروژه‌ی طراحی خودروهای بی‌ام‌و موسوم به BMW Art Car توسط هرو پولین (راننده‎ی مسابقه فرانسوی کلید) خورد. نقاش‌ها و طراح‌های معروفی مانند الکساندر کالدر، جنی هالزر، فرانک استلا و ... در این پروژه طرح‌های زیبایی به تصویر کشیدند. دیوید هاکنی (نقاش، طراح و عکاس انگلیسی) در سال ۱۹۹۵ طرح زیبا و متفاوتی برای سری ۸ نسخه‌ی ۸۵۰ CSI طراحی کرد. این پروژه با طراحی مدل ۳.۰ CSL در سال ۱۹۷۵ توسط الکساندر کالدر شروع شد و تا به‌امروز ادامه داشته است.

 

نسخه‌ی پروتوتایپ M

بی‌ام‌و سری 8,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

در سال ۱۹۹۱ نسخه‌ی پروتوتایپ سری ۸ با همکاری دپارتمان M بی‌ام‌و و BMW Technik ساخته شد. این نسخه‌ی ویژه به پیشرانه‌ی V12 با قدرت ۵۵۰ اسب بخار و شاسی بهینه‌شده مجهز بود. جالب این است که وجود این نسخه‌ تا چند سال مخفی ماند و سپس مقامات بی‌ام‌و احتمال ساخت M8 را تأیید کردند.

 

با این‌حال M8 هیچوقت تولید نشد و نسخه‌ی پروتایپ، به‌منظور مدل آزمایشی برای دیگر محصولات بی‌ام‌و استفاده شد. یکی از نکته‌های جذاب این نسخه‌ی پروتوتایپ، استفاده از پیشرانه‌ی V12 آن در ظهور افسانه‌ی مک‌لارن F1 بود.

 

 

 

  • 19
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش