چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۳:۲۹ - ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۳۹۴۲
دنیای خودرو

نگاهی کوتاه به خودروی «مزدا ۲ اسپرت ۲۰۱۷»

خودرو مزدا 2,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

در پی توقف تولید سوزوکی سوئیفت اسپرت مجهز به پیشرانه تنفس طبیعی، مزدا ۲ با موتور ۱.۵ لیتری ۱۱۳ اسب بخاری، قوی ترین سوپرمینی بازار است که از هیچگونه توربوشارژر بهره‌ نمی‌برد. البته بهتر است ب ام و i3 را در این زمره به شمار نیاورید.

 

خودرو مزدا 2,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

مزدا ۲؛ نیروی کم بعلاوه وزن کمتر معادل است با قدرت بیشتر

این خودرو به طرز فوق‌العاده‌ای سبک وزن بوده و چیزی در حدود ۹۷۰ کیلوگرم را در این کالبد کوچک و زیبا جای داده است. این امر موجب شده تا حتی همین مقدار نحیف اسب بخار که در دل پیشرانه مزدا۲ موجود است، شتاب صفر تا صد ۸.۷ ثانیه‌ای را رقم بزند.

 

برای مقایسه می‌شود به تویوتا یاریس اشاره کرد که از پیشرانه‌ای با حجم و اندازه مشابه سود می‌برد اما برای دستیابی به سرعت صد کیلومتر بر ساعت از حالت سکون، به سه ثانیه زمان بیشتر نیاز دارد.

 

همچنین واکسهال (اوپل) کورسا نیز با وجود ۱۵۰ اسب‌بخار قدرت، قادر به شکستن رکورد مزدا۲ جی تی اسپرت نیست. در ضمن مزدا۲ برای جیب شما نیز سبک خواهد بود و در این نسخه تاپ یعنی جی تی اسپرت، با برچسب قیمت ۱۶,۹۹۵ پوندی روی شیشه آن مواجه خواهید شد.

 

خودرو مزدا 2,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

آنچنان که درخور یک مدل سطح بالاست، مزدا این خودرو را به امکاناتی نظیر مسیریاب ماهواره‌ ای، صندلی‌ های چرمی گرم شونده و یک دوربین پارک عقب مجهز نموده است. سیستم‌ های تعلیق و فرمان نیز به منظور آسایش بیشتر و فرمان‌پذیری دقیق‌تر، دستخوش تغییراتی شده‌ اند.

 

در بخش انتقال قدرت هیچگونه تنوعی وجود نداشته و پیشرانه ۱۱۳ اسب بخاری تنها با یک گیربکس شش سرعته دستی در نسخه GT Sport عرضه می‌شود.

 

خودرو مزدا 2,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

رینگ‌ های آلیاژی ۱۶ اینچی، چراغ‌های LED، هداپ دیسپلی فعال، روکش چرمی مشکی و قهوه‌ای رنگ داخل کابین و سیستم گرمایش صندلی‌ های جلو نیز جزء دیگر امکانات مزدا۲ محسوب می‌شوند.

 

همچنین مزدا ۲ مورد نظر به سامانه «کنترل جی-وکتورینگ» یا سیستم تغییر بردار انتقال گشتاور مجهز شده که طبق ادعای شرکت سازنده به طور لحظه به لحظه در هنگام چرخش غربیلک فرمان، با به تاخیر انداختن جرقه زنی شمع ها، بار وارده به چرخ‌های جلو را تغییر داده و موجب افزایش تعادل خودرو می‌شود. فضای کابین نیز در برابر نفوذ صدا های خارجی، به خوبی عایق بندی شده است.

 

 

خودرو مزدا 2,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

حرکت در مسیر های پر پیچ و خم، عملکرد صحیح و دقیق سیستم فرمان را برای ما به اثبات رساند اما عملکرد سیستم مذکور اندکی کمتر از انتظار ما بود. با توجه به ۲۲۹ کیلوگرم وزن کمتر نسبت به کورسا، مزدا در گذر از پیچ‌ ها چابک‌ تر عمل می‌ کند.

 

پیشرانه ۱.۵ لیتری با کمک یار شش سرعته خود، در طی مدت زمانی اندک دور می‌گیرد و اهرم تعویض دنده به سرعت ضرایب مختلف دنده را تغییر می‌دهد.

 

ترکیب هوشمندانه این دو موجب شده تا مزدا۲ با سرزندگی به پیش برود و مشکل کمبود گشتاور نیز از طریق به کارگیری گیربکس با ضرایب دنده کوتاه‌تر مرتفع شده است.

 

 

خودرو مزدا 2,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

کلام آخر

مزدا جزء آن دسته از خودرو هایی است که با شاخصه‌ های نادرست تعریف شده‌اند. وزن کم، قیمت مناسب و پیشرانه تنفس طبیعی آن را به یک گزینه غیرمعمول در میان سوپرمینی ها بدل نموده است.

 

به این ترتیب قدرت مناسب پیشرانه(نسبت به وزن)، گیربکس سرزنده و هندلینگ خوب مزدا۲ جی تی اسپرت را شایسته پرداخت حدود ۱۷ هزار پوند می‌ نماید.

 

 

خودرو مزدا 2,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

اگر به دنبال یک سوپرمینی جذاب، چالاک، خوش ساخت و ارزشمند(در مقایسه با بهای پرداختی)  باشید، مزدا۲ جی‌تی اسپرت همان چیزی است که می‌ خواهید.

 

در بازار داخلی ایران نیز با توجه به قوانین جدید گمرکی و ایجاد اختلاف قیمت قابل توجه بین خودروهای مونتاژی و وارداتی، به نظر می رسد که مونتاژ مزدا ۲ هاچ بک جدید با قیمتی در محدوده ۱۰۰ میلیون تومان می تواند توجیه پذیر باشد، چرا که حالا با توجه به افزایش قیمت خودروهایی چون هیوندای النترا و کیا سراتو وارداتی به محدوده ۱۹۰ میلیون تومان، بازار خودروهای عرضه شده در بازه قیمتی ۹۰ الی ۱۵۰ میلیون تومان کم تنوع شده و در این محدوده فضای مناسبی برای مونتاژ خودروهای جذاب به وجود آمده است.

 

 

 

 

  • 18
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش