سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۴۸ - ۲۱ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۵۴۱۷
دنیای خودرو

DC آوانتی؛ اولین سوپراسپرت ساخت هند

خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

DC آوانتی، کوپه‌ی اسپرت ساخت هندوستان است که با طراحی ابرخودرو، قوای فنی اسپرت، ارتفاع متناسب و کیفیت سواری هاچ‌بک ارائه می‌کند.

 

DC آوانتی که نام خود را از مدل آوانتی شرکت آمریکایی استودبیکر الهام گرفته است، برای اولین بار در نمایشگاه بین‌المللی خودروی دهلی نو رونمایی شد و سپس در سال ۲۰۱۵ در بازار خودروی هندوستان عرضه شد.

 

خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

شرکت هندی DC Design در سال ۱۹۹۳ با هدف تولید مدل‌های مفهومی، پروتوتایپ و شخصی‌سازی خودروهای دیگر برندها، در بمبئی تأسیس شد. اولین محصول مستقل و تجاری این شرکت، DC آوانتی؛ یک خودروی اسپرت موتورمیانی است که طراحی، مهندسی و ساخت آن، تماما در هندوستان انجام شده است.

 

طراحی بدنه و ظاهر؛ سردرگم، شلوغ و ناهماهنگ

 

خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

آیا واقعاً در نگاه اول DC آوانتی یک سوپراسپرت موتورمیانی جذاب است؟ از جواب ساده و کوتاه «بله» یا «خیر» پرهیز می‌کنیم و فقط به توصیف ظاهر آن می‌پردازیم. نمای عقب این خودرو مانند انعکاس جلوپنجره و نمای جلوی یک خودرو دیگر است، طراحی جلوی آن شلخته است و با‌توجه به ارتفاع DC آوانتی، بیشتر باید به بررسی یک شاسی‌بلند پرداخت تا یک خودروی کوپه‌ی اسپرت. با این‌حال این خودروی هندی، اگرچه از یک دریچه‌ی متفاوت و در عرض زمان کوتاه، در مأموریت «جلب توجه» موفق بوده است.

 

پکیج آپشن کیت بدنه‌ی آیرودینامیک شامل باله‌ی عقب که با وجود ترکیب رنگ سیاه و نارنجی، همانند بوگاتی ویرون سوپراسپرت شده است، شاید در نگاه اول و البته از فاصله‌ی دور جذاب به‌نظر برسد، ولی بدون شک بعد از چندثانیه به‌جای سلفی گرفتن، از کنار آن رد خواهیم شد. با این تفاسیر، آیا DC آوانتی خودروی زیبایی است؟

 

طراحی کابین و فضای داخلی؛ ادامه‌ی داستان طراحی بدنه

 

خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

کابین و طراحی فضای داخلی تا جایی که با کابین هاچبک‌های کره‌ای دهه‌ی ۱۹۹۰ مشکلی نداشته باشید، آزاردهنده نیست. کیفیت متریال و ساخت کابین به‌خصوص دستگیره‌های درها اصلاً مناسب نیست. گویا کابین از بی‌کیفیت‌ترین پلاستیک جهان، در کنار فرمان نازک و دراز و دسته‌ دنده‌ی عجیب و دراز که به جعبه‌دنده‌ی رنو متصل بوده، ساخته شده است. صندلی‌ها با روکش چرم پلاستیکی و دوخت‌های رنگی تزئین شده‌اند. سیستم اطلاعاتی و سرگرمی افترمارکت به همراه پنل فرمان دیجیتال در روبروی راننده قرار گرفته‌اند. اما فایده‌ی وجود پنل دیجیتال بدون امکان تغییر رنگ و طرح‌های آن چیست؟ سؤالی که جواب آن فقط در اختیار تیم مهندسی DC دیزاین است.

 

خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو
خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو
خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو
خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

بزرگ‌ترین مشکل کابین آوانتی، فضای ناکافی سر است. یک فرد بالغ با قد کمتر از ۱۸۰ سانتی‌متر، باید سایش ممتدد موها با سقف را تحمل کند. احتمالا، افرادی با قد بالای ۱۸۰ سانتی‌متر برای رانندگی با آوانتی، باید با موهای خود خداحافظی کنند یا حداقل قبلاً این‌کار را نجام دهند. این خودروی هندی با داشتن ارتفاع ۱۷۰ میلی‌متر (فقط ۳۰ میلی‌متر از شاسی‌بلندجگوار E-Pace کمتر) و ارتفاع کلی سقف تا زمین ۱۲۰۰ میلی‌متر (۳۰ میلی‌متر بیشتر از سوپراسپرت لامبورگینی هوراکان) خیلی سخت در کلاس کوپه‌ی اسپرت قرار می‌گیرد.

 

البته دید راننده بسیار کافی و مناسب است. نکته‌ی دیگر، فقدان آینه‌ی دید به عقب است که با توجه به وجود کاورهای موتور، در این قسمت آوانتی حس یک سوپراسپرت واقعی را تداعی می‌کند.

 

پیشرانه و قوای فنی؛ قلب هاچ‌بک فرانسوی در سوپراسپرت هندی

 

خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو
خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو
خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو
خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

همانطور که مشخص است، خبری از پیشرانه‌ی ۱۶ سیلندر W شکل نیست و به‌منظور کاهش هزینه‌ها، باید به پیشرانه‌ی ۴ سیلندر ۲ لیتری توربوشارژ رنو بسنده کرد. در واقع همان پیشرانه‌ی نسل گذشته‌ی رنو مگان RS با دو قدرت ۲۵۰ و ۳۱۰ اسب بخار در آوانتی یافت می‌شود. نسخه‌ی ۳۱۰ اسب بخاری به همراه پدال‌های تعویض دنده‌ی پشت فرمان ارائه می‌شود. آوانتی با پیشرانه‌ی ۲۵۰ اسب بخاری با حداکثر سرعت محدود شده‌ی ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت، در زمان ۶ ثانیه به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد. این سرعت با توجه به ترافیک سنگین هند و البته نبود کیسه‌ی هوا در آوانتی، کاملاً کافی به‌نظر می‌رسد. با توجه به ظاهر و طراحی این خودرو، صدای آن بسیار ناامید کننده است و فقط صوت توربوشارژر در پشت سر راننده جلب توجه می‌کند.

 

خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو
خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

شاسی آوانتی از جنس فولاد بوده که با وجود پنل‌های فیبرکربن، وزن این خودرو به ۱۵۸۰ کیلوگرم رسیده است. این وزن را با ارتفاع زیاد آوانتی در نظر بگیرید تا به مناسب بودن این خودرو برای جاده‌های هندوستان پی ببرید. به لطف ارتفاع زیاد، آوانتی در جاده‌های ناهموار و نامناسب هند اگرچه با سرعت پایین، حرکت می‌کند. به عنوان مثال اصلاً نمی‌توان با لامبورگینی هوراکان پا‌به‌پای سوپراسپرت هندی در جاده‌های این کشور رانندگی کرد. شاید با تعویض تایرهای پیرلی و رینگ‌های ۲۰ اینچی با تایرهای گودیر رانگلر، بتوان با آوانتی در رالی داکار هم شرکت کرد.

 

کیفیت سواری و فرمان‌پذیری؛ غیرقابل پیش‌بینی

 

خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

به‌طور کلی کیفیت تعویض‌دنده‌ها و رانندگی در پیچ‌های ملایم مناسب است. در واقع آوانتی عملکردی مشابه هاچ‌بک‌های پرقدرت دارد ولی بازخورد فرمان آن اصلاً در حد خودروهای اروپایی نیست. به‌خصوص در پیچ‌های تند و سریع، تکان‌های بدنه‌ غیرقابل پیش‌بینی است. با رانندگی کوتاه با این مدل، به سادگی می‌توان به هدف اصلی ساخت آن پی برد. آوانتی یک خودروی نسبتاً پرقدرت با قیمت مناسب و ظاهر متفاوت است. در حقیقت این خودرو به منظور استفاده‌ی داخلی و افتخار مردمان هندوستان ساخته شده است.

 

قیمت؛ سوپراسپرت اقتصادی

DC آوانتی در بازار هند با قیمتی نزدیک به ۳۷ لاخ (حدود ۵۶ هزار دلار) عرضه می‌شود. البته با وجود آپشن‌هایی مانند چادر سفارشی (۳۹۵ دلار)، رنگ‌های سفارشی کابین (۱۴۴۲ دلار)، رنگ مات بدنه (۴۵۷۵ دلار)، رسیدن قیمت نهایی یکی مدل فول آپشن به ۷۰ هزار دلار نیز ممکن است.

 

تا به‌امروز، نزدیک به ۳۵۰ دستگاه DC آوانتی در هند به فروش رفته است و مقامات این شرکت، در حال بررسی احتمال صادرات این مدل به برخی کشورهای مشخص هستند. شاید با برطرف کردن مشکلات طراحی و کیفیت ساخت، این مدل در بازار اروپا مشتری پیدا کند؛ در غیر اینصورت DC آوانتی در کشورهای در حال توسعه شانس موفقیت بیشتری خواهد داشت.

 

کلام آخر

 

خودرو,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

DC Avnati محصول جاه‌طلبی و تلاش یک تیم هندی جهت ساخت یک سوپراسپرت موتورمیانی است. مشخصه‌های بسیاری در این خودرو یافت می‌شود که قرار دادن آن در کلاس سوپراسپرت‌ها واقعاً یه جرم محسوب می‌شود. با این‌حال با توجه به وضعیت بازار خودرو داخلی هند، آوانتی به عنوان یک سوپراسپرت وطنی مورد قبول واقع شده است، اما بدون تعارف باید گفت که این خودرو در بازار جهانی هیچ حرفی برای گفتن نخواهد داشت.

 

 

  • 11
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش