دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۰:۰۷ - ۱۱ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۲۵۹۴
دنیای خودرو

بررسی فنی هیوندای نکسو ۲۰۱۹

هیوندای نکسو 2019,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو
هیوندای، سرمایه‌گذاری سنگینی بر فناوری خودروهای هيدروژنی داشته است. در ادامه به بررسی نسل دوم خودروی سلول سوختی‌ این شرکت کره‌ای، با نام نکسو می‌پردازیم.

هیوندای در جریان اجلاس خود در نمایشگاه CES ۲۰۱۸ از شاسی‌بلند نکسو (Nexo) رونمایی کرد. این خودرو که توان موردنظر خود را از سلول‌های سوختی تأمین می‌کند، در سال جاری میلادی به بازار عرضه خواهد شد.برای کسانی که دسترسی به ایستگاه‌های هیدروژنی دارند، وسیله نقلیه سلول سوختی فوق‌العاده هیوندای یک نمونه قابل‌توجه در استفاده از تکنولوژی پیشرفته است. همیشه به نظر می‌رسید که خودروهای هیدروژنی متعلق به سال‌ها بعد هستند و جایی بین تکنولوژی آینده و رؤیای خودروهای سبز دارند.خودرویی که روزانه که از فراوان‌ترین عنصر موجود در روز زمین استفاده کرده سپس آن را به الکتریسیته تبدیل می‌کند و خروجی آن تنها آب‌وهوای پاک است برای سال‌ها دست‌نیافتنی به نظر می‌رسید.

 

هیوندای نکسو 2019,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

زمان‌بندی برای ارائه موفق خودروهای سلولی سوخت هیدروژن به بازار هنوز هم می‌تواند بسیار بحث‌برانگیز باشد زیرا اولین قدم درفروش خوب این خودروها در دسترس بودن ایستگاه‌های سوخت هیدروژن است؛ که هنوز نیاز به سرمایه‌گذاری بسیار زیادی دارد؛ اما احتمالاً شرایط خوب هیوندای نکسو نظر مثبت خریداران را به خود جلب خواهد کرد. انتظار می‌رود این خودرو فروش خوبی را تجربه کند.در بازار خودروهای سلول سوختی تویوتا میرای حضور دارد که باقیمت بیش از ۶۰ هزار دلاری خود نتوانسته است بیش از ۵۳۰۰ دستگاه در سال ۲۰۱۷ به فروش رساند. خودروی دیگر هوندا fcx clarity است که به‌صورت اجاره در ژاپن، اروپا و آمریکا عرضه می‌شود که رکورد بسیار عجیبی را به نام خود ثبت کرده است و از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۴ فقط ۴۶ دستگاه از آن در آمریکا توسط مشتریان اجاره‌شده است. به همین دلیل هوندا عرضه این مدل را متوقف کرده است. بااین‌حال هیوندای تلاش می‌کند باعرضه یک شاسی‌بلند کامپکت و جذاب بسیاری از خریداران در بازار را تحت تأثیر قرار داده است.

 

هیوندای نکسو 2019,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

هیوندای نکسو نسبت به توسان که اولین خودروی هیدروژنی هیوندای است پیشرفت قابل‌ملاحظه‌ای داشته است. نکسو جایگاه ویژه‌ای در سبد محصولات هیوندای خواهد داشت و جایگزین نمونه‌ی سلول سوختی توسان خواهد شد؛ اما نکته‌ی تمایز این شاسی‌بلند، تجهیز آن به جدید‌ترین قابلیت‌ها و سیستم‌های کمکی راننده‌‌ی هیوندای است. ابعاد این خودرو مشابه هیوندای توسان است اما هیوندای ادعا کرده است که پلتفرم این خودرو با پلتفرم توسان متفاوت بوده و علی‌رغم سبک‌تر بودن فضای بیشتری را برای مخزن هیدروژن و موتور سوخت سلولی فراهم می‌کند.طراحی متفاوت اما جالب نکسو، آن را از مدل قبلی خود متمایز می‎کند.

 

هیوندای نکسو 2019,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

این طراحی متفاوت به لطف چرا‎غ‎های جلوی مجزا شبیه به مدل کونا (Kona)، قالپاق‎های بزرگ چند پره‌ای با لاستیک‎‎های باریک و کشیده و دستگیره‎های در کشویی ایجادشده است. چراغ‌های LED عریض و کشیده کمک می‌کند تا تعادل خوبی با جلوپنجره مشبک جلو خودرو برقرار باشد. تنها با یک نگاه می‎توان متوجه تغییر شمایل نکسو شد. درواقع هیوندای در این مدل، زبان طراحی خود را تغییر داده است و به سبک و سیاق امروزی نزدیک‎تر شده است. چراغ‌های باریک و کشیده جلو در کنار چراغ‌های مه شکن بزرگ و جلوپنجره‌ عظیم با زوایای تیز، ظاهری تهاجمی و تا حدودی خشن به نکسو بخشیده است. از طرف دیگر، در بخش انتهایی خودرو با طراحی ساده‌تری روبه‌رو هستیم. در عقب خودرو چراغ‌های مثلثی و زیبای نکسو یک امضای غیرقابل‌پیش‌بینی در تاریکی شب است.

 

هیوندای نکسو 2019,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

کابین نکسو نیز از این نظر مدرن و شیک است. حس و حال لوکس بدنه، به درون خودرو هم سرایت کرده است. درون کابین یک نمایشگر دیجیتال بزرگ، صفحه‌نمایش اطلاعاتی-سرگرمی، دکمه‎های فشاری و کنسول مرکزی کشیده، قرارگرفته است که با یک‌تریم فلزی که به‌صورت سرتاسری روی داشبورد قرار دارد، خودنمایی می‌کند. نمایشگر نقاط کور خودرو نیز قسمت عقب و طرفین خودرو را هنگام تغییر خط نمایش می‌دهد. هیوندای اعلام کرده که این سیستم اولین نمونه‌ موجود در این صنعت است که هر ۲ طرف خودرو را برای نمایش نقاط کور، پوشش می‌دهد.

 

هیوندای نکسو 2019,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

تقریباً همه دکمه‌های کنترلی و سرگرمی خودرو در اینجا قرارگرفته است حتی دکمه انتقال قدرت خودرو نیز مانند آخرین نسل پورشه کاین طراحی‌شده است؛ که یک تجربه کاری جدیدی را به کاربران منتقل می‌کند.البته ممکن است این طرح را دوست داشته باشید یا از آن متنفر هستید از شما تقاضا داریم که آن را فقط به‌عنوان یک طرح جدید بپذیرید.اگرچه طراحی کابین دارای زیبایی بصری بیشتری است. همه عناصر به زیبایی در کنار یکدیگر قرارگرفته‌اند. ولی نمی‌توانیم بگوییم که این دکمه‌ها کاربرد قابل قبولی داشته باشند.

 

هیوندای نکسو 2019,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

این خودرو بعد از تلاش‌های بسیار زیاد و تجربه‌های متفاوت هیوندای درزمینهٔ ساخت خودروهای پیل سوختی مانند توسان و همچنین اتوبوس‌های شهری ساخته‌شده است.مسافت قابل پیمایش این خودرو با یک‌بار سوخت‌گیری طبق استاندارد آژانس حفاظت محیط‌زیست آمریکا حدود ۵۹۵ کیلومتر است که ۱۶۰ کیلومتر بیشتر از توسان است. در حالی است که میزان مسافت قابل پیمایش این شاسی‌بلند بر اساس استاندارد‌های اروپا بیش از ۸۰۰ کیلومتر خواهد بود؛ که توسط سه مخزن غیرقابل‌تخریب با حجم کلی ۱۵۶.۶ لیتری هیدروژن قابل‌ دستیابی است.

 

هیوندای نکسو 2019,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

سوخت‌گیری کامل این خودرو ظرف ۵ دقیقه انجام می‌گیرد. خودروهای هیدروژنی معمولاً برای استارت و تولید قدرت در هوای سرد با مشکلاتی مواجه هستند. درحالی‌که خودروهای پیل سوختی قدیمی هیوندای در دمایی منفی ۲۰ درجه سانتی‌گراد قابلیت کارکرد خود را از دست می‌دادند. سیستم جدید دارای محدوده عملیاتی بسیار بهتری بوده و در دمای منفی ۳۴ درجه ظرف ۳۰ ثانیه فعال و آماده‌به‌کار است. درحالی‌که گرم شدن کامل سیستم سلول سوختی توسان به ۹۰ ثانیه زمان نیاز داشت.

 

هیوندای نکسو 2019,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

سرانجام کاتالیزورهای خودرو پیل سوختی توسان دارای عمر مفید ۵ ساله بودند که هیوندای در این مدل عمر مفید آن‌ها را به ده سال افزایش داده است. قدرت موتور القایی نصب‌شده در جلو خودرو کافی است. قدرت نهایی این موتور ۱۶۱ اسب بخار و گشتاور آن به حداکثر ۳۹۴ نیوتن متر می‌رسد. برخلاف وسایل نقلیه دیزلی این گشتاور زیاد باعث می‌شود که این خودرو بزرگراه‌ها را باقدرت و سرعت بپیماید؛ اما شتاب بالایی نداشته باشد. زمان‌ سرعت‌گیری صفرتا ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت این مدل به رقم پایین ۹.۲ ثانیه می‌رسد.

 

لازم به ذکر است که مهندسان تعادل وزنی، آزمایش‌های فرمان پذیری را در این خودروی کلاس کراس‌اوور کوچک به‌خوبی رعایت کرده‌اند. میزان سروصدا و لرزش‌های ناهنجار این خودرو در بزرگراه بسیار کم است. پیشرانه الکتریکی این خودرو بیش‌ازاندازه بی‌صدا است و تنها در سرعت‌های بالا صدای این موتور به‌سختی در داخل کابین شنیده می‌شود.

 

هیوندای نکسو 2019,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

صدای باد در سرعت‌های بالا کمی در کابین شنیده می‌شود. البته این ممکن است به خاطر عدم وجود حفاظ بین محفظه احتراق موتور و اگزوز خودرو باشد. کیفیت رانندگی با تایرهای ۱۹ اینچی بسیار نرم و روان است.مخزن‌های سوخت هیدروژن هیوندای نکسو درست در خط مرکزی خودرو در زیر کف خودرو و در زیر صندوق‌عقب قرارگرفته است. به همین دلیل این خودرو نسبت به دیگر شاسی‌بلند‌های کامپکت که از سوخت سنتی یا گاز استفاده می‌کنند فضای کمتری دارد.هیوندای نکسو تقریباً ۸۵۰ لیتر فضای ذخیره‌سازی بار دارد که نسبت به بسیاری از کراس‌اوور های کامپکت کاهش ۵۰ درصدی را نشان می‌دهد.

 

هیوندای نکسو 2019,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

حتی اگر این مدل فضای کمی داشته باشد در حقیقت نکسو به‌عنوان یک خودروی آینده‌نگرانه شرکت هیوندای شناخته می‌شود و البته برخی از تکنولوژی‌های پیشرفته نیز در آن به‌کاررفته است. یکی از این فناوری‌ها، مانیتور نمایش نقاط کور خودرو است که پشت و طرفین خودرو را هنگام تغییر لاین و مسیر حرکتی نمایش می‌دهد. فناوری نوین دیگر به‌کاررفته در شاسی‌بلند نکسو، سیستم هدایت خودرو بین خطوط است که از سرعت صفرتا ۱۴۵ کیلومتر بر ساعت فعالیت می‌کند. این فناوری هنگام رانندگی در بزرگراه‌ها به کمک نقشه و اطلاعات دریافتی، در کنار کنترل سرعت، به‌صورت خودکار خودرو را در مسیر نگه می‌داد تا شاهد حضور فناوری نیمه‌خودران در شاسی‌بلند جدید هیوندای باشیم. علاوه بر این خودرو به سیستم کروز کنترل سه‌بعدی مجهز بوده که خطوط مسیرها را دنبال کرده و با توجه به ترافیک موجود سرعت خود را تغییر داده و منطبق می‌کند.هرچند که آلارم های صوتی متفاوت این خودرو گاهی آزاردهنده است ولی توانایی نکسو درهشداردادن دوربین‌های ترافیک بزرگراه‌های کره بسیار شگفت‌انگیز بود.این شرکت یک نسخه کاملاً مستقل از این سیستم خودران را در حال آزمایش دارد که قرار است در خودروهای آینده این شرکت به کار گرفته شود.

 

هیوندای نکسو 2019,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

هیوندای با تولید یک خودروی بسیار آرام و بی‌صدا، آلایندگی صفر و همچنین کمک به راننده برای استراحت کردن در مسیرهای کوتاه و خلوت با استفاده از فناوری نیمه خودران، کار بسیار بزرگ و قابل‌ستایشی انجام داده است.

 

درحالی‌که ایستگاه‌های سوخت‌گیری هیدروژن در سراسر ایلات متحده کم‌وبیش وجود دارد اما نیویورک برنامه‌ای برای ایجاد صدها ایستگاه سوخت‌گیری در سال پیش رو دارد که آن را به یک بازار بسیار بزرگ خودروهای هیدروژنی تبدیل می‌کند. البته گرایش مردم به خودروهای سلول سوختی در لس‌آنجلس یا منطقه خلیج بیشتر از دیگر ایالت‌های امریکا است و اگر ساکنان کالیفرنیا هیوندای نکسو را در گاراژ خانه خود پارک کنند بقیه مردم ایالات‌متحده نیز این کار را انجام خواهند داد.

 

هیوندای نکسو 2019,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

هیوندای هنوز برای این مدل قیمتی مشخص نکرده است. البته به یاد داشته باشیم که خودروی پیل سوختی توسان فقط از طریق اجاره ماهیانه ۴۹۹ دلار در دسترس است. گمانه‌زنی در خصوص قیمت هیوندای نکسو که از طریق فروش یا اجاره به بازار عرضه می‌شود احتمالاً از همین رقم آغاز می‌شود. نکسو واقعاً خودروی شگفت‌انگیزی است. باوجود تمام محدودیت‌های که برای این خودرو وجود دارد. هنوز هم این مدل یک پیشرفت فوق‌العاده و تأثیرگذار در صنعت خودروهای سلول سوختی محسوب می‌شود. هرچند که استفاده جهانی و فراگیر از سوخت هیدروژن شروع نشده یا حتی نزدیک هم نیست ولی نکسو کمک می‌کند تا نشان دهد که این هدف قابل‌دستیابی تر از آن چیزی است که به نظر می‌رسد.

 

 

  • 14
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش