به گزارش فرادید، اکلیپس کراس که علاوه بر نام جدید و متفاوت، از زبان طراحی تازه برند میتسوبیشی و نیز یک ژن تازه سود میبرد با توجه به ژنوم متفاوت از خودروهای قبلی این برند، به نوعی نشاندهنده استراتژی تازه الماس ژاپنی برای تسخیر بازار کراساوورهای است. گرچه نقدهای بسیاری وجود دارد که از نزدیک شدن فرم بدنه اکلیپس کراس و نیز فرم کلی داشبورد به خودروهای گروه لکسوس شکایت داشته اما انصافا نمیتواند جاذبه اکلیپس کراس را در مقایسه با رقبای خود مثل کپچر، ۲۰۰۸، تیوولی، جوک و سیاچ-آر دستکم گرفت.
این خودرو که تا اینجای کار توانسته نسبتا در اروپا موفق عمل کند، با فروشی بالغ بر ۳۵۰۰ دستگاه در یک ماه حضوری نسبتا موفق در قاره سبز داشته باشد گرچه در مقایسه با پژو ۲۰۰۸، رنو کپچر و تویوتا سی-اچآر که سه کراساوور کامپکت برتز این بازار هستند هنوز هم فاصله بسیاری دارد.
فروش این سه خودرو در ماه ژانویه یا سی روز نخست سال ۲۰۱۸ به ترتیب برابر با ۱۷، ۱۴ و ۱۱ هزار دستگاه بوده است که نشان میدهد کار اکلیپس کراس برای موفقیت بیشتر در اروپا بسیار سخت است. جالب است که اکلیپس کراس فعلا از کونا محصول تازه هیوندای در اروپا هم عقبتر است و فروش این خودرو با تعداد ۴.۵ هزار دستگاه هنوز بیشتر است.
اکلیپسکراس که به لحاظ قدرت، قیمت، آپشن وابعا بین مدل کوچک ASX و اوتلندر قرار دارد از ابعادی به ترتیب معادل ۴.۴۰، ۱.۸۱، ۱.۶۸ و ۲.۶۷ برای طول، عرض، ارتفاع و فاصله بین دو محور برخوردار است که این موجب میشود یک سر و گردن از رقبای فرانسوی، کرهای و ژاپنیاش بالاتر باشد. این خودرو در مقایسه با نیسان جوک، رنو کپچر و پژو ۲۰۰۸ خودرویی کاملا بزرگتر است و ابعادی کم و بیش مشابه با همتای ژاپنی خود یعنی تویوتا سی-اچآر دارد گرچه همچنان بزرگترین خودروی کلاس خود است.
حاصل ذهن خلاق و دستان هنرمند سونیشیرو کونیموتو به عنوان طراح اکلیپس کراس یک خودروی متقاطع و پیچیده با فرمی خاص است که هم خطوط تیز و هم فرم های منحنی داشته و در مجموع دو نیمه متضاد دارد. هرچه اکلیپس کراس در بخش جلو اتومبیلی تیز و خشن با فرمی نزدیک به ساخته های متاخر لکسوس و تویوتا است، در بخش عقب حالتی اختصاصی دارد. در واقع بخش عقب اکلیپس کراس از خطوطی کاملا مواج و نرم برخوردار بوده که در تلاقی با شیشه شکسته و دو تکه عقب و یک مجموعه چراغ عمودی به همراه چراغ ترمز عرضی و کشیده چیزی متفاوت و خاص را عاید بیننده میکند.
داشبورد خودرو اما برخلاف ظاهر متفاوت بیرونی در ادامه طرح های فعلی و محافظه کارانه میتسوبیشی قرار داشته و شوقی برنمی انگیزد گرچه در نوع خود یک پیشرفت محسوب شده و فرم و چینش بهتری در مقایسه با نمونه های فعلی دارد. این اتومبیل ژاپنی که در آمریکا قیمتی ۲۴ هزار دلاری دارد، قطعا قیمتی بیش از ۲۲۰ میلیون تومان خواهد داشت که به این طریق خود را مستقیما در معرض مبارزه با تویوتا سی-اچآر و نیسان جوک اسپورت قرار می دهد.
میتسوبیشی اکلیپس کراس، از یک موتور بنزینی ۱۵۰۰ سیسی توربوشارژ بهره میگیرد که قادر است ۱۶۱ اسب بخار نیرو تولید کند. این خودرو از یک گیربکس ۸ سرعته CVT برای تعیین ضریب دنده استفاده میکند. اکلیپس کراس یک خودرو چهار چرخ محرک واقعی است و از نظر فنی مناسب آفرود بوده ضمن اینکه این موضوع ضربه ای به کیفیت سواری خودرو وارد نکرده و حرکت اکلیپس کراس در شهر هم توام با آرامش و لذت رانندگی است.
گفته میشود نماینده رسمی میتسوبیشی در ایران قرار است اکلیپس کراس را در بهار ۹۷ به بازار ایران معرفی کند. در اینصورت باید شاهد یک جنگ تمام عیار بین خودروهای هیوندای، پژو، تویوتا، نیسان، رنو، سانگ یانگ و احتمالا کیا در این کلاس سخت و فشرده باشیم. سوال اساسی درباره میتسو این است که نخستین دستگاه از محصول استراتژیک این شرکت یعنی کراساوور کامپکت اکلیپس کراس به گمرک رسید اما آیا این آغاز یک شروع بزرگ برای میتسو در ایران است؟
- 14
- 4