سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۵۹ - ۲۰ اسفند ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۲۰۴۸۲۵
دنیای خودرو

سمند سورن با چهره‌ای جدید دیده شد

سمند سورن,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

دیجیاتو/ بسیاری از ما سمند را تحت عنوان خودروی ملی میشناسیم. این خودروی نه چندان ایمن از سال ۱۳۸۰ به بعد با فیس لیفت های مختلف و صد البته بسیار مشابه ای مثل سمند، سمند سال، سمند lx، سمند سورن وارد بازار شده و توانسته به دلیل تک قطبی بودن صنعت خودروسازی داخل کشور فروش نسبتا خوبی را نیز تجربه کند.

 

سمند سورن,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

به تازگی تصاویری از هشتمین فیس لیفت این خودرو یعنی سمند سورن جدید که گفته می شود سال آینده راهی جاده ها خواهد شد منتشر شده است.

 

با دقت در تصاویر سورن جدید متوجه خواهیم شد که این فیس لیفت نیز تفاوت ظاهری چندانی با فیس لیفت های قبلی نداشته و در حقیقت، ایران خودرو تغییرات کوچکی را در چراغ های جلو و عقب، سپر جلو و عقب، رینگ‌ های آلومینیومی و نمای داخل کابین اعمال کرده است.

 

با توجه به این تصاویر، رینگ های آلومینیومی این فیس لیفت جدید جذاب تر شده که این تغییر کوچک به نوبه خود برای ایران خودرو یک گام مثبت فوق العاده بلند محسوب می شود!

 

طراحی کلی چراغ های عقب و جلو تغییر چندانی نکرده و مهندسان طراح پس از تلاش ها و محاسبات فراوان تنها به تغییر گرافیک داخلی چراغ ها اکتفا کرده اند که صد البته بسیاری از فروشگاه های مخصوص وسایل جانبی خودرو نیز این آپشن لوکس را ارائه می دهند!

 

سمند سورن,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

با توجه به تصاویر این سورن جدید به نظر می رسد که باید به مهندسان و مدیران ایران خودرو یادآوری کرد که هدف از ارائه فیس لیفت یک خودرو اصلاح مشکلات ظاهری و گاها فنی آن در راستای افزایش محبوبیت و کیفیت است.

 

در واقع با کوچک یا بزرگتر کردن چراغ های خودرو، تغییر داشبورد و جلوپنجره و یا حتی اعمال تغییرات کوچک در رینگ ها و کابین نمی توان فیس لیفت جدیدی را راهی بازار کرد.

 

از نظر بسیاری از کارشناسان چنین مدل هایی فیس لیفت محسوب نمی شوند. البته ایران خودرو توانسته است با همین فرمول هفت فیس لیفت جذاب و تقریبا مشابه راهی بازار کند که مصرف کنند داخلی نیز از سر اجبار و ناچاری مجبور به خرید آنها است!

 

سمند سورن,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

عموما فیس لیفت ها در سه گروه طراحی مجدد (Redesign)، تغییرات ظاهری عمده (Major Facelift) و جزئی (Minor Facelift) تقسیم بندی شده که قطعا ایران خودرو تنها در دسته آخر تخصص دارد.

 

واقعیت این است که سمند خود بر پایه پژو ۴۰۵ ساخته شده و در واقع بر روی شاسی و پلتفرم این خودرو سوار است. با توجه به مشکلاتی فراوانی که دامنگیر نسخه ها و فیس لیفت های متفاوت این خودرو شده دیگر تغییرات جزئی کارساز نبوده و احتمالا ایران خودرو تنها با طراحی مجدد می تواند از این مشکلات رهایی پیدا کند.

 

در واقع تغییرات جزئی و عرضه فیس لیفت های متنوع نمی تواند مشکلات فراوان سدان ملی را حل کند. خطوط و فرم کلی بدنه سمند قدیمی شده و احتیاج به نسلی جدید دارد.

 

سمند سورن,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

نقاط کور خودرو به همراه ستون های نسبتا پهن، صندلی های نامناسب، صدای بالای موتور، مصرف بالای سوخت و وضعیت نه چندان مناسب سیستم تعلیق و کمک فنرها تنها گوشه ای از مشکلات سمند است که مصرف کنندگان به ستوه درآورده است.

 

باید در نظر گرفت یکی از عمده نقاط ضعف تقریبا تمامی خودروهای ایرانی کیفیت و ایمنی پایین آن هاست. ایران خودرو می تواند با طراحی مجدد یک مدل ایده آل یا به عبارت دیگر عرضه خودرویی بر روی یک پلتفرم بهتر با این چالش قدیمی و پیچیده مبارزه کرده و سیل عظیمی از مشتریان جدید را به سمت خود روانه کند.

 

عموما خودروسازان اگر تمایلی به ادامه تولید یک خودرو داشته باشند بعد از تولید بلند مدت آن، نسخه ای با طراحی مجدد و یا نسل بعدی از خودرو را راهی بازار می کنند. بد نیست بدانید مرسدس بنز نیز C کلاس مدل ۲۰۱۴ خود را بر پایه طراحی مجدد مدل ۲۰۱۲ این خودرو مهندسی و راهی بازار کرد.

 

سمند سورن,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

در کنار تمامی نقاط ضعف سمند بد نیست با اشاره به فراوانی قطعات یدکی و خرید و فروش آسان، یادی هم از نقاط مثبت این خودروی ملی کنیم.

 

مدیران صنعت خودروسازی داخلی باید در نظر بگیرند که احتمالا در دراز مدت و با توجه به ایمنی کم و سیر نزولی کیفیت خودروهای ایرانی درصد بالایی از مشتریان ایرانی که توانایی مالی مناسبی داشته باشند به سمت خودروهای خارجی و بعضا چینی متمایل شده و از کالای به ظاهر ایرانی روی برخواهند گرداند که طبیعتا این موضوع خواسته هیچ مسئول دلسوزی نیست!

 

در انتهای لازم به ذکر است هرچند که بسیاری معتقدند این تصاویر متعلق به سورن جدید است، اما ایران خودرو هنوز هیچ اطلاعیه رسمی مبنی بر معرفی و عرضه این وسیله نقلیه ارائه نداده است.

 

 

  • 37
  • 15
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش