دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۶:۴۰ - ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۲۰۶۵۷۵
دنیای خودرو

اتوبوس هیدروژنی تویوتا سورا تولید می‌شود

اتوبوس هیدروژنی,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو
تولید و فروش اتوبوس تویوتا سورا، مجهز به فناوری پیل سوختی هیدروژن در ژاپن آغاز شده است. این فناوری، انقلابی در صنعت حمل و نقل عمومی محسوب می‌شود.

سال گذشته تویوتا در یک اقدام ابتکاری با نام «Start Your Impossible»، از تولیدکننده محصولات تجاری سواری به شرکتی فعال در زمینه ارائه خدمات حمل‌ونقل عمومی تبدیل شد. این امر به دلیل تمایل خودروساز ژاپنی برای کمک به بهبود و پیشرفت سطح زندگی مشتریان و جامعه به‌صورت یک مجموعه واحد، از طریق حمایت از ایجاد جامعه پایدار صورت گرفت؛ جامعه‌ای که در آن تمامی اعضا، احساس می‌کنند که باید با ایده‌های غیر ممکن خود تقابل داشته باشند. تویوتا قصد دارد با توسعه اتوبوس‌های مبتنی بر فناوری پیل سوختی، در آینده محصولاتی طراحی کند که مشتریان را به سمت آزادی در حمل‌ونقل سوق می‌دهد.

 

شرکت تویوتا موتور اعلام کرد که فروش اولین اتوبوس پیل سوختی سورا (Sora) از ماه مارس امسال آغاز شد و مجوز فروش آن در ژاپن نیز دریافت شده است. همان‌طور که دیگر خودروهای پیل سوختی تیراژ پایینی دارند، تولید اتوبوس Sora نیز محدود خواهد بود و تویوتا اعلام کرد که تا سال ۲۰۲۰ و آغاز بازی‌های المپیک در توکیو، بیش‌ از ۱۰۰ دستگاه اتوبوس هیدروژنی را در مناطق شهری تحویل خواهد داد.

 

اتوبوس هیدروژنی,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

اتوبوس Sora به دو پکیج پیل سوختی با قدرت ۱۱۴ کیلووات مجهز شده است که هر کدام برق مورد نیاز برای موتورهای الکتریکی متناوب سنکرون ۱۱۳ کیلووات را فراهم می‌کند. البته تویوتا هنوز هم از باتری نیکل-فلز هیدرید (NiMH) در سطح بسیار کم استفاده می‌کند. اتوبوس ۱۰.۵۲۵ متری Sora قادر است ۷۹ نفر مسافر را حمل کند که از این تعداد، ۲۳ نفر نشسته (با احتساب راننده) و ۵۶ نفر ایستاده هستند. در مقایسه با اتوبوس‌های معمولی، اتوبوس پیل سوختی هیدروژنی Sora از ۱۰ مخزن هیدروژن با مجموع ۶۰۰ لیتر و تحت فشار اسمی ۷۰ مگاپاسکال استفاده می‌کند که شعاع حرکتی تقریبا برابری برای آن ایجاد می‌کند. 

 

یکی از ویژگی‌های اضطراری جالب در اتوبوس Sora این است که سیستم منبع تغذیه خارجی، اینورتر مخصوصی دارد که به وسیله CHAdeMO به اتوبوس پیل سوختی متصل می‌شود و تا ۹ کیلووات برق را برای آن تأمین می‌کند؛ در نتیجه این سیستم می‌تواند ۲۳۵ کیلووات ساعت انرژی الکتریکی به اتوبوس تحویل دهد که به نظر می‌رسد بسته به شرایط استفاده، بین یک تا دو روز کاری ظرفیت داشته باشد.

 

اتوبوس هیدروژنی,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

تویوتا برای کمک به جامعه و پشتیبانی از آحاد مردم، این نوع اتوبوس را تولید می‌کند؛ بنابراین باید از نوعی سیستم سوخت‌رسانی استفاده شود که در خدمت محیط زیست باشد و در صورت بروز حادثه، بتواند به‌عنوان منبع برق نیز عمل کند. اتوبوس پیل سوختی Sora از ویژگی‌های طراحی و کارکردهای جهانی و انسانی بهره می‌برد، که منعکس‌کننده‌ی تمایل تویوتا برای حمایت از جامعه و زندگی اجتماعی است. اتوبوس پیل سوختی Sora، ویژگی‌های خاص زیر را ارائه می‌دهد؛ 

 

عملکرد زیست‌محیطی عالی

سیستم پیل سوختی تویوتا که بر مبنای خودروی الکتریکی پیل سوختی میرای (Mirai) توسعه یافته است، باعث بهبود عملکرد زیست‌محیطی اتوبوس Sora بدون انتشار آلاینده‌هایی نظیر دی‌اکسید کربن می‌شود؛ همچنین ترکیباتی مانند SOC که در وسایل نقلیه معمولی هنگام بهره‌برداری منتشر می‌شوند، به حداقل می‌رسند. استفاده از فناوری خودروی هیدروژنی میرای علاوه بر موارد یادشده، باعث کاهش ارتعاشات اتوبوس و ایجاد سروصدا خواهد شد. 

 

اتوبوس هیدروژنی,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

بهبود راحتی سرنشینان

صندلی‌های افقی اتوبوس Sora با مکانیزم ذخیره‌سازی اتوماتیک عرضه می‌شوند و هنگامی که از آن‌ها استفاده نشود، به طور خودکار تا می‌شوند و راحتی و آسایش بیش‌تری برای مسافران (به خصوص کسانی که سوار بر ویلچر هستند) فراهم خواهد شد. 

 

 سیستم نظارت تصویری (یا عملکرد مانیتورینگ محیطی اتوبوس) از هشت دوربین با کیفیت بالا در داخل و خارج اتوبوس بهره می‌برد؛ این سیستم به منظور پیشگیری از برخورد با عابران پیاده و دوچرخه‌سواران در اطراف اتوبوس طراحی شده است. هنگامی که اتوبوس متوقف می‌شود، سیستم از طریق اعلانات صوتی و تصویری به راننده در مورد عابران پیاده و دوچرخه‌سواران در اطراف اتوبوس هشدار می‌دهد و در نتیجه ایمنی افزایش خواهد یافت.

 

اتوبوس هیدروژنی,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

از عملکرد کنترل شتاب نیز در اتوبوس پیل سوختی Sora استفاده می‌شود که ایمنی را افزایش می‌دهد. به این شکل که نحوه شتاب‌گیری اتوبوس به‌صورت آرام و کنترل‌شده انجام می شود و مانع از توقف یا سرعت‌گیری ناگهانی خواهد شد؛ در نتیجه مسافران ایستاده ایمنی بیش‌تری خواهند داشت. همچنین به علت عدم استفاده از پیشرانه احتراق داخلی، جعبه دنده نیز وجود ندارد و بیش‌ترین آرامش برای مسافران رقم می‌خورد. 

 

طراحی بیرونی متفاوت

تویوتا در طراحی بیرونی اتوبوس پیل سوختی Sora به دنبال شکل استریوسکوپیک (برجسته‌بینی) است که به‌طور قابل ملاحظه‌ای با شکل جعبه‌ای (۶ گوشه) در اتوبوس‌های معمولی تفاوت دارد. در اتوبوس Sora از فناوری LED برای چراغ‌های جلو و عقب استفاده می‌شود که باعث تشخیص فوری آن برای عابران و دیگر رانندگان خواهد شد. 

 

البته هنوز هم تردیدهایی در زمینه مناسب بودن این نوع اتوبوس برای سیستم حمل‌ونقل عمومی وجود دارد. با این حال تویوتا قصد دارد در مناطق شهری توکیو از آن استفاده کند که به‌نظر می‌رسد به‌صورت آزمایشی باشد. در صورتی که اتوبوس Sora بتواند در مرحله آزمایشی، عملکرد مناسبی از خود نشان دهد؛ احتمال تولید انبوه آن در آینده وجود خواهد داشت. تویوتا می‌گوید با توجه به افزایش تعداد اتوبوس‌های مجهز به فناوری پیل سوختی در مناطق شهری، آگاهی عموم مردم نسبت به این نوع خودرو افزایش یافته است.

 

اتوبوس هیدروژنی,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

 

 

  • 10
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش