جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۲:۳۷ - ۰۷ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۱۷۴۵
دنیای خودرو

برترین خودروهای «پورشه» در هفت دهه

برترین خودروهای پورشه,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو
پورشه در ویدئویی به مناسبت هفتادمین سالگرد تولید اولین محصول خود، هفت خودروی برتر خود را در طی هر دهه به نمایش می‌گذارد.

فردیناند پورشه سال ۱۹۳۱ دفترش را با عنوان مهندسی و مشاوره مهندسی ساخت وسایل نقلیه در اشتوتگارت افتتاح کرد؛ اما اولین خودرویی که با نام پورشه توانست پا به عرصه تولید بگذارد، کمی بعد و در سال ۱۹۴۸ ثبت شد.این بدان معنی است که پورشه اکنون در آستانه هفتادمین سالگرد اولین خودروی تولیدی خود قرار دارد و به این مناسبت قصد دارد جشن بگیرد. به همین علت مجله رسمی پورشه با نام ۹۱۱ به بررسی هفت مدل مهم در طی هفت دهه گذشته پرداخته است. 

 

برترین خودروهای پورشه,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

به‌طور طبیعی ویدئو با پورشه ۳۵۶ متعلق به دهه ۵۰ میلادی آغاز می‌شودکه در اینجا با مشخصات SL مدل ۱۹۵۱ نشان داده شده است؛ اولین خودروی آلمانی که با چنین پسوندی طراحی شد و پس از آن نیز خودروی مرسدس بنز ۳۰۰ SL در سال ۱۹۵۴ رونمایی شد. این خودرو دارای پیشرانه ۱.۱ لیتری تخت چهار سیلندر بود که ۴۶ اسب بخار قدرت تولید می‌کرد. بیشینه سرعت خودرو به ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت محدود می‌شد که با توجه به پیشرانه مورد استفاده و فناوری آن زمان مناسب بود. خودروی پورشه ۳۵۶  که وزنی حدود ۶۴۰ کیلوگرم داشت، با نام سوپر لایت به زندگی خود ادامه داد.

 

برترین خودروهای پورشه,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

دهه ۱۹۶۰ با مهم‌ترین مدل پورشه به نام ۹۱۱ برجسته می‌شود که در قالب پورشه ۲.۰ مدل ۱۹۶۴ وارد بازار شد. در حقیقت اولین مدل پورشه ۹۱۱ با عنوان ۹۰۱ نام‌گذاری شده بود؛ اما پژو که در این ویدئو نیز از آن یاد می‌شود؛ از انتخاب چنین نامی رضایت نداشت. زیرا پژو در فرانسه خودروی منحصربه‌فردی تولید می‌کرد که نام آن با عددی سه رقمی و صفر در وسط مشخص می‌شد؛ با توجه به این شباهت در نحوه نام‌گذاری، پورشه تصمیم گرفت از نام ۹۱۱ برای مهم‌ترین مدل خود استفاده کند. این مدل پورشه ۹۱۱ مجهز به پیشرانه ۲.۰ لیتری تخت ۶ سیلندر بود که ۱۳۰ اسب بخار قدرت تولید می‌کرد و می‌توانست به بیشینه سرعت ۲۱۰ کیلومتر بر ساعت دست یابد.

 

برترین خودروهای پورشه,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

دهه ۱۹۷۰ با خودروی پورشه ۹۱۷ برجسته می‌شود؛ خودرویی که اولین پیروزی خودروساز آلمانی را در مسابقات ۲۴ ساعته لمانز بدست آورد و با نام «گلف» معرفی شد. پورشه ۹۱۷ اولین خودروی مجهز به پیشرانه ۱۲ سیلندر این شرکت بود که ۵.۰ لیتر حجم داشت و می‌توانست ۶۳۰ اسب بخار قدرت تولید کند. بیشینه سرعت خودروی مسابقه‌ای پورشه ۹۱۷ به ۳۶۰ کیلومتر بر ساعت محدود می‌شد. پورشه نه‌تنها با این خودرو در مسابقات ۲۴ ساعته لمانز پیروز شد، بلکه سال بعد نیز در فیلم «لمانز» با بازی استیو مک کوئین خوش درخشید. این همان خودرویی است که در سال ۲۰۱۷ با مبلغ ۱۴ میلیون دلار در حراجی به فروش رسید. 

برترین خودروهای پورشه,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

با آغاز دهه ۸۰ میلادی، خودروی سوپراسپرت پورشه ۹۵۹ جای خود را در خط تولید خودروساز اشتوتگارت باز کرد.هنگامی که به مرحله تولید رسید، سریع‌ترین خودروی تولیدی خیابانی پورشه لقب گرفت و پورشه تنها ۲۹۲ دستگاه از آن ساخت. ۲۹ دستگاه از خودروی پورشه ۹۵۹ به‌عنوان نسخه اسپرت تولید شدند که وزنی حدود ۱۰۰ کیلوگرم داشتند. پورشه ۹۵۹ از پیشرانه ۳.۰ لیتری خورجینی ۶ سیلندر در زیر کاپوت خود بهره می‌برد که می‌توانست ۴۵۰ اسب بخار قدرت تولید کند. بیشینه سرعت پورشه ۹۵۹ حدود ۳۰۰ کیلومتر بر ساعت توسط سازنده اعلام شده است؛ اما این خودروی اسپرت در سال ۱۹۸۸ توسط اتو موتور اند اسپرت در پیست ناردو ایتالیا آزمایش شد و توانست به بیشینه سرعت ۳۳۹ کیلومتر بر ساعت دست یابد. 

 

برترین خودروهای پورشه,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

در ابتدای دهه ۱۹۹۰ پورشه تصمیم گرفت تغییر قابل ملاحظه‌ای در کلاس خودروهای اسپرت خود ایجاد کند و خودرویی جدید به‌عنوان جانشین پورشه ۹۵۹ معرفی کرد. محصول اسپرتی به نام پورشه کاررا جی‌تی (Carrera GT) که از پیشرانه خورجینی ۱۰ سیلندر بهره می‌برد. با این حال به‌عنوان یکی از مهم‌ترین محصولات اسپرت در آن دوران، پورشه باکستر برجسته شده است؛ بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند که عرضه پورشه باکستر در آن دوران توانست خودروساز آلمانی را از سال‌های رکود اوایل دهه ۹۰ میلادی برهاند. پورشه باکستر مجهز از پیشرانه ۶ سیلندر تخت ۲.۵ لیتری در زیر کاپوت بهره می‌برد که می‌توان ۲۰۴ اسب بخار قدرت تولید کند و بیشینه سرعت آن به ۲۴۵ کیلومتر بر ساعت محدود می‌شد. 

 

برترین خودروهای پورشه,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

با آغاز سال ۲۰۰۰ و در ابتدای قرن جدید، پورشه از اولین خودروی شاسی‌بلند خود رونمایی کرد؛ پورشه کاین (Cayenne) که به‌عنوان نقطه عطفی در تاریخ پورشه مطرح شد. پیشرانه ۴.۵ لیتری هشت سیلندر مجهز به دو توربوشارژر و تولید ۵۲۱ اسب بخار قدرت آن را به‌عنوان خودرویی قدرتمند در کلاس شاسی‌بلند معرفی کرد.  بیشینه سرعت پورشه کاین به ۲۷۰ کیلومتر بر ساعت محدود می‌شد. پورشه کاین از آن زمان تا سال ۲۰۱۴ به‌عنوان تنها محصول شاسی‌بلند مطرح بود؛ ولی از سال ۲۰۱۴ به بعد با پورشه ماکان برای حضور در بازار همراه شد. 

 

برترین خودروهای پورشه,اخبار خودرو,خبرهای خودرو,مقایسه خودرو

جدیدترین خودروی پورشه و یکه‌تاز سابق پیست نوربرگ‌رینگ، ۹۱۸ اسپایدر است که توانست با زمان ۶ دقیقه و ۵۷ ثانیه در جهنم سبز رکورد زمانی را به نام خود ثبت کند. پورشه ۹۱۸ اسپایدر اولین خودروی تولیدی بود که در نوربرگ‌رینگ توانست زمانی کمتر از ۷ دقیقه بدست آورد. این موفقیت خودروی پلاگین هیبریدی پورشه ۹۱۸ مدیون استفاده از پیشرانه ۴.۵ لیتری خورجینی هشت سیلندر بود که ۸۷۷ اسب بخار قدرت تولید می‌کرد و بیشینه سرعت خودروی هیبریدی را به ۳۴۵ کیلومتر بر ساعت می‌رساند. تاکنون تنها ۹۱۸ نسخه از خودروی اسپرت پورشه ۹۱۸ ساخته شده‌اند که برخی از آن‌ها مجهز به پکیج اختیاری ویساخ هستند. استفاده از این پکیج باعث کاهش قابل توجه وزن پورشه ۹۱۸ و ارتقاء برخی ویژگی‌های عملکردی خودرو می‌شود. 

 

پورشه برنامه‌های زیادی برای آینده دارد و با ورود فناوری هیبرید و خودروی الکتریکی به این صنعت، به دنبال سرمایه‌گذاری کلان در زمینه انرژی برق و ارائه محصولات برقی است. این خودروساز با عرضه نسخه‌های هیبریدی از پورشه پانامرا و کاین، همراه با سدان کاملا الکتریکی میشن E، قصد دارد دهه دوم قرن جاری را به تولید محصولات بدون آلایندگی اختصاص دهد. در ادامه با ورود پورشه کراس‌توریسمو به بازار خودرو، شاهد اتفاقات خوبی برای پورشه خواهیم بود.

 

ابوالقاسم اسلامی

 

 

  • 16
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش