
در بین بازارهای مختلف خودرو در جهان که شمار آنها از ۲۰۰ هم میگذرد، چین در نیمه نخست سال ۲۰۱۸ بزرگترین بازار جهان بوده و با رشد ۴درصدی خریداران، شرکتهای حاضر در این بخش موفق شدهاند بیش از ۱۲میلیون و ۲۳۴ هزار دستگاه خودرو به فروش برسانند.
ایالات متحده آمریکا هم با رشد ۲درصد تقاضا، در نیمه نخست خود پذیرای بیش از ۸میلیون و ۶۲۴ هزار دستگاه اتومبیل جدید بوده تا به این ترتیب دومین بازار بزرگ برای فروش خودرو در جهان باشد. ژاپن دیگر کشوری است که با مجموع فروش ۲.۶۹۱ میلیون دستگاه خودرو در شش ماه، علیرغم ۲افت درصدی لقب سومین بازار را به خود اختصاص داده است.
به گزارش فرادید، صحنه برای بازی بهتر و بیشتر خودروسازان نوظهور آماده میشود. این پیام بزرگ گزارش فروش نیمه نخست سال ۲۰۱۸ است که در آن نامهایی از چین، هند و رومانی بیش از هر زمان دیگری در آن پررنگ است ضمن اینکه محصولات کرهای و ژاپنی هم با قرار گرفتن در ردههای بالای جدول نشان دادند تا چه اندازه موفق شدهاند برند خود را در بین مشتریان اعتبار دهند. در واقع به غیر ادامه صدرنشینی وانتبار فورد اف۱۵۰ در جهان، در بین خودروهای پرفروش جهان این سازندگان چینی هستند که بیشترین موقعیت را به دست آوردهاند.

به گزارش فرادید، جالب است که در این فهرست، خودروساز نام آشنای مردم ایران یعنی پژو هیچ نمایندهای نداشت ولی رنو با یک نماینده در جمع بزرگان حاضر بود. فولکسواگن، نیسان، فورد، تویوتا، شورولت، هیوندای، کیا، مرسدس بنز و ب.ام.و هم به ترتیب با داشتن ۷، ۳، ۵،۶،۲، ۲، ۲، ۳ و ۲ نماینده در این فهرست داشتند تا ثابت کنند بی دلیل لقب بزرگترین خودروسازان جهان را یدک نمیکشند. برنده اصلی این دوره البته برندهای جیلی، میتسوبیشی، سوزوکی، جیپ و هیوندای بودند که بیشترین رشد فروش را تجربه کردند.

اطلاعات و دادههای این گزارش از سوی موسسه تحقیقی- تحلیلی جاتو داینامیکز منتشر شده و نشان میدهد که فروش خودرو در نیمه اول سال ۲۰۱۸ همچنان به رشد خود ادامه داده است. این اطلاعات که از ۵۷ بازار مهم در سراسر جهان جمعآوری شده حکایت از رشد ۳.۶ درصدی خودرو در مقایسه با مدت مشابه سال قبل داشته و از فروش بیش از ۴۴ میلیون دستگاه اتومبیل در نیمه نخست سال ۲۰۱۸ حکایت دارد.

به یک روایت اگر بازار اروپا را به شکل مجموع در نظر بگیریم، چین، اتحادیه اروپا و آمریکا سه بازار بزرگ جهان هستند که به ترتیب با سهم ۲۷.۷، ۲۲.۲ و ۱۹.۵ درصد از بازار جهانی، در این مدت چیزی نزدیک به ۱۲.۲۷، ۹.۷۷ و ۸.۶۳ میلیون دستگاه خودرو تولید و به فروش رساندهاند.

البته در بین بازارهای مختلف خودرو در جهان که شمار آنها از ۲۰۰ هم میگذرد، چین در نیمه نخست سال ۲۰۱۸ بزرگترین بازار جهان بوده و با رشد ۴درصدی خریداران، شرکتهای حاضر در این بخش موفق شدهاند بیش از ۱۲میلیون و ۲۳۴ هزار دستگاه خودرو به فروش برسانند. ایالات متحده آمریکا هم با رشد ۲درصد تقاضا، در نیمه نخست خود پذیرای بیش از ۸میلیون و ۶۲۴ هزار دستگاه اتومبیل جدید بوده تا به این ترتیب دومین بازار بزرگ برای فروش خودرو در جهان باشد.

ژاپن دیگر کشوری است که با مجموع فروش ۲.۶۹۱ میلیون دستگاه خودرو در شش ماه، علیرغم ۲افت درصدی لقب سومین بازار را به خود اختصاص داده است. صنعت خودرو هندوستان هم که پیروز بزرگ صنعت خودرو در شش ماهه نخست سال ۲۰۱۸ بود با رشد جالب ۱۶ درصدی موفق شد بیش از ۱.۹۸۲ هزار دستگاه اتومبیل جدید به خریداران هندی تحویل دهد. آلمانیهای مغرور هم با قرار گرفتن در رتبه پنجم جدول ضمن کسب رشد ۳درصدی، ۱.۹۷۳ میلیون دستگاه اتومبیل نو خریداری کردند. در رتبه های بعدی این بررسی به نامهایی چون انگلستان، فرانسه، ایتالیا، برزیل و کانادا برمیخوریم که همگی بیش از ۱ میلیون دستگاه خودرو خریداری کردهاند.

وانت فورد اف۱۵۰ همچنان پرفروشترین خودرو جهان است و با مجموع فروش ۵۳۴۸۲۷ دستگاه ضمن رشد سه درصدی فروش رتبه نخست جدول پرفروشترین اتومبیلهای نیم فصل نخست لیگ خودروسازی جهان را به خود اختصص داد. جالب است که فروش اف۱۵۰ آنقدر خوب بوده که فورد در نیمه اول سال در هر ۳۰ ثانیه یک دستگاه از این پیک آپ جذاب را به مشتریان خود فروخته است.

در رده بعدی تویوتا کورولا قرار دارد که پرفروش ترین سدان جهان است و علیرغم کاهش اقبال به خودروهای صندوقدار سواری، همچنان از جایگاه خوبی در بازار جهانی خودرو برخوردار است. کورولا که در شش ماهه اول سال ۱درصد رشد فروش داشته، بیش از ۴۸۷ هزار دستگاه در این مدت فروش داشته است. هاچ بک جذاب فولکس اما با قرار گرفتن در رتبه سوم، موفق شده بیش از ۱درصد رشد فروش داشته باشد و بیش از۴۳۱ هزار نفر متقاضی جدید داشته است.

در بین ۵۰ خودرو موفق و پرفروش نخست جهان، کلاس شاسیبلندها با داشتن ۱۹ نماینده نشان داده بیش از باقی سگمنتها مورد توجه خریداران است. سدانها پشت سر کراساوورها و محصولات شاسیبلند سواری صف کشیدهاند و به عنوان دومین گروه طرفدار خودرویی نماینده در جمع بزرگان ۱۶ نماینده دارند. کلاس خودروهای هاچ بک هم با داشتن ۱۰ نماینده در رده بعدی خودروهای پرفروش قرار دارند. وانتپیکاپها هم با ۴نماینده در رده بعدی خودروهای پرطرفدار قرار داشته و ارزشهای بالای خود را نشان دادند. جالب است که چهار نماینده پیکاپ حاضر در این لیست در شش ماهه نخست سال بیش از ۱.۳۵۳ میلیون دستگاه فروش داشتهاند.

از جمله مهمترین اتفاقاتی که در این لیست رقم خورد، حضور سه اتومبیل چینی هونگ گوانگ، هاوال اچ۶ و بائوجون ۵۱۰ است که به ترتیب با قرارگرفتن در ردههای ۱۹، ۲۶ و ۲۹ از جمله اتومبیلهای موفق نیمه نخست سال ۲۰۱۸ بودند. این سه خودرو به ترتیب با رقم زدن نرخهای رشد منفی۶، منفی۳ و ۱۱۱ درصد به ترتیب در این مدت ۲۴۵، ۲۲۰ و ۲۰۱۶ هزار دستگاه فروش داشتند. اما حضور داچیا ساندرو در فهرست ۵۰ خودرو پرفروش جهان هم از جمله نکات مهم این رده بندی است که گرچه افت ۶درصدی را امسال تجربه کرده ولی همچنان با فروش ۲۰۱ هزار دستگاهی، چهلمین اتومبیل پرفروش جهان است.

اما در پایان باید گفت در ۶ ماهه نخست سال ۲۰۱۸ کنسرسیوم فولکسواگن، با فروش ۵.۴۵ میلیون دستگاه خودرو فروشی بیشتر از دو رقیب دیرینه خود یعنی تویوتا و رنو-نیسان داشته است. خودروهای شاسیبلند با ۳۶ درصد سهم بازار، در نیمه نخست امسال حدود ۱۵ میلیون دستگاه فروش داشته اند. همچنین جیپ کامپس و فولکسواگن تیگوان ال اسپیس با رشدهای ۱۴۸ و ۱۸۳ درصدی رکوردداران رشد فروش در نیمه نخست سال ۲۰۱۸ هستند. سوزوکی سویفت و فورد فوکوس دو هاچبک پرفروش در بازارهای جهانی در نیمه نخست امسال بیشترین افت فروش را تجربه کردهاند.
- 17
- 2